Alfa Romeo 4C betrouwbaarheid

De Alfa Romeo 4C is een sportauto van Italiaanse makelij die meer gericht is op hoge snelheid en soepel rijgedrag dan op betrouwbaarheidsfactoren. De koolstofvezel carrosserie van de auto is gebouwd met topkwaliteit. Alfa Romeo is al eeuwenlang actief in de autosport en is daarmee een van de beroemdste sportwagenfabrikanten.

De 4C is een middenmotor sportwagen die in twee carrosserieën verkrijgbaar is. De eerste is een coupé en de andere is een spider model dat werd geïntroduceerd in 2015. De Alfa Romeo 4C heeft een snelle 1,75 L turbo 4-cilinder motor, die een vermogen van 240 pk levert. De auto kan 0 tot 62 mph accelereren in slechts 4,5 seconden.

Betrouwbaarheid

Alfa Romeo is meer een fabrikant van high-performance auto’s dan een betrouwbare autofabrikant. De 4C is echter niet zoals andere Alfa Romeo auto’s. Naar verluidt heeft hij een betere betrouwbaarheid dan andere Alfa Romeo’s. De 4C behoudt ook beter zijn prijs en wordt niet te snel afgeschreven.

Problemen

De 4C staat er niet om bekend te lijden aan grote problemen zoals sommige voorgaande Alfa Romeo modellen, maar het blijft een delicaat stukje kunst. Kleinere problemen zijn wat problemen met ophangingsbussen en hier en daar wat defecte onderdelen die meestal onder de garantie vallen.

Onderhoud

Over de kwetsbaarheid van de auto gesproken: als je de carrosserie van je Alfa Romeo beschadigt bij een ongeluk of een crash, betaal je een fortuin. De auto is gemaakt van een koolstofvezel kuip die, ondanks dat hij hard is, een extreem duur ding is om te repareren.
Verder kan tijdig onderhoud en regelmatig olie verversen u behoeden voor onfortuinlijke problemen. De garantie op deze auto is 4 jaar of 50.000 mijl, dus als je er een gaat kopen, is het het beste om er een te nemen die nog onder garantie is.

  Mercedes R350 Betrouwbaarheid - is het een betrouwbare oude auto?

FAQ over Alfa Romeo 4C

Is de Alfa Romeo 4C een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

Alfa Romeo 4C is een auto met achterwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen heeft een Alfa Romeo 4C?

Alfa Romeo 4C is een auto met 2 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Tweezitters

Hoeveel pk heeft een Alfa Romeo 4C en heeft hij een turbo?

De Alfa Romeo 4C heeft 237 pk en 258 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 1,7 L. Het brandstofsysteem is Sequential MPI.

Hoeveel zitplaatsen in een Alfa Romeo 4C?

De Alfa Romeo 4C heeft 2 zitplaatsen.

Welk type wielen heeft het?

Alfa Romeo 4C heeft 17 X 7 inch aluminium voorwielen en 18 X 8 inch aluminium achterwielen.

Heeft de Alfa Romeo 4C standaard ABS remmen?

Ja, Alfa Romeo 4C is standaard uitgerust met Anti Lock Brakes.

Is de Alfa Romeo 4C het waard?

De Alfa Romeo 4C is een geweldige auto voor wie anders wil zijn dan de rest. Hij is echter duur en heeft een aantal technische problemen. Als u een snelle auto wilt rijden, dan is de Alfa Romeo 4c zeker de moeite waard.

Is de Alfa 4C een toekomstige klassieker?

Hij won de wedstrijd ‘Future Classic’ in de categorie coupé. De Alfa 4C is een auto die is ontworpen voor snelheid, en hij is beschreven als “de Ferrari van de 21e eeuw”. De Alfa 4C werd ontworpen door Pininfarina, en werd gebouwd van 1998 tot 2001.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts