Is Audi S4 een goede auto?

Is Audi S4 een goede auto?

De Audi S4 is een meer toegespitste versie van de Audi A4, gemaakt voor diegenen die het praktische van de gewone Avant willen combineren met een meer opwindende motor en een relatief gerichte rijervaring. De S4 past perfect onder het vlaggenschip, de 450 pk sterke Audi RS4 Avant, maar ze gebruiken wel dezelfde motor. Dus, is de Audi S4 een goede auto?

De Audi S4 is inderdaad een heel goede auto, want hij vormt een “sweet spot” in het Audi A4-gamma. Er zijn twee verschillende versies van de S4, een diesel S4 en een benzine Audi S4 Avant. Het dieselmodel is beschikbaar voor de Europese markt, terwijl de Amerikaanse markt de benzineversie krijgt, die aantoonbaar de betere keuze is.

Qua design onderscheidt de S4 zich van de gewone A4 met een stijlvollere bodykit, vier uitlaatpijpen, laaggeplaatste wielen, grotere remmen en een sportieve grille. Het interieur van de S4 is bekleed met Alcantara, aluminium en zelfs koolstofvezel. De S4 rijdt dynamischer dan de gewone A4, maar de verschillen zijn niet groot.

De betrouwbaarheid van de S4 is behoorlijk, maar alleen als je hem goed genoeg onderhoudt. De praktische bruikbaarheid is groot dankzij het ruime interieur en een al even ruime kofferbak. De S4 is ook een echt goede gezinsauto, want hij is stil, comfortabel en voorzien van veel gezinsvriendelijke voorzieningen.

Audi S4 – De aandrijflijn

De Audi S4 krijgt ofwel een 3.0L turbocharged V6 motor met 354pk of een diesel 3.0L turbocharged V6 met 347pk. Beide motoren halen vanuit stilstand een snelheid van 60 km/u in ongeveer 4,9 seconden en kunnen een topsnelheid van 155 km/u halen. Ook deze zijn gekoppeld aan een automatische 8-versnellingsbak met koppelomvormer en het vermogen wordt via Audi’s iconische Quattro AWD-systeem naar alle vier de wielen gestuurd.

  BMW 328i VS Audi A4 - wat is beter?

De diesel S4 is de efficiëntere motor van het stel, want hij kan tot 40MPG opleveren als je verstandig met het gaspedaal omspringt, terwijl de benzine S4 hooguit 30MPG haalt. De diesel S4 heeft 150lb-ft meer koppel dan de S4, maar de toerentalbegrenzing ligt rond de 5.000RPM, waardoor de motor een beetje te gewoontjes is voor een echte S-auto.

Hoe dan ook, beide aandrijflijnen zijn verfijnd en passen bij een luxe auto. Vanuit het oogpunt van de liefhebber is de benzine S4 veel leuker, maar de diesel S4 is de auto die je moet hebben als je veel snelwegkilometers maakt.

Audi S4 – Ontwerp en onderstel

De Audi S4 ziet er doelgerichter uit dan de gewone A4 Avant dankzij een groot aantal stylingupgrades, waaronder een stijlvollere bodykit, een set laagprofielwielen, grotere remmen, een lagere rijhoogte, sportieve stoelen, een sportief stuurwiel, vier uitlaten en een sportieve grille. De S4 ziet er relatief ingetogen uit, wat betekent dat liefhebbers van sleeper cars de S4 geweldig zullen vinden.

Het interieur van de S4 is luxueus, ergonomisch en ook relatief groot. De rijbeleving staat dichter bij die van de gewone A4 Avant dan bij die van de topklasse RS4 Avant. Hij zit relatief vlak in de bochten, maar de prioriteit ligt bij comfort boven dynamiek, waardoor hij de neiging heeft te ondersturen.

Audi S4 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De betrouwbaarheid van de Audi S4 is behoorlijk, maar alleen als je hem goed genoeg onderhoudt. De meest voorkomende problemen met de Audi S4 zijn problemen met de bobine, de transmissie, olielekkage, voortijdige remslijtage en problemen met oververhitting.

  Audi S-Tronic - alles wat u moet weten

Oudere S4 modellen die gebruik maakten van de 4.2L atmosferische V8 hebben problemen met de opbouw van koolstof op het inlaatspruitstuk, wat de motor kan ruïneren als het niet op tijd wordt schoongemaakt. Al met al kost de A4 behoorlijk wat geld om te onderhouden als je hem verwaarloost.

Audi S4 – Waarde en praktische bruikbaarheid

De Audi S4 begint rond de 51.000 dollar, maar de Prestige-modellen kosten veel meer dan dat. Ze behouden hun waarde relatief goed en zijn populaire auto’s op de 2e hands markt. Als je niet iemand bent die geeft om snelheid, acceleratie, en het uiterlijk, de reguliere Audi A4 Avant is de meer waarde-georiënteerde keuze voor jou.

Praktisch gezien, is de S4 geweldig omdat het een Avant/estate auto is. Dit betekent dat hij veel zitruimte biedt voor alle vier de passagiers en dat de kofferruimte ook vergelijkbaar groot is. Het zicht is ook uitstekend en de S4 is een goede gezinsauto dankzij een zeer veilig platform en veel gezinsvriendelijke voorzieningen in het interieur.

FAQ Sectie

Moet ik de Audi S4 kopen?

Als u een van diegenen bent die vinden dat de gewone Audi A4 een beetje saai is en karakter mist en u wilt iets waarmee u zowel op snelwegen als op canyonwegen uit de voeten kunt, dan is de S4 Avant een uitstekende keuze. Als je een familie man en je vaak gebruik maken van vier zitplaatsen, de S4 is ook een echt goede auto voor je.

  Audi A6 - Alles wat u moet weten

Hij is misschien niet zo opwindend als de RS4, maar dat hoeft ook niet want het is per slot van rekening een stationwagon voor het gezin. Als je niet om prestaties en dynamiek geeft, is de gewone A4 de betere keuze. En als u liever een coupé heeft dan een stationwagen, dan is de S5 de beste keuze.

Biedt Audi de Audi RS4 als sedan aan?

Audi biedt de RS4 niet als sedan aan en zal dat waarschijnlijk ook niet doen, althans niet in de nabije toekomst. Audi biedt de RS6 ook alleen als Avant aan, omdat de RS7 een relatief vergelijkbare auto is en er geen noodzaak is om de RS6 in sedanvorm te maken.

De Audi RS4 Avant is over het algemeen een goede keuze omdat hij een ruimer interieur en een grotere en makkelijker te verpakken kofferruimte biedt dan die van de S4 sedan.

Welke Audi Sport auto is de beste?

Het beste Audi Sport model is waarschijnlijk de Audi RS6 omdat het een van de beste auto’s is die u vandaag de dag kunt kopen. De RS6 kan alles, wat betekent dat het een ongeëvenaard alles-in-een-pakket type auto is. De RS3 is ook een geweldige Audi Sport auto omdat hij compact en luxueus is, en hij biedt een geweldige motor.

De RS5/RS7 zijn de mooiste Audi Sport modellen, terwijl de Audi R8 het onbetwiste vlaggenschip van de Audi Sport supercar is.

Video: De 2020 Audi S4 is een bijna perfecte AWD luxe sportsedan

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts