Welke Mercedessen zijn voorwielaangedreven?

Als u gaat winkelen voor een nieuwe Mercedes-Benz, is een van de dingen waar u naar zult kijken de aandrijflijn van de auto. U zult moeten kiezen tussen drie aandrijfsystemen: FWD, RWD, of AWD.

Verschillende Mercedes-Benz modellen zijn uitgerust met voorwielaandrijving, waaronder de A-Klasse, B-Klasse, CLA-Klasse en GLA-Klasse. Andere Mercedes modellen hebben de optie om te kiezen voor de FWD of een andere aandrijving. Een van die modellen is de GLB-Klasse, die de FWD als standaard aandrijflijn heeft.

Mercedes-Benz modellen met voorwielaandrijving

A-Klasse

De A-Klasse heeft voorwielaandrijving als standaardaandrijving. Kopers hebben echter ook de keuze om een A-Klasse met AWD-systeem te kiezen. Merk op dat de A-Klasse met vierwielaandrijving iets duurder is dan de A-Klasse met voorwielaandrijving. Het verschil bedraagt ongeveer 2.000 dollar.

De gemiddelde prijs van de Mercedes-Benz A-Klasse ligt rond de 34.000 dollar. De prijs kan stijgen of dalen afhankelijk van het model dat u wenst. Behalve dat deze auto is uitgerust met een FWD-systeem, is hij ook prachtig ontworpen en zeer aantrekkelijk. Hij ziet er beter uit dan de auto’s in zijn categorie, zoals de Audi A3 sedan.

Dit instapmodel van Mercedes heeft een mooi, luxueus en comfortabel interieur. Hij beschikt over functies zoals elektrisch verstelbare stoelen, dual-zone climate control en 64-kleuren LED-ambianceverlichting. Uitgerust met een 2.0-liter turbo inline-4 motor met 7-traps automatische transmissie, is dit een fantastische auto om te bezitten.

B-Klasse

De B-Klasse mag dan een van de minst populaire Mercedes-Benz modellen op de markt zijn, toch biedt hij high-tech en luxueuze kenmerken die mensen zoeken in Mercedes voertuigen. Het is ook uitgerust met voorwielaandrijving, waardoor het geweldig is voor lastige weersomstandigheden zoals sneeuw of ijs.

  Welk model Mercedes is het meest betrouwbaar?

Dit model is alleen geschikt voor personen die op zoek zijn naar een Mercedes-Benz hatchback met voorwielaandrijving. Mercedes biedt ook een A-Klasse hatchback met FWD, die de enige concurrent in deze categorie is. Deze auto heeft een stijlvol en comfortabel interieur.

De Mercedes-Benz B-Klasse kost ongeveer 38.000 dollar, wat iets duurder is dan de A-Klasse hatchback. Ongeacht zijn compacte formaat, is deze FWD auto uitgerust met een krachtige inline-4 motor waarmee de auto in 10,6 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. De auto is ook veilig en betrouwbaar.

CLA-Klasse

Wie een Mercedes-Benz coupé wil, maar zich de high-end modellen niet kan veroorloven, kan genoegen nemen met deze klassevolle voorwielaangedreven auto. De Mercedes-Benz CLA-Klasse is geen gewone coupé, want hij heeft vier deuren. Bovendien heeft hij geen AWD-systeem, maar is hij uitgerust met een FWD-systeem.

Ondanks de onconventionele kenmerken waarmee deze auto is uitgerust, presteert hij nog steeds op hoog niveau en beschikt hij over hightech functies. Met een prijs van ongeveer $39.000 is deze elegant ontworpen coupé veilig, maar toch zeer comfortabel om in rond te rijden. Bovendien wordt hij geleverd met een van de beste infotainment setups.

GLA-Klasse

Na het noemen van de A-Klasse en CLA-Klasse modellen, is het vrij duidelijk dat de GLA-Klasse niet kon ontbreken in deze lijst. Deze auto’s hebben veel gemeen, want ze hebben allemaal een “A” in hun klasse. Maar in tegenstelling tot de vorige twee is de GLA-Klasse een subcompacte SUV en geen auto.

Met zijn FWD-systeem is de GLA-Klasse een goed ontworpen en comfortabele subcompacte SUV. Bovendien is hij luxueus uitgevoerd met veel veiligheidsvoorzieningen. Hij is ook comfortabel, maar met een ietwat compact interieur. Deze auto heeft ook een AWD optie en zijn prijs varieert tussen $36.000 en $39.000

  Hebben Mercedessen reservebanden?

GLB-Klasse

Het zal u misschien verbazen dat zo’n krachtige wagen uitgerust is met een voorwielaandrijving. Hoewel deze SUV standaard met een FWD-systeem is uitgerust, heeft hij ook een AWD-optie. De prijs van deze SUV ligt tussen de $36.000 en $39.000.

Hij is uitgerust met een 2.0-liter inline-4 turbomotor met 8-traps dual-clutch transmissie. Daarnaast heeft hij een optionele derde rij die de auto in een 7-zitter verandert. Andere voorzieningen zijn onder meer 64-kleuren LED-verlichting, actieve remassistentie, een elektrisch bediende achterklep, starten op afstand en nog veel meer, waardoor deze SUV een plezier is om in te rijden.

FAQ over aandrijfsystemen

Wat zijn de voordelen van een voorwielaangedreven auto?

Een van de grootste voordelen van een voorwielaandrijving ten opzichte van een achterwielaandrijving is dat het veel tractie biedt. Daarom is het beter geschikt voor ijs, sneeuw of slechte wegomstandigheden. Bovendien zijn voertuigen met een FWD-systeem ruimer en efficiënter dan voertuigen met een RWD.

Wat is het verschil tussen voorwielaandrijving en achterwielaandrijving?

Het belangrijkste verschil is dat het FWD-systeem werkt door de paardenkracht en het koppel te verdelen over de vooras, die het voertuig aandrijft en bestuurt. Het RWD systeem daarentegen werkt door vermogen te verdelen over de achteras, in plaats van de vooras. De vooras wordt dus gebruikt om te sturen.

Waarom is achterwielaandrijving slecht bij sneeuw?

Een auto met achterwielaandrijving is slecht in sneeuw omdat de aandrijfwielen zich op het lichtere deel van de auto bevinden, waar zich de laadruimte of de kofferbak bevindt en niet de motor. Als gevolg daarvan mist het grote tractie zoals bij FWD of AWD systemen. Dat is de reden waarom een RWD auto op besneeuwd wegdek gemakkelijk zal slingeren.

  Beste auto luchtverfrissers voor Mercedes

Is de vierwielaandrijving de beste van de drie aandrijfsystemen? Waarom?

Ja, dat is zo. Een vierwielaandrijving is het beste, omdat alle vier de wielen onafhankelijk van elkaar automatisch versnellen en afremmen. De bestuurder heeft dus meer controle over de auto door het koppel naar alle wielen te sturen, in tegenstelling tot de gebruikelijke tweewielaandrijving die kracht naar ofwel de voorwielen, ofwel de achterwielen stuurt.

Heeft de C-Klasse een voorwielaandrijving?

Nee, dat is niet het geval. De C-Klasse heeft een achterwielaandrijving. Daardoor is hij gemakkelijker te besturen, te stoppen, te controleren en te versnellen dan een auto met voorwielaandrijving. Hij levert over het algemeen krachtige prestaties en wordt daarom vaak gebruikt in raceauto’s en auto’s uit het topsegment.

De onderste regel

Verschillende Mercedes-Benz modellen zijn uitgerust met een voorwielaandrijving en dat zijn de Mercedes-Benz A-Klasse, B-Klasse, CLA-Klasse, GLA-Klasse en GLB-Klasse. Het FWD-systeem is ideaal voor mensen die in besneeuwde omstandigheden leven. Het is ook goedkoper te produceren en fantastisch op gas kilometers.
Hoewel de bovenstaande Mercedes-Benz modellen standaard met een voorwielaandrijving zijn uitgerust, hebben de meeste een achterwielaandrijving of een vierwielaandrijving als optie. De A-Klasse heeft bijvoorbeeld FWD- en AWD-opties, terwijl de GLB-Klasse FWD- en AWD-opties heeft.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts