Is de Fiat 500 een goede auto?

Is de Fiat 500 een goede auto?

De Fiat 500 behoort tot de populairste stadsauto’s op de markt. Hij is compact, betrouwbaar en leuk om in te rijden. Enkele van zijn concurrenten zijn de Kia Rio, Toyota Yaris, Mitsubishi Mirage en Chevrolet Aveo. Maar is de Fiat 500 een goede auto?

Ja, de Fiat 500 is een uitstekende auto voor wie een compacte, zuinige, praktische, betrouwbare, duurzame en betaalbare auto wil. Maar als u een luxe, ruime, comfortabele, geavanceerde en krachtige auto wenst, is dit geen goede auto voor u.

Geschiedenis van Fiat 500

De eerste Fiat 500 werd geproduceerd tussen 1957 en 1975. Het was een vooroorlogse auto met een motor achterin en vier zitplaatsen. Bovendien kwam hij in een tweedeurs sedan en tweedeurs stationwagen. De Fiat 500 was ook de voorganger van de Fiat 500 “Topolino”.

In 2007 lanceerde Fiat het huidige model van de Fiat 500, met een voorin geplaatste motor en voorwielaandrijving. Bovendien is de Fiat 500 een van de best verkochte Fiat-modellen aller tijden. Fiat 500 wordt verkocht in twee uitvoeringen; Fiat Lounge Hatch en Pop Hatch.

Kenmerken van de Fiat 500

Uiterlijk

De Fiat 500 is een eenvoudige maar elegante en stijlvolle stadsauto. Het compacte formaat maakt hem ideaal om in de stad te rijden en te parkeren. In het interieur ontbreken echter materialen van lage kwaliteit. Bovendien is het interieur krap, waardoor het voor de meeste mensen oncomfortabel is om achterin te zitten.

Bovendien heeft de Fiat 500 een wielbasis van 90,6 inch, een lengte van 139,6 inch, een breedte van 64,1 inch en een hoogte van 59,8 inch. Met deze afmetingen is de Fiat 500 een van de kleinste stadsauto’s op de markt. En als u een iets geavanceerdere Fiat wenst met eersteklas materialen en voorzieningen, overweeg dan de Fiat 500 Abarth, die vergelijkbaar is met de Mercedes-Benz AMG-lijn.

  Veel voorkomende problemen met Fiat Mobi

Prestaties

De Fiat 500 is voorzien van een 1,4-liter inline-4 motor met een automatische 5-versnellingsbak en voorwielaandrijving. Deze motor levert maximaal 135 pk en 150 lb-ft aan koppel. Bovendien heeft de auto een topsnelheid van 104 mph en kan hij in slechts 13,8 seconden van 0 naar 60 mph accelereren.

Comfort en laadruimte

Hoewel de Fiat 500 een kleine stadsauto is, is hij toch praktisch. Hij kan namelijk tot vier passagiers comfortabel vervoeren. De achterbank is echter vrij krap en niet geschikt om lange afstanden mee af te leggen. Afgezien daarvan heeft de auto voldoende cabineruimte voor het vervoeren van bagage.
De 2019 Fiat 500 wordt geleverd met een totaal van 9,5 kubieke meter ruimte vóór de achterbank. Maar wanneer de achterbank wordt opgeklapt, gaat deze ruimte omhoog naar 30 kubieke meter ruimte. Dit maakt het een perfecte gezinsauto en goed voor picknicks en korte reizen.

Brandstofefficiëntie

Als u brandstof wilt besparen, is de Fiat 500 een leuke auto. Deze auto heeft namelijk een EPA brandstofverbruik van 28 mpg in de stad, 33 mpg op de snelweg en een gecombineerd 30 mpg. Bovendien claimt Fiat een C02-uitstoot van 88g/km en 53,3 mpg. Dat betekent dat hij het milieu minder vervuilt dan andere brandstofvreters.

Veiligheid

De Fiat 500 mag dan een compacte en betaalbare auto zijn, hij is ook veilig. Enkele van de belangrijkste veiligheidsvoorzieningen van deze stadsauto zijn elektronische stabiliteitscontrole, zeven airbags, een antiblokkeerremsysteem met vier schijfremmen, een parkeersysteem achteraan en een stalen versteviging van het veiligheidsframe.

  Veelvoorkomende problemen met Fiat 500e

Prijs

De prijs van de Fiat 500 varieert naargelang de gekozen uitvoering. Bovendien zijn gebruikte auto’s goedkoper dan nieuwe. Zo ligt de prijs van de 2018 Fiat 500 Pop Hatch trim rond de $17.540, terwijl de prijs van de meer geavanceerde 2018 Fiat 500 Lounge Hatch begint bij $21.290. Gebruikte Fiat 500-modellen zijn iets goedkoper.

FAQ

Is het de moeite waard om een Fiat 500 te kopen?

Dat hangt af van wat u zoekt. Als u een compacte, betrouwbare, zuinige, praktische en leuke auto wilt, dan behoort de Fiat 500 tot de beste opties. Bovendien is de auto efficiënt en gemakkelijk door de stad te rijden. Als u echter een comfortabele, ruime, geavanceerde en krachtige auto wenst, is dit niet de auto voor u.

Wat zijn de veel voorkomende problemen met de Fiat 500?

De Fiat 500 is een kleine, compacte en leuke auto om mee te rijden. Toch heeft hij veel problemen waarmee kopers rekening moeten houden. Enkele van die problemen zijn ophangingsproblemen, elektrische problemen, motorproblemen, defecte koppeling, defecte aandrijfas, stuurproblemen en vermogensproblemen.

Waarom is de Fiat 500 zo onbetrouwbaar?

De Fiat 500 is zo onbetrouwbaar vanwege zijn falende infotainment- en powersystemen. Bovendien heeft deze auto verschillende motor-, stuur- en ophangingsproblemen. Hoe dan ook, de Fiat 500 kan nog steeds meer dan 200.000 mijl mee als hij goed wordt onderhouden. Bovendien zijn Fiat 500 reserveonderdelen iets duurder dan het industriegemiddelde.

  Is de Fiat 500e een goede auto?

Is de Fiat 500 goed voor lange reizen?

Nee, de Fiat 500 is niet geschikt voor lange reizen. Hij is namelijk nogal krap en niet ideaal voor lange reizen. De voorstoelen zijn enigszins comfortabel, maar de achterbank is wat krap. Afgezien van het comfort in het interieur, kan de Fiat 500 een perfecte auto zijn voor het afleggen van lange afstanden, omdat hij efficiënt is en meer dan 346,5 mijl kan afleggen op een volle tank.

Welk modeljaar van de Fiat 500 heeft de minste problemen?

De Fiat 500 heeft in de loop der jaren enkele uitzonderlijke modellen gehad. Sommige modeljaren hebben echter meer problemen dan andere. Het Fiat 500 modeljaar met de minste problemen is het modeljaar 2019. Andere modellen met minder problemen zijn de modeljaren 2018, 2017, 2020 en 2013.

Bottom line

Rijden in de stad kan een behoorlijke hoofdpijn zijn. Maar met de Fiat 500 is het een fluitje van een cent, want hij is compact, zuinig, betrouwbaar, praktisch en leuk om in te rijden. Toch heeft de Fiat 500 ook een aantal problemen met de motor, de stuurinrichting, de ophanging en de elektronica waar de eigenaar op voorbereid moet zijn. Afgezien daarvan is dit een van de beste stadsauto’s op de markt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts