Beste jaar voor Audi Q3

Audi Q3

De Audi Q3 is een echt populaire luxe compacte SUV/crossover gemaakt voor degenen die een auto willen met een hoger zwaartepunt, maar niet bereid zijn veel geld te betalen voor de Q5, of zelfs de Q7. De Q3 is een van de kleinste SUV’s van Audi en is gemaakt op het chassis dat wordt gedeeld door veel VAG-producten, waaronder de Audi A3 hatchback.

De Q3 werd voor het eerst geïntroduceerd voor het modeljaar 2011 en is sindsdien steeds beter geworden. Hij concurreert met de Mercedes Benz GLA en de BMW X1, waardoor deze drie tot de populairste Duitse crossovers behoren. Daarom is het belangrijk te weten welke Q3 u moet kopen, want niet alle Q3-modellen zijn gelijk.

De beste Audi Q3 om te kopen is het 2019-model omdat het een opgefrist model is, wat betekent dat je alles krijgt zoals in de nieuwste Q3, behalve de prijs. De 2016 Q3 is ook een echt goede koop omdat het lijkt te zijn een echt betrouwbare auto in het algemeen. Ten slotte is de 2012 Audi Q3 ook het overwegen waard, omdat het de voordeligste van het stel is.

Voor welk Q3-model u ook kiest, u moet in gedachten houden dat ze allemaal moeten worden onderhouden, anders gaan ze uiteindelijk stuk. Deze auto’s zijn complex en zitten boordevol met tal van vervangbare functies die onderhoud nodig hebben om lang mee te gaan.

1. 2019 Audi Q3

De 2019 Audi Q3 is waarschijnlijk het beste Q3-modeljaar om te kopen om verschillende redenen. Het 2019 model kost tot 40% minder in vergelijking met een 2022 model ook al is het een echt vergelijkbare auto overall. De 2019 en de 2020 Q3 zijn vrijwel identiek, maar de 2019 is nog steeds goedkoper. Dit betekent dat je een hypermoderne auto krijgt voor een aanzienlijk lagere prijs.

  Audi A6 - Alles wat u moet weten

Zeker, een 4 jaar oud model zal waarschijnlijk niet zo goed onderhouden zijn als een 2021 of een 2022 model, maar als je weet hoe je moet kopen, lijkt een 2019 model je beste gok. Als het gaat om betrouwbaarheid, is er echt niet zoveel verschil tussen het 2019-model en de modellen die erna kwamen.

Uit klanttevredenheidsgrafieken blijkt dat de Q3 een auto is waar de meeste mensen meer dan tevreden over zijn. Sommige mensen klagen dat de auto iets te langzaam is, maar dat ligt meer aan de motorkeuze dan aan iets anders. Al met al lijkt het 2019-model zeker een auto die je moet overwegen als je op zoek bent naar de beste Q3.

2. 2016 Audi Q3

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van de vorige generatie Q3, het 2016 model is uw beste weddenschap. Het kost veel minder in vergelijking met het gefacelifte (2019 en verder) model. U krijgt om te genieten van aanzienlijke besparingen terwijl ook genieten van de meerderheid van de moderne technologie gevonden op Audi’s nieuwste modellen. De 2016 lijkt zich ook te houden in termen van betrouwbaarheid echt goed.

Volgens een heleboel eigenaren is de 2016 Q3 een echt goed opgebouwde auto die kwaliteit uitstraalt, zoals bij de meeste Audi-modellen het geval is. Sommige eigenaren klagen wel over enkele interieuraspecten zoals de klimaatregelingsknoppen die er wat te oud uitzien.

  Beste jaar voor de Audi S4

Daarnaast is de 2016 Q3 van binnen en van buiten een vrij fris ogend model. Het ruimteaanbod is niet veel minder dan bij de nieuwste Q3-modellen en als je het design niet erg vindt, zul je echt blij zijn met het 2016-model. De 2016 is er omdat het misschien wel een van de meest betrouwbare Q3 modeljaren is en toch kost hij een stuk minder geld dan het laatste vernieuwde Q3 model.

3. 2012 Audi Q3

Als je een beetje geld wilt besparen, maar toch een auto wilt die er premium uitziet en aanvoelt, is de 2012 Q3 de juiste keuze. Deze auto is nu 10 jaar oud, maar is min of meer hetzelfde als het 2016-model. Zeker, de 2016 is een opgefrist model en heeft verschillende onderdelen die nieuwer zijn, er beter uitzien en meer premium zijn.

Het 2012-model is echter het koopje van de hele Q3-reeks, omdat het de andere Q3-modellen flink onderbiedt. De betrouwbaarheid is niet zo goed als bij het 2016-model, maar goed onderhouden exemplaren doen niet onder voor de nieuwste Q3-modellen.

Als u dus een goed onderhouden model uit 2012 kunt vinden met niet al te veel kilometers op de teller, moet u dat zeker overwegen, want het geeft een echte Audi-ervaring tegen een korting.

FAQ

Moet ik de Audi Q3 kopen?

Als u geïnteresseerd bent in een compacte crossover/SUV en u wilt dat hij premium en comfortabel aanvoelt, dan moet de Audi Q3 zeker op uw radar staan. De allereerste Q3 modellen zien er een beetje vreemd uit, maar de 2019 en post-facelift modellen zien er naar mijn mening veel beter uit.

  Polestar vs Audi betrouwbaarheid - wat is beter?

Hoe dan ook, compacte premium crossovers zijn alle hype op dit moment, wat betekent dat deze verblijven in een van de meest populaire marktsegmenten vandaag. Als u van dit soort auto’s houdt, moet u zeker overwegen de Q3 te kopen, want het is een heel goede auto.

Welk Audi Q3-model is het beste?

Als u een diesel Q3 zoekt, is de 2.0L TDI met ongeveer 150 pk uw beste keuze, want dat is ruim voldoende voor de grootte van de Q3. De 1.5L TFSI 4-cilinder met ongeveer hetzelfde aantal pk’s is de populairste benzinekeuze voor de Q3 omdat hij geavanceerd, relatief efficiënt en krachtig genoeg is.

Ga ook zeker voor Audi’s Quattro AWD-systeem, want dat is een noodzaak voor alle Audi’s met een hoger zwaartepunt. Ten slotte, als u het meeste plezier wilt hebben in een Q3, moet u de Audi RS Q3 bekijken, want die auto is echt leuk om in te rijden.

Is de Audi Q3 beter dan de Audi Q2?

De Audi Q2 is het instapmodel van de Audi SUV die onder de Q3 ligt. De Q2 is kleiner, goedkoper en minder goed uitgerust dan de Q3. Daarom is de Q3 de betere auto, omdat hij van alles wat biedt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts