Is Fiat e-Ulysee een goede auto?

Fiat e-Ulysee

Fiat Automobile is de grootste autofabrikant van Italië. Bovendien staan Fiats in de volksmond bekend om hun unieke carrosserievorm en efficiëntie. Zoals veel autofabrikanten stapt ook Fiat over op elektrische voertuigen (EV’s) en is het van plan om tegen 2027 in Europa alleen nog maar elektrische voertuigen te verkopen. Is de Fiat e-Ulysse niettemin een goede auto?

Ja, de Fiat e-Ulysse is een van de beste volledig elektrische minivans op de markt. Niet alleen heeft deze auto een modern en aantrekkelijk exterieurdesign, maar hij heeft ook een mooi, gezellig en geavanceerd interieur. Bovendien is hij zeer efficiënt, onderhoudsvriendelijk en betaalbaar.

Echter, mensen die op zoek zijn naar een luxere, krachtigere en betrouwbaardere elektrische minivan moeten misschien elders kijken.

Geschiedenis van de Fiat e-Ulysee

De originele Fiat e-Ulysse was een monovolume dat werd geproduceerd tussen 1994 en 2002. De eerste generatie werd gemaakt tussen 1994 en 2002, terwijl de tweede generatie werd gemaakt tussen 2002 en 2010. De Fiat Ulysse werd echter in 2010 opgedoekt.

De Fiat e-Ulysse is een nieuwe editie van de almaar groeiende Fiat volledig elektrische modellen. Hoewel deze minivan wordt geleverd met veel nieuwe functies, is hij in veel opzichten vergelijkbaar met het oudere model. Hij deelt bijvoorbeeld hetzelfde EMP2-platform met andere Stellantis-auto’s, zoals de Opel Zafira-E, Peugeot e-Expert en Citroen e-Jumpy.

Kenmerken van de Fiat e-Ulysse

Uiterlijk

De Fiat e-Ulysse ziet er spectaculair en modern uit. De buitenkant valt op door zijn grote Fiat-logo, 17-inch lichtmetalen velgen en slanke schuifdeuren. Bovendien heeft hij een panoramisch zonnedak. Ook het interieur is van een ander niveau: gezellig, geavanceerd en ruim. Het heeft een 7-inch touchscreen, modulaire schuiven voor het aanpassen van de ruimte, en verstelbare aanpasbare stoelen.

  Is de Fiat Doblò een goede auto?

Merk op dat de 2022 Fiat e-Ulysse heeft een optie van standaard en lange basismodellen. Het standaardmodel heeft een lengte van 4956 mm, een hoogte van 189 mm en een breedte van 2010 mm. Het lange basismodel daarentegen heeft een lengte van 5306 mm, een breedte van 2010 mm en een hoogte van 189 mm.

Prestaties

De Fiat e-Ulysse is niet de best presterende auto in zijn klasse. Zijn prestaties zijn iets minder goed dan die van zijn concurrenten. Hij wordt geleverd met een enkele elektrische motor die tot 136 pk en 192 lb-ft koppel levert. Hij heeft standaard een 50kWh batterij en een grotere 75kWh batterij. De grotere accu zorgt voor meer bereik en vermogen.

Bovendien biedt Fiat kopers een standaard 100kW snellaadmogelijkheid die de basisaccu van 50kWh in slechts 45 minuten van 0 tot 80 procent kan laden.

Comfort en laadruimte

Als je een groot gezin hebt, biedt de Fiat Ulysse veel comfort voor maximaal 7 of 8 personen. Dat hangt dus af van de configuratie die u kiest. In tegenstelling tot sommige gezinsauto’s biedt dit toestel comfort op zowel de tweede als de derde zitrij. Bovendien wordt hij geleverd met een dubbelklapbare tafel die tussen de tweede en derde rij zitplaatsen kan worden geschoven.

Hoewel de Fiat e-Ulysse ruim is, heeft hij niet veel laadruimte. Die kan echter worden vergroot door de stoelen op de tweede en derde rij op te klappen, zodat de laadruimte maximaal 173 kubieke meter bedraagt.

Veiligheid

De Fiat e-Ulysse is net als de meeste personenwagens een zeer veilige auto. Hij is uitgerust met tal van uitstekende voorzieningen om de bestuurder te helpen, zoals een botsingswaarschuwing, verkeersbordherkenning, dodehoekbewaking, autonome noodhersenen, een achteruitrijcamera en tractiecontrole.

  Is de Fiat 500e een goede auto?

Actieradius

De Fiat e-Ulysse mag dan een mooie en comfortabele auto zijn, zijn actieradius is minder aantrekkelijk. Hij heeft namelijk een maximaal bereik van 205 mijl met het grotere 75 kWh batterijpakket, terwijl het kleinere batterijpakket maximaal 145 mijl levert.

Brandstofefficiëntie

Aangezien de Fiat e-Ulysse niet op benzine rijdt, mag u verwachten dat hij uiterst zuinig zal zijn. Bovendien zorgt de elektrische motor ervoor dat de inzittenden efficiënt, soepel en snel kunnen rijden.

Prijs

Geschat wordt dat de Fiat e-Ulysse uit 2022 ongeveer 40.700 dollar zal kosten, wat heel betaalbaar is in vergelijking met andere auto’s met vergelijkbare kenmerken.

FAQ

Is de Fiat e-Ulysse het kopen waard?

Ja, de Fiat e-Ulysse is het kopen waard als u op zoek bent naar een stijlvolle, moderne, comfortabele, betrouwbare en betaalbare elektrische minivan. Als u echter een luxueuzere, performantere en snellere minivan wenst, moet u misschien verder kijken. Bovendien is de actieradius van de Fiat Ulysse niet zo indrukwekkend.

Hoe snel is de Fiat e-Ulysse?

De Fiat e-Ulysse is uitgerust met een enkele elektromotor die maximaal 136 pk en 192 lb-ft koppel levert. Hij heeft ook een topsnelheid van 80 mph en kan in slechts 13,5 seconden van 0 naar 62 mph accelereren. Hoewel deze auto niet erg snel is, is hij veel beter dan sommige van zijn concurrenten.

Wat zijn de gebruikelijke problemen met de Fiat e-Ulysse?

De Fiat e-Ulysse is een moderne en strakke elektronische minibus met veel uitzonderlijke kenmerken. Maar zoals de meeste auto’s heeft hij ook een aantal problemen waarmee geïnteresseerde kopers rekening moeten houden. Enkele veel voorkomende problemen zijn elektrische problemen, accuproblemen, stuurproblemen en oplaadproblemen.

  Is de Fiat Ulysse een goede auto?

Is de Fiat e-Ulysse een goede dagelijkse bestuurder?

Over het algemeen is de Fiat e-Ulysse een leuke auto. Hij is zeer efficiënt en biedt veel comfort aan de passagiers. Sommige gebruikers vinden het een goede dagelijkse bestuurder omdat hij vrij compact is in vergelijking met andere minivans op de markt.
Toch is hij nog steeds groot omdat het een minibus is en de actieradius is niet zo goed. Behalve dat hij groot is, is dit een perfecte auto voor dagelijks gebruik, omdat hij ook gemakkelijk te besturen is. Dus, als u niet ver van huis reist, bespaart deze auto u veel geld omdat u niet hoeft te tanken.

Hoe vaak moet de Fiat e-Ulysse onderhouden worden?

In tegenstelling tot ICE-auto’s hebben elektrische auto’s niet veel onderhoud en verzorging nodig. Dit komt omdat ze weinig bewegende delen hebben. Niettemin is het van vitaal belang om uw Fiat e-Ulysse om de 18.000 mijl of jaarlijks te onderhouden. Net als bij ICE-auto’s moet u uw Fiat e-Ulysse na 2 jaar grondig laten inspecteren.

Samenvatting

Over het algemeen is de Fiat e-Ulysse een uitzonderlijke auto. Het is een perfecte gezinsauto met comfortabele stoelen, een ruime cabine, een fatsoenlijke laadruimte en een gemakkelijke bediening. Niettemin is het vermeldenswaard dat deze auto geen goede actieradius heeft en met andere problemen kampt.

Omdat de Fiat e-Ulysse een volledig elektrische auto is, is hij betrouwbaarder dan de meeste van zijn tegenhangers op gas. Al met al is het nog steeds een fantastische auto met high-end functies en fatsoenlijke prestaties. Hij is ook goedkoop in onderhoud, maar heeft goed onderhoud en zorg nodig om langer mee te gaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts