Hoe krijgen ze auto’s in winkelcentra

Als u ooit naar het 12e seizoen van Top Gear hebt gekeken, waarin Jeremy Clarkson een achtervolging in een winkelcentrum ensceneerde met een Ford Fiesta en een Corvette, of als u zich gewoon hebt afgevraagd hoe autofabrikanten auto’s in een winkelcentrum krijgen, nee, ze doen het niet zoals Jeremy deed.

De meeste winkelcentra deze dagen hebben speciale drive-in punten speciaal ontworpen voor auto’s en andere mall onderhoud voertuigen. Ook al zie je het nooit, tijdens de sluitingsuren gebeurt er van alles in het winkelcentrum.

Sommige winkelcentra hebben zelfs in-door liften die auto’s naar elk niveau van het winkelcentrum kunnen brengen. Naast deze, sommige winkelcentra hebben deuren die zijn ontworpen om te bewegen en plaats voor auto’s met slechts een druk op de knop in een kwestie van seconden.

Aangezien sommige autodealers zelfs hun showrooms naar winkelcentra verplaatsen, beginnen winkelcentra stilaan een groot winkelcentrum voor alles te worden. Als zodanig moeten de deuren, de plafonds, de airconditioning en vele andere componenten op de juiste manier worden ontworpen.

Roldeuren, hoofdingangsdeuren, speciale deuren – De deuren

Iedereen weet wat een deur is, het is een draaiende, scharnierende of schuivende barrière bij de ingang van iets als een winkelcentrum. Er zijn allerlei soorten deuren in een winkelcentrum, variërend van superstrakke en claustrofobische onderhoudsdeuren voor de ventilatie, tot enorme oproldeuren.

Dergelijke roldeuren zijn eigenlijk de belangrijkste deuropening voor zover het alle koopwaar betreft. Deze deuren of laaddocks zijn ontworpen voor massieve goederen, en als zodanig worden veel auto’s door dergelijke deuren gebracht.

  Waarom hebben auto's allemaal dezelfde kleur?

Meestal worden zij op specifieke dollies of rolmechanismen naar binnen gerold, maar soms worden zij zelfs naar binnen gereden. Naast enorme roldeuren zijn hoofdtoegangsdeuren meestal uitgerust met slimme ontwerpen en technologieën die het mechanisme van de deur volledig kunnen veranderen.

Zo kunnen deze deuren soms volledig worden ingeklapt, en dit kan plaats maken voor bulkgoederen, grote artikelen, of zelfs auto’s. Sommige winkelcentra hebben zelfs speciale deuren op elk niveau die speciaal ontworpen zijn om voertuigen binnen te laten.

Binnendeurliften, rijgangen, toegang via het dak – Oplossingen voor grotere winkelcentra

Soms is een eenvoudige deur gewoon niet genoeg en heb je iets groters nodig dat constant in en uit kan rijden zonder ergens in de weg te zitten. Daarom zijn speciale in-door liften van industriële kwaliteit ontworpen om auto’s van het ene naar het andere niveau te brengen.

Deze liften zijn niet alleen voor auto’s ontworpen, maar voor elk type koopwaar dat veel te groot en te zwaar is om in het winkelcentrum rond te rijden of te dragen. Naast een speciale in-deur lift, zijn sommige winkelcentra zelfs uitgerust met rijdende gangen.

Sommige winkelcentra zijn veel groter dan je denkt, en er zijn veel kamers achter de muren die een gewone klant nooit ervaart, en deze zijn bekend om soms huis enorme rijden gangen voor tijdsefficiënte koopwaar verplaatsen.

Bij sommige oudere, maar meer prestigieuze winkelcentra is de enige manier om met een auto binnen te komen via het dak. Auto’s worden dan soms met helikopters op het dak of indien mogelijk rechtstreeks in het gebouw gebracht.

  Wat is de beste luxe SUV voor senioren?

Auto’s in winkelcentra – de toekomst

Autodealers zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om meer klanten aan te trekken. Een essentieel onderdeel van de strategie van dealers om klanten aan zich te binden, is het vinden van innovatieve en slimme manieren om een auto aan de man te brengen zonder dat het te veel opvalt.

Daarom gaan sommige autodealers langzaam over op het binnenbrengen van dealers in winkelcentra. Het begon allemaal met een incidentele pop-up winkel, maar is nu langzaam op weg naar permanente autodealers in het winkelcentrum.

Sommige winkelcentra in winkelstraten zijn perfecte plekken voor autodealers omdat ze veel mensen met geld en interesse in luxe aantrekken. Als zodanig is een luxe merk autodealer meer kans om een klant of twee te krijgen in vergelijking met gewoon zitten in het midden van nergens.

Onofficieel, werd de shopping mall autodealer trend gestart door niemand minder dan goede oude Elon van de Musk terug in 2012. Winkelcentra trekken veel mensen, en de beste manier om uw merk te promoten is om zichtbaar te zijn tussen alle andere gerenommeerde merken die er zijn.

FAQ Sectie

Wat is het verschil tussen een winkelcentrum en een shopping center?

Een winkelcentrum is meestal een gebouw of een paar gebouwen die een verscheidenheid van winkels huisvesten, terwijl een winkelcentrum typisch een winkelcentrum is dat ofwel op een voetgangersstraat, een winkelcentrum, of iets als een strip mall kan zijn.

  Wat is de snelste gezinsauto?

Het meest voor de hand liggende verschil is dat bijna alle winkelcentra die er zijn, gesloten gebouwen zijn die specifiek gebouwd en ontworpen zijn om winkelcentra te zijn. Een winkelcentrum daarentegen kan een open gebouw zijn of een open straat, bijvoorbeeld.

Zijn autodealers eigenlijk wel nodig?

We leven in vreemde tijden dankzij Covid, en veel traditionele bedrijven wijken af van de norm. Als je dat koppelt aan het feit dat internetwinkelen langzaamaan de overhand neemt, kun je je afvragen of het nog wel zin heeft om een volwaardig autobedrijf te hebben.

Sommigen zouden zelfs kunnen aanvoeren dat het promotiewerk dat in winkelcentra wordt gedaan, veel waardevoller is dan het werk dat in een autodealerbedrijf wordt gedaan. Het kan zijn dat de kosten van een autodealer het niet meer waard zijn en dat online marketing en verkoop een betere optie is.

Welk type auto is het best voor shopping trips?

Als u graag op shoppingtrip gaat, moet u een auto vinden die praktisch en comfortabel genoeg is. Een stationwagon of een SUV ligt voor de hand als u de beschikbare laadruimte wilt maximaliseren.

U moet ook kiezen voor een auto uitgerust met een laadklep, een dergelijk stuk van de uitrusting is noodzakelijk als je wilt de veiligheid te maximaliseren. Een minivan is ook een redelijk goede optie, vooral als u van plan bent om uw hele gezin mee te nemen op een shopping trip.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts