Veelvoorkomende problemen met Fiat 500e

Fiat 500e problemen

Volgens de Driver Power Satisfaction Survey van 2022 was Fiat het minst betrouwbare automerk. De Fiat 500e zal daar echter verandering in brengen, want hij is iets betrouwbaarder dan zijn broers en zussen. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen met de Fiat 500e?

Veel voorkomende problemen met de Fiat 500e zijn accu problemen, oplaadproblemen, software problemen, transmissie problemen, en elektrische problemen. Hoewel de actieradius van de auto niet als een probleem wordt beschouwd, heeft de Fiat 500e een zeer korte actieradius in vergelijking met zijn concurrenten, wat voor sommige mensen een probleem kan zijn.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Fiat 500e?

Software problemen

Fiat heeft meer dan 16.500 vlaggenschip elektrische 500e moeten terugroepen vanwege een softwarestoring die tot het gevaar van crashen kon leiden. De meeste Fiat 500e-modellen die werden teruggeroepen, werden gemaakt tussen 2013 en 2016. Fiat verklaarde dat deze auto’s spanningspieken in de power inverter module hadden die ervoor konden zorgen dat het aandrijfsysteem afsloeg en de aandrijfkracht verloor.

Het is van vitaal belang op te merken dat een verlies van aandrijfkracht de kans op een botsing met de auto kan vergroten. Daarnaast is het ook vermeldenswaard dat eigenaars of gebruikers van de Fiat 500e de kwestie nooit hebben aangekaart omdat het bedrijf een routine-inspectie uitvoerde en het probleem opmerkte.

Batterij problemen

Een ander veel voorkomend probleem waar Fiat 500e gebruikers mee te maken moeten krijgen zijn accu problemen. Enkele van deze problemen zijn het snel leeglopen van de batterij, het leeglopen van de batterij wanneer de auto is uitgeschakeld en het leeglopen van de batterij tijdens het rijden.

Als u dergelijke problemen hebt, moet u de dynamo, de kabels voor de accu en de status van de accu controleren. Als de dynamo slecht is, moet u hem vervangen. Zorg ervoor dat de dynamo wordt getest bij een onderdelenwinkel. Daarnaast moet u ook de accu laten testen en vervangen als deze slecht is. Ten slotte, als het de kabels zijn die het probleem veroorzaken, controleer dan of ze geen corrosie hebben en maak ze schoon.

  Is de Fiat 500e een goede auto?

Elektrische problemen

Als u elektrische problemen in uw auto hebt, is de eerste boosdoener de accu. Maar als de accu goed werkt, dan is er een kans dat de kabelboom beschadigd of gebroken is. Om een dergelijk probleem op te lossen, moet u de auto naar een monteur brengen voor inspectie.

Merk op dat de meeste problemen met de kabelboom niet onder garantie worden verholpen. Bovendien kan het zijn dat u het hele kabelboomsysteem moet vervangen. Dit kan u tussen de $1,800 en $4,000 kosten, afhankelijk van uw locatie.

Problemen met opladen

Verschillende gebruikers hebben gemeld dat ze problemen hebben met andere soorten laders. Fiat voorziet Fiat 500e-gebruikers van een Fiat EVSE-lader die de auto op niveau 1 oplaadt. Een gebruiker probeerde de Clipper-creek LCS-25 EVSE lader thuis te gebruiken en deze kon zijn auto niet opladen.

Om dergelijke problemen te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u een compatibele lader aanschaft of gebruikt voor uw Fiat 500e. LCS-25 EVSE werkt bijvoorbeeld heel goed met de 500e. Merk op dat de LCS-25 EVSE een level-2 lader is.

Problemen met de transmissie

Last but not least hebben gebruikers van de Fiat 5003 ook verschillende problemen met de transmissie gemeld. Sommige van hen zijn de auto schokken, schakelen, versnelling mislukt, versnelling vast in park, en nog veel meer. In tegenstelling tot de Fiat 500 met gasmotor, heeft de Fiat 500e slechts enkele onderdelen in zijn transmissiesysteem. Daarom, de vaststelling is vrij eenvoudig en naadloos.

  Veel voorkomende problemen met Fiat Mobi

U kunt problemen met de transmissie in de Fiat 500e oplossen door de auto naar een monteur te brengen voor inspectie. De monteur zal dan de vinger op het probleem en repareren van de defecte onderdeel. Als de transmissie ernstig beschadigd is, kan het hele systeem moeten worden vervangen.

FAQ

Is de Fiat 500e betrouwbaar?

Fiat-auto’s behoren tot de minst betrouwbare auto’s van het grote publiek. Maar aangezien elektrische auto’s betrouwbaarder zijn dan auto’s op gas, zou de Fiat 500e betrouwbaarder moeten zijn dan zijn broers en zussen. Trouwens, sommige betrouwbaarheidsagentschappen hebben hem een iets bovengemiddelde betrouwbaarheid toegekend, wat een goed teken is.

Is het duur om de Fiat 500e te onderhouden?

Nee, het onderhoud van een Fiat 500e is goedkoper dan dat van andere vergelijkbare auto’s. De gemiddelde jaarlijkse onderhoudskosten van een vergelijkbare auto liggen namelijk rond de 650 dollar, terwijl het onderhoud van de Fiat 500e u tussen de 400 en 500 dollar kost. Omdat de Fiat 500e volledig elektrisch is, kunnen er een paar dingen misgaan, waardoor hij nog goedkoper is dan de Fiat 500.

Hoe lang gaat de batterij van de Fiat 500e mee?

De Fiat wordt geleverd met een basisbatterij van 24 kWh, maar er is ook een variant die met een grotere batterij van 42 kWh is uitgerust. Gemiddeld gaan deze batterijen 100.000 mijl mee, wat uitstekend is. Niettemin kunnen de batterijen worden vervangen als ze versleten zijn. Gemiddeld gaat de Fiat-accu dus tussen 3 en 4 jaar mee.

Hoe lang duurt het om de Fiat 500e volledig op te laden?

Dat hangt af van het type accu dat u in uw Fiat 500e gebruikt. Als het de 24 kWh lithium-ion-accu is, duurt het ongeveer 24 uur om hem volledig op te laden via een stopcontact van 120 volt. Gaat het daarentegen om de grotere 85 kWh-batterij, dan is deze in slechts 35 minuten voor 80% opgeladen met de snellader.

  Is Fiat Mobi een goede auto?

Als laatste, maar daarom niet minder belangrijk: als u besluit om een 7,4 kWh thuiswandbox te gebruiken, duurt het iets meer dan zes uur om de auto volledig op te laden.

Waarom werkt de radio van mijn Fiat 500e niet?

Als u geprobeerd hebt uw Fiat 500e radio aan te zetten en hij werkt niet, moet u proberen de accu gedurende ongeveer 15 minuten los te koppelen. Probeer daarna de accu weer aan te sluiten en kijk of het werkt. Deze truc ontdooit meestal de radio als deze bevroren is. Als deze truc niet werkt, controleer dan de zekering in de zekeringkast omdat die misschien vervangen moet worden.

Conclusie

Fiat 500e is een kleine en emissievrije auto met veel fascinerende functies. Desalniettemin heeft deze auto ook verschillende problemen waar geïnteresseerde kopers klaar voor moeten zijn als ze hem aanschaffen. De belangrijkste problemen met de Fiat 500e zijn software problemen, elektrische problemen, transmissie problemen, oplaad problemen, en accu problemen.

Zoals de meeste auto’s, kan de Fiat 500e meer dan een lange periode meegaan als de gebruiker hem goed onderhoudt en zich houdt aan de door de fabrikant aanbevolen onderhoudsbeurten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts