Is de Fiat Doblò een goede auto?

Fiat Doblò

De Fiat Doblò is een eenvoudige, praktische en grote bestelwagen met gezinsvriendelijke kenmerken. Hij is ook ruim en efficiënt. Maar is de Fiat Doblò een goede auto?

De Fiat Doblò is een uitstekende auto voor personen die op zoek zijn naar een MPV met een grote cabine en kofferruimte. Hij is ook zuinig, comfortabel en goedkoop in onderhoud. Hij is daarentegen niet geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een luxe, krachtige en veilige minibus met hoge prestaties.

Geschiedenis van de Fiat Doblò

De Fiat Doblò is een bestelwagen en vrijetijdsvoertuig van de Italiaanse autofabrikant Fiat. Dit model is vanaf 2000 tot op heden in productie geweest. De eerste generatie Fiat Doblò werd gemaakt vanaf 2000, de tweede generatie vanaf 2010 en de derde generatie vanaf 2022.

De eerste generatie Fiat Doblò had alleen een 4/5-deurs optie, terwijl het tweede generatie model 2-deurs, 3-deurs, 4-deurs en 5-deurs opties had. Daarnaast biedt Fiat ook verschillende motoropties, waaronder 1,2-liter Fire I4, 1,6-liter Torque I4, 1,8-liter E.torQ I4, 1,9-liter JTD I4, 1,4-liter Fire I4, 2,0-liter Multijet I4 en 2,4-liter Tigershark I4.

De derde generatie Fiat Doblò heeft een elektrische variant. De batterij-elektrische versie wordt e-Doblò genoemd en wordt samen met zijn stalgenoten in Spanje gemaakt.

Kenmerken van de Fiat Doblò

Uiterlijk

De Fiat Doblò van de eerste generatie ziet er niet zo aantrekkelijk uit. De tweede generatie ziet er echter iets beter uit, terwijl de derde generatie een van de mooiste auto’s in zijn klasse is. Bovendien ziet de e-Doblò er zeer spectaculair uit en is het een van de best uitziende elektrische MPV’s op de markt.

  Veel voorkomende problemen met Fiat Mobi

De Fiat Doblò heeft ook een van de grootste wielbases in zijn klasse. Hij heeft een wielbasis van 108,46 inch, een lengte van 172,83 inch, een breedte van 72,12 inch en een hoogte van 72,63 inch. Bovendien heeft de Fiat Doblò een groot interieur, maar het ontbreekt aan kwaliteit. Hoewel volwassenen en kinderen er comfortabel in passen, is de derde rij ideaal voor kinderen.

Prestaties

Met verschillende motoropties kunnen gebruikers een Fiat Doblò-uitvoering kiezen die de meeste indruk op hen maakt. Zo levert de 1,4-liter 5MT-motor maximaal 95 pk en 94 lb-ft koppel. Maar als u meer efficiëntie wilt, neem dan de Fiat e-Doblò met de BLUEHDI 100 CV MT of BLUEHDI 130 CV MT.

Een andere krachtige motor is de 2,0-liter Multijet 6MT die tot 135 pk produceert. Hoe krachtiger de motor, hoe duurder de uitrusting.

Comfort en laadruimte

De Fiat Doblò is ontworpen voor gezinsgebruik. Dankzij de ruime en grote cabine die plaats biedt aan zeven passagiers. Toch is de derde rij optioneel, want deze auto wordt geleverd met vijf zitplaatsen. Bovendien is het interieur zeer ruim, maar mist het high-end voorzieningen. Als u een geavanceerde Fiat Doblò wenst, kijk dan eens naar de Fiat e-Doblò.

De Fiat Doblò is niet alleen praktisch en biedt een grote cabineruimte. Hij heeft een kofferruimte van 27,9 inch met een totale ruimte van 113 kubieke meter wanneer de achterbank is opgeklapt.

Veiligheid

Hoewel de meeste Fiat-auto’s niet veilig zijn, is de Fiat Doblò aanzienlijk veilig. Dankzij de uitzonderlijke veiligheidsvoorzieningen, zoals elektronische remkrachtverdeling, antiblokkeerremmen en een elektronisch stabiliteitsprogramma. Bovendien heeft hij bestuurders-, passagiers- en zijairbags voor extra veiligheid.

  Veel voorkomende problemen met de Fiat 500L Living

Als veiligheid een prioriteit is, is de Fiat e-Doblò de beste optie. Dit model is veiliger dan de Fiat Doblò-modellen met benzinemotor. De e-Doblò beschikt over 17 actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen, waaronder rijbaanassistentie, bestuurderswaarschuwing, waarschuwing voor botsingen in de toekomst en nog veel meer.

Brandstofefficiëntie

In tegenstelling tot de meeste bestelwagens is de Fiat Doblò een zeer efficiënte auto. Daarom is hij ook een goede gezins- en dagelijkse auto. Hij heeft een NEDC-classificatie van 25,3 mpg in de stad, 39,8 mpg in de stad en een gecombineerde 32,6 mpg.

Prijs

Dat hangt af van de uitvoering en het modeljaar dat u kiest. Bovendien zijn tweedehands Fiat Doblò’s veel goedkoper dan de meest recente modellen. Zo variëren de 2020 Fiat Doblò uitvoeringen tussen $15.100 en $30.100. Dit is vrij betaalbaar in vergelijking met zijn rivalen.

FAQ

Is het de moeite waard om de Fiat Doblò te kopen?

Het is de moeite waard om de Fiat Doblò te kopen als u op zoek bent naar een betaalbare, efficiënte, ruime, betrouwbare en comfortabele MPV. Als u echter een krachtige, luxueuze, strakke en plezierige auto wilt, is de Fiat Doblò geen ideale auto om te overwegen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Fiat Doblò?

De Fiat Doblò is een leuke gezinswagen met een ruim interieur en een grote laadruimte. Maar als u van plan bent er een te kopen, is het van vitaal belang om enkele problemen te kennen die u onderweg zult tegenkomen. Enkele van de problemen waarmee u waarschijnlijk te maken krijgt, zijn motorproblemen, transmissieproblemen, ophangingsproblemen, defecte portiersloten, stuuruitval, brandstofpompproblemen en elektrische problemen.

Is de Fiat Doblò een goede dagelijkse bestuurder?

Ja, de Fiat Doblò is een goede dagelijkse bestuurder omdat hij niet veel brandstof verbruikt. Hij is ook goedkoop in onderhoud en zeer betrouwbaar. Bovendien is deze auto betaalbaar met een ruime cabine en kofferruimte. Met maximaal zeven zitplaatsen en een grote kofferruimte is deze auto geschikt voor dagelijks gebruik.

  Is de Fiat 500 een goede auto?

Hoe snel is de Fiat Doblò?

Zoals de meeste MPV’s is de Fiat Doblò geen snelle auto. Deze grote minibus heeft een topsnelheid van 100 mph en kan in slechts 15,4 seconden van 0 naar 62 mph accelereren. Als u dus snelheid zoekt in een familiebusje, blijf dan weg van de Fiat Doblò.

Wat is de hoge kilometerstand van de Fiat Doblò?

De Fiat Doblò is een auto die bij goed onderhoud langer meegaat. Toch ontwikkelen deze auto’s in de loop der jaren ook ernstige problemen die hoge reparatiekosten met zich mee kunnen brengen. Dus, als u op zoek bent naar een kwaliteit gebruikte Fiat Doblò, overweeg dan een met minder dan 150k mijl. De meeste Fiat Doblòs beginnen ernstige problemen te krijgen na het raken van 150k mijl.

Samenvatting

Al met al is de Fiat Doblò een fantastische gezinsauto die tot zeven personen kan vervoeren. Hij is ook efficiënt, betrouwbaar, comfortabel, ruim en gemakkelijk te onderhouden. Het uiterlijk is echter nogal flauw. Bovendien kan de rijkwaliteit niet tippen aan die van de meeste concurrenten en zijn de prestaties ondermaats.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts