Cadillac STS betrouwbaarheid

De Cadillacs staan bekend om snelle extravagante wagens en stabiel rijgedrag. De STS is een middelgrote auto, die in 2013 uit productie werd genomen. Niettemin is het voertuig nog steeds relevant om te kopen en bevat het een aanzienlijk aantal van Cadillacs hi-tech functies. De auto is normaal met betrekking tot zijn betrouwbaarheid, maar denkend aan zijn weelderige elementen in het algemeen, is het een geweldige koop.

Overzicht

De CTS is een luxueuze wagen, en hij heeft ook een V high-performance model. De gewone STS modellen hebben een 2.0 L I4 motor, terwijl het V high-performance model een 4.4 L V9 motor heeft. De STS wordt geleverd met een automatische versnellingsbak met 5 of 6 versnellingen.

Betrouwbaarheid

Mensen geven meer om betrouwbaarheidsfactoren bij het kopen van een tweedehands auto. Er zijn een heleboel factoren die de betrouwbaarheid van een oude auto bepalen. Normaal gesproken is Cadillac niet het meest betrouwbare automerk, maar het is wel een luxemerk, en het heeft de beste kwaliteit auto’s.
De STS heeft een goede betrouwbaarheidsscore van rond de 86 op 10 door J.D Power. Dit is nog steeds hoger dan veel nieuwere modellen, en de auto heeft ook een geweldige kwaliteit van bouw en onderdelen. Er zijn ook enkele andere factoren die de betrouwbaarheid van auto’s beïnvloeden, zoals:

Afschrijvingspercentages

De afschrijving is over het algemeen zeer hoog voor luxewagens omdat mensen niet geneigd zijn om een oude luxewagen te kopen. Dit is vooral te wijten aan de hoge onderhoudskosten. De STS verliest ongeveer 50% van zijn waarde na de eerste 5 jaar. Na nog eens 5 jaar neemt dit zelfs nog toe, en na 10 jaar kost de aankoop zeer weinig.

  Alfa Romeo 4C betrouwbaarheid

Veiligheid

De STS kreeg 5 sterren voor zijn botsveiligheid. Over het algemeen verliepen de botsproeven bevredigend voor de auto, en de IIHS en NHTSA beloonden de auto beide met een 5 sterren rating. Daarnaast heeft de auto veel moderne veiligheidsvoorzieningen.

Onderhoud en reparatie

De onderhouds- en reparatiekosten van de STS bedragen voor de eerste vijf jaar ongeveer 700 dollar per jaar. Na de eerste 5 jaar kan dit aanzienlijk meer kosten. De aard van de onderdelen en de motor is betrouwbaar, maar toch zijn preventief onderhoud en normale olieverversingen belangrijk om de beste kwaliteit van rijden te ervaren.

FAQ

Is de Cadillac STS een voorwielaangedreven, achterwielaangedreven of vierwielaangedreven auto?

De Cadillac STS is een auto met achterwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Cadillac STS?

De Cadillac STS is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Mid-Size

Hoeveel pk heeft een Cadillac STS en heeft hij een turbo?

De Cadillac STS heeft 302 pk en 272 lb-ft koppel. De motor is een Gas V6 met een cilinderinhoud van 3.6L/ Het brandstofsysteem is: DI.

Hoe groot is de kofferbak van de Cadillac STS?

13.8 Cubic Feet ( 0,391 m3 )

Welk type wielen heeft hij?

Cadillac STS heeft 18 x 8 inch Aluminium Voorwielen en 18 x 8 inch Aluminium Achterwielen.

Hoeveel kilometer kan een Cadillac STS meegaan?

De CTS heeft een levensduur van ongeveer tien jaar. Cadillac’s meest duurzame model, de CTS, heeft naar verluidt een levensduur van ongeveer tien jaar. Veel eigenaars melden ook dat hun voertuigen meer dan 200.000 mijl meegaan, bij goed onderhoud.

  Cadillac CT4-V Blackwing Betrouwbaarheid

Wat betekent STS op een Cadillac?

STS staat voor Seville Touring Sedan. Van 1989 tot 2004 was de Seville Touring Sedan bekend als de STS. De Seville werd omgedoopt tot STS in 2005. Cadillac bood ook een Seville Luxury Sedan versie aan, de SLS.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts