Veelvoorkomende problemen met BMW M440i

BMW M440i Problemen

De BMW M440i is een elegante en krachtige coupé. Hij is ook comfortabel, zuinig en gemakkelijk te besturen. Maar zoals de meeste luxewagens op de markt, heeft hij ook verschillende problemen waar geïnteresseerde kopers van op de hoogte moeten zijn. Dus, wat zijn de meest voorkomende problemen met BMW M440i?

Veel voorkomende problemen met de BMW M440i zijn verlies van koelvloeistof, defecte kleppendeksel pakking, motorproblemen, VANOS Solenoids problemen, en defecte oliefilter. Over het algemeen is de BMW B58 een van de meest betrouwbare en duurzame BMW motoren.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW M440i?

Defecte kleppendeksel pakking

Zoals bij de meeste BMW modellen is de kleppendekselpakking in de BMW M440i gemaakt van rubber. Daarom zal deze tussen 70.000 en 100.000 mijl verslijten. Naast de kleppendekselpakking is het kleppendeksel gemaakt van kunststof, wat betekent dat het ook sneller zal verslechteren.

Enkele van de meest voorkomende problemen van een defecte of versleten kleppendekselpakking zijn een laag motorolielampje, een brandende oliegeur, rook uit het kleppendekselgebied en een olielek bij de bougies. Wanneer de kleppendekselpakking versleten is, zal deze olie lekken. Vervang de slechte kleppendekselpakking om het probleem te verhelpen.

Koelvloeistof verlies

Een ander veel voorkomend probleem dat BMW M440i eigenaren ervaren is het verlies van koelvloeistof. De meeste gebruikers hebben geklaagd dat hun koelvloeistof lekte zonder noemenswaardig probleem. Niettemin, sommige van de dingen die koelvloeistof lekkage veroorzaken zijn turbo problemen, lekken van pakkingen, en waterpomp storingen.

Veel voorkomende tekenen van koelvloeistof verlies zijn oververhitting van de motor, koelvloeistof vermengd met olie, zichtbare lekken, defecte koelvloeistof tankdop, en onder druk staande radiator. Om dit probleem te verhelpen, moet u eerst het probleem lokaliseren. En als u het onderliggende probleem oplost, zult u geen koelvloeistofverlies hebben.

  BMW X5 M Betrouwbaarheid

De problemen van VANOS Solenoids

VANOS of variabele kleptiming is een probleem in BMW auto’s geweest sinds het in 1992 werd geïntroduceerd. Trouwens, de meeste VANOS problemen zijn verbonden met de VANOS Solenoids. Enkele van de tekenen van slechte VANOS Solenoids zijn ruwe stationair, slechte brandstofefficiëntie, machtsverlies, motor aarzeling, VANOS foutcodes, defecte bougies, en defecte bobines.

Vaststelling van defecte of slechte VANOS Solenoids is een ontmoedigende taak, vanwege de locatie. In tegenstelling tot in de N54 en N55 motoren, zijn de VANOS Solenoids in de B58 motor gelegen in de achterkant van de motor, waardoor de toegang moeilijk. Daarom, niet alleen zal het tijd vergen om de slechte VANOS-Solenoids te verwijderen en hen door goede te vervangen, maar het zal ook meer kosten.

Motor problemen

Een veel voorkomend motorprobleem bij de BMW M440i is het niet starten van de motor. Dit is gebruikelijk bij alle BMW modellen. Enkele oorzaken zijn problemen met de accu, slechte dynamo, of slechte startmotor. Laat de auto nakijken door een ervaren monteur om het probleem te lokaliseren en te verhelpen.

Defecte oliefilter

Het was een verrassing om dit probleem te hebben, omdat het niet gebruikelijk is bij de meeste BMW modellen. De BMW B58 motor waarmee de M440i is uitgerust, heeft een oliefilter die gevoelig is voor afschuiving aan de onderkant. Wanneer het defect raakt, blijft een deel van het oliefilter dus vastzitten in de onderkant van de behuizing van het oliefilter.

Om dit probleem op te lossen, moet u de hele oliefilterbehuizing vervangen. Als uw auto onder garantie valt, kunt u de auto naar een BMW service center brengen en het laten repareren. Niettemin is het van vitaal belang om uw oliefilter bij elke olieverversing te vervangen.

  Kan een BMW overal worden onderhouden?

FAQ

Is de BMW M440i betrouwbaar?

De BMW M440i is misschien een gestroomlijnde en krachtige wagen, maar hij is niet betrouwbaar. De meeste betrouwbaarheidsbureaus geven hem een gemiddelde score, wat redelijk is maar minder dan de meeste van zijn concurrenten. BMW als merk heeft zich echter in de loop der jaren verbeterd als het gaat om betrouwbaarheid. De BMW M440i meldt meer problemen dan de meeste van zijn concurrenten.

Na hoeveel tijd begint de BMW M440i problemen te krijgen?

Dat hangt af van hoe goed u voor uw auto zorgt. Zoals bij de meeste BMW’s moeten de bougies en bobines tussen 30.000 en 50.000 mijl worden vervangen. Doet u dit niet, dan kan dit tot ernstige problemen leiden. Maar met de juiste zorg en onderhoud, zou deze auto serieuze problemen moeten hebben na 100.000 mijl.

Wat is de hoge kilometerstand voor BMW M440i?

Ook al is de BMW M440i nog geen tien jaar op de markt, toch heeft hij een duurzame motor. Als gevolg daarvan kan deze auto meer dan 200.000 mijl meegaan als hij goed wordt onderhouden. Het is echter nog te vroeg om te weten hoeveel kilometer deze wagen precies kan afleggen aangezien hij nog geen tien jaar op de markt is.

Is het duur om de BMW M440i te onderhouden?

Ja, het onderhoud van de BMW M440i is vrij duur. De jaarlijkse onderhoudskosten van deze coupé bedragen ongeveer 645 dollar, wat meer is dan het gemiddelde in de sector. Wat meer is, de kosten van de aanschaf van BMW M440i onderdelen is ook hoog. En als u daar de onderhoudskosten bij optelt, vindt u de M440i een van de duurste auto’s om te onderhouden in zijn klasse.

  BMW 6 Reeks Gran Turismo Betrouwbaarheid

Welke motor is betrouwbaarder – B58 of N55?

Het is een uitdaging om deze twee motoren te vergelijken. Terwijl de B58-motor nog maar enkele jaren op de markt is, is de N55-motor al meer dan tien jaar op de markt. De N55 werd in 2009 geproduceerd, terwijl de B58 motor in 2015 in productie ging en de N55 motor verving.

De N55 heeft dus tot nu toe meer problemen gemeld dan de B58. Al met al heeft de N55 in de eerste vier jaar van hun productie meer problemen gemeld dan de B58. De B58 is dus voorbestemd om betrouwbaarder te zijn dan de N55 motor.

Bottom line

Als je de problemen kent waarmee je waarschijnlijk te maken krijgt als je de BMW M440i aanschaft, kun je beter voor je auto zorgen. BMW M440i is uitgerust met de B58 motor, die nog nieuw is, maar niet zo veel problemen heeft gemeld als de N54 en N55 in hun eerste paar jaar.

Bovendien zijn de meeste problemen eenvoudig te verhelpen en niet erg kostbaar. Als u de levensduur van uw coupé wilt verlengen, zorg er dan voor dat u zich houdt aan de door BMW aanbevolen onderhoudsbeurten. Al met al is de M440i een uitstekende auto die fantastische prestaties, veiligheid en comfort biedt.

VIDEO: Problemen na 6 maanden eigenaarschap van de BMW M440i: Eigendom Beoordeling

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts