Veel voorkomende problemen met de Ford Fusion

De Ford Fusion is een van de meest populaire middelgrote familie sedans sinds hij voor het eerst werd uitgebracht in 2005. Helaas heeft Ford besloten om de Fusion voor het marktjaar 2022 stop te zetten, omdat ze zich nu richten op het maken van SUV’s, vrachtwagens en crossovers om bij te blijven met de toegenomen eisen in de huidige industrie.

Hoewel sommige Ford auto’s zoals de Fusion en de Focus relatief populair waren totdat ze werden ontslagen, gelooft Ford dat crossovers, vrachtwagens en SUV’s alleen maar populairder zullen blijven worden naarmate de jaren verstrijken. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een Ford Fusion, zult u de markt voor tweedehands auto’s moeten overwegen.

Wat betrouwbaarheid betreft, lijkt de Ford Fusion een degelijke auto te zijn, maar er zijn enkele problemen die het vermelden waard zijn. Om te beginnen lijkt de automatische transmissie tamelijk problematisch, evenals het probleem van de opgezwollen wielmoeren. Veel eigenaren hebben gemeld dat de auto ook last heeft van stuurbekrachtigingsproblemen.

De aanwezige motoren lijken ook behoorlijk te zijn, maar ze zijn niet perfect omdat ze ook problemen ondervinden. Tot slot, de ophanging moet ook worden vermeld, want het is niet de best gebouwde meest betrouwbare ophanging die er zijn.

Ford Fusion – Transmissieproblemen

Problemen met de transmissie lijken de meest besproken problemen met de Ford Fusion te zijn. Modeljaren tussen 2006 en 2018 zijn de meest geklaagde Fusion-modellen van allemaal. Veel eigenaren meldden problemen met het slippen van de transmissie en een onregelmatige of vertraagde transmissie. Bovendien waren er veel klachten over de transmissie die echt traag reageert op de input van de bestuurder in het algemeen.

  Ford Mustang Shelby GT350 Betrouwbaarheid

De 80k mijl markering lijkt te zijn waar deze problemen het meest voorkomen, maar sommige eigenaren klaagden dat deze plaatsvonden zelfs voor auto’s met minder dan 15k mijl. De software moet worden bijgewerkt en u moet mogelijk ook de Powertrain Control Module (PCM) of de Transmission Control Module (TCM) vervangen om het probleem volledig op te lossen.

Ford Fusion – Problemen met gezwollen wielmoeren

De Ford Fusion ondervindt problemen met opgezwollen wielmoeren, vooral in de modeljaren na 2010. Het probleem wordt veroorzaakt door stalen bouten met aluminium doppen die na verloop van tijd van vorm veranderen. Dit is nogal vreemd omdat de meeste autofabrikanten, misschien zelfs allemaal, staal gebruiken voor de hele assemblage, die geen zwelling toelaat.

Het probleem met aluminium doppen is dat ze de neiging hebben op te zwellen als ze een tijdje worden blootgesteld aan fel zonlicht en als je ze te veel aandraait. Ze laten ook vocht door, wat het corrosieproces kan versterken. Omdat deze doppen van vorm veranderen, kunt u ze er niet met een standaardsleutel uithalen.

Ford Fusion – Problemen met de stuurbekrachtiging

Veel nieuwere Fusion modellen, vooral die uit 2011 zijn ook gevoelig voor diverse problemen met het stuurbekrachtigingssysteem. Een heleboel eigenaren meldden dat het EPAS-systeem (Electronic Power-Assist Steering) soms helemaal kapot kan gaan.

De 80k mijl markering is meestal waar dit probleem plaatsvindt, maar sommige bronnen stellen dat dit veel eerder kan voorkomen. Het slechte nieuws is dat een EPAS-reparatie meestal veel geld kost, zoveel zelfs dat sommige monteurs u er tussen de $1.000 en $2.000 voor in rekening brengen.

  Is de Ford EcoSport een goede auto?

Ford Fusion – Motorproblemen

Het gasklephuis lijkt het meest voorkomende motor-gerelateerde probleem met de Ford Fusion te zijn, vooral voor modellen gemaakt in 2010. Er zijn echter vele andere problemen met de motor gemeld, maar geen van hen komt zo vaak voor als dat met het gasklephuis.

Sommige schattingen zeggen dat het tussen de $75 en $1000 kost om deze allemaal te repareren, wat niet echt een slechte zaak is als je bedenkt dat we het over motorproblemen hebben.

Ford Fusion – ophangingsproblemen

In het begin hebben we gezegd dat de Ford Fusion een minder-dan-ideale ophanging heeft, wat niet noodzakelijkerwijs betekent dat het ernstige problemen veroorzaakt. Het probleem hier is dat veel Ford Fusion modellen met een beetje kilometers op hen beginnen te ervaren vreemde geluiden komen van onder de auto, die allemaal aangeven dat veel ophanging componenten zijn versleten en ronduit moe.

De zwenkstang gaat er soms uit en de eenvoudigste manier om dat te zien is als de auto naar de ene of de andere kant overhelt. De schokdempers en veerpoten kunnen het ook begeven, en de eenvoudigste manier om dat te zien is als uw auto hard rijdt en instabiel aanvoelt.

FAQ Sectie

Is de Ford Fusion een goede auto?

De Ford Fusion kan een goede auto zijn als u weet hoe u er een tweedehands kunt kopen. Deze auto’s zijn niet bijzonder onbetrouwbaar of problematisch, maar bepaalde exemplaren zijn inderdaad beter dan andere. Daarom moet u goed letten op veel van de essentiële punten van de auto die in dit artikel worden genoemd.

  Ford F150 Betrouwbaarheid

U moet een inspectie vóór de aankoop uitvoeren om er 100% zeker van te zijn dat de auto die u op het oog hebt gezond is en gekocht kan worden. Als u alles doet wat op de lijst staat en u zorgt voor een exemplaar met niet te veel kilometers op de teller, kan de Fusion een goede koop zijn.

Komt de Ford Fusion terug?

Een jaar of twee geleden verklaarde Ford officieel dat ze met de Fusion zouden stoppen, maar er zijn stukken officiële informatie die dat lijken te ontkrachten. Afgaande op de allerlaatste informatie, komt de Fusion inderdaad terug als een hybride die Ford’s benadering van het maken van sedans gaat vernieuwen.

Ford zei dat de nieuwe Fusion veel futuristischer zal zijn en dat hij zal proberen gelijke tred te houden met zijn crossover/SUV neven die de laatste tijd alle glans lijken te krijgen.

Is de Ford Fusion een luxeauto?

De Ford Fusion is geen luxe auto, maar hij is verkrijgbaar in een aantal vrij luxueuze uitvoeringen, wat betekent dat hij bijna een luxe auto is. De Fusion is altijd de Ford geweest voor wie een fijnere auto wil dan de Focus of de Fiesta.

De nieuwste Fusion-modellen lijken de kloof tussen betaalbaarheid en luxe te overbruggen op een manier die prominente Europese luxemerken mogelijk pijn zou kunnen doen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts