Veel voorkomende problemen met Fiat 500

Fiat 500 problemen

De Fiat 500 is een stadsauto met uitstekende rijeigenschappen, een goed brandstofverbruik, een iconische, retro-styling en een behoorlijke betrouwbaarheid. Het heeft echter ook verschillende problemen waar geïnteresseerde kopers klaar voor moeten zijn. Maar wat zijn de veel voorkomende problemen met de Fiat 500?

Veel voorkomende problemen met de Fiat 500 zijn een defecte koppeling, ophangingsproblemen, motorproblemen, elektrische problemen, stuurproblemen, defecte aandrijfas, vermogensproblemen en een defecte koppakking. Merk op dat deze problemen bij sommige modeljaren vaker voorkomen dan bij andere. Kies uw Fiat 500 modeljaar dus verstandig uit.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Fiat 500?

Problemen met de ophanging

Een groot aantal gebruikers van de Fiat 500 heeft problemen met de ophanging gemeld. De meeste gebruikers zeggen dat de problemen met de ophanging gepaard gaan met rammelende en krakende geluiden die van de voorkant van de auto komen. Niettemin is het probleem gekoppeld aan voortijdige slijtage van de veerpoten. Vervang dus de steunen om het probleem te verhelpen.

Defecte koppeling

Aangezien veel Fiat 500’s voor rijscholen worden gebruikt, hebben veel ervan dit probleem. U kunt een zoete geur waarnemen terwijl u in de auto zit. Bovendien kan de koppeling af en toe slippen. Dit is een teken dat je een doorgebrande koppeling hebt. Breng je auto naar de monteur zodat die de slechte koppeling kan vervangen.

Behalve dat de koppeling is doorgebrand, is de drukplaat van de koppeling gevoelig voor breuken en defecten. Daardoor wordt het moeilijk om te schakelen. Dit probleem komt vaak voor bij de Fiat 500-modellen van 2012 tot 2016. Vervang de koppelingsdrukplaat om ook dit probleem te verhelpen.

Stuurproblemen

De Fiat 500 heeft in het verleden diverse stuurproblemen gehad. De meest voorkomende stuurproblemen zijn stuuruitval en verlies van stuurbekrachtiging. Het verhelpen van deze problemen is echter eenvoudig en probleemloos. Als uw auto stuurverlies heeft, moet u misschien het hele stuursysteem vervangen. Integendeel, als het een probleem heeft met verlies van stuurbekrachtiging, moet u de motor van de stuurbekrachtiging vervangen.

  Veelvoorkomende problemen met Fiat 500e

Fiat riep de meeste Fiat 500-modellen van 2014 terug met een verlies van stuurkracht tijdens het rijden. De belangrijkste boosdoener was defecte bedrading onder de stuurkolom. Anderzijds treedt stuurbekrachtigingsverlies op bij manoeuvres zoals parkeren of achteruitrijden.

Problemen met de stuurbekrachtiging

Dit is een van de meest voorkomende problemen met Fiat 500-modellen. Toch komt dit probleem vaker voor bij de modellen van 2014 en 2015 met de 1,6-liter motor. Gebruikers meldden dat de motoren niet het nodige vermogen leverden om effectief heuvels te beklimmen. De belangrijkste oorzaak van dit probleem was de software. Het bijwerken van de software verhelpt dit probleem.

Kapotte koppakking

Dit probleem komt vaak voor bij Fiat 500-modellen van 2008 en ouder. De fabrikant heeft een terugroepactie uitgegeven om de koppakking van de diesel te vervangen. Voordat u een Fiat 500 van 2008 koopt, moet u dus de koppakking controleren en nagaan of de vorige eigenaar deze heeft laten vervangen.

Elektrische problemen

Elektrische problemen zijn ook een groot probleem voor Fiat 500-gebruikers. Veel gebruikers hebben geklaagd over het slecht functioneren van diverse interieuraccessoires in de Fiat 500. Enkele van de gemelde problemen zijn het niet functioneren van de klok, knipperende paneelverlichting, deuren die niet ontgrendeld worden met een sleutelhanger, een telefoonsysteem dat niet werkt en stoelen die niet meer naar voren verstelbaar zijn.

  Is de Fiat 500 een goede auto?

U kunt dit probleem oplossen door de monteur de software en bedrading van de auto te laten controleren.

Motorproblemen

Motorproblemen komen bij bijna alle Fiat-modellen voor. De Fiat 500 vormt hierop geen uitzondering, want ook deze heeft diverse motorproblemen. Zo hebben gebruikers geklaagd over zeer donkere rook die uit de uitlaatpijp komt. De belangrijkste oorzaak van dit probleem is vervuilde olie met brandstof. Om dit probleem te verhelpen, moet u het hele oliesysteem spoelen.

Defecte aandrijfas

Dit probleem komt vaak voor bij Fiat 500-modellen die in de tweede helft van 2018 zijn gebouwd. Bovendien vinden de problemen plaats in de rechter aandrijfas. Een van de belangrijkste tekenen van een defecte aandrijfas zijn intense trillingen die van onder de auto komen tijdens het rijden. Als je een dergelijk probleem hebt, moet je een monteur bezoeken om de slechte onderdelen van de aandrijfas te vervangen.

FAQ

Is de Fiat 500 betrouwbaar?

In vergelijking met de meeste auto’s in zijn klasse heeft de Fiat 500 een iets hogere betrouwbaarheid. De meeste betrouwbaarheidsinstanties geven hem een score van 3,5 op 5. Dat is minder dan bij concurrerende automerken als Honda, Volkswagen en Toyota. Al met al is hij toch goedkoper in onderhoud en voor een betaalbare prijs.

Hoe lang gaat de Fiat 500 mee?

De Fiat 500 kan tussen 200.000 en 300.000 mijl meegaan. Maar om de auto zo lang te laten meegaan, moet hij goed onderhouden worden. Bovendien moeten de juiste rijgewoonten worden aangehouden. Daarom moeten geïnteresseerde kopers bereid zijn zich te houden aan de door de fabrikant aanbevolen onderhoudsbeurt, zodat hun auto lang meegaat.

Wat is de hoge kilometerstand van de Fiat 500?

De Fiat 500 is een kleine, maar betrouwbare en duurzame auto. Als hij goed wordt onderhouden, kan deze auto meer dan 150.000 mijl afleggen voordat er ernstige reparaties nodig zijn. Als u een tweedehands Fiat 500 koopt, overweeg dan een exemplaar met minder dan 150.000 mijl.

  Veel voorkomende problemen met Fiat Mobi

Is onderhoud van de Fiat 500 duur?

Nee, het onderhoud van de Fiat 500 is veel goedkoper dan dat van de meeste concurrenten. Gemiddeld kost het ongeveer 406 dollar om de Fiat 500 te onderhouden. Dit kan echter ook oplopen afhankelijk van het modeljaar dat u kiest. Bovendien biedt de Fiat 500 enkele van de duurste onderdelen in zijn klasse.

Welk modeljaar van de Fiat 500 heeft de meeste problemen?

Fiat 500 is al sinds 1957 op de markt. In de loop der jaren hebben ze zowel betrouwbare als onbetrouwbare modellen gehad. Met dat gezegd, het Fiat 500 modeljaar met de meeste problemen is de 2016 Fiat 500. Hij wordt op de voet gevolgd door de modeljaren 2014 en 2012. Al deze modellen hebben meer dan 30 problemen gemeld, wat vrij hoog is in vergelijking met andere modeljaren.

Conclusie

De Fiat 500 kan verschillende problemen hebben zoals hierboven besproken, maar hij is ook betrouwbaar, leuk om te rijden, gemakkelijk te parkeren, zuinig en stijlvol. Maar met de juiste zorg en onderhoud kan de Fiat 500 meer dan 200.000 mijl meegaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts