Auto’s met de minste afschrijving

Afschrijving is waarschijnlijk de grootste nieuwe auto afschrikking voor de meeste mensen. Sommige zeer populaire auto’s van zeer populaire merken verliezen maar liefst 10-12% van de waarde na slechts een kilometer na de aankoop. Dit is de reden waarom de tweedehandsmarkt de laatste jaren in een stroomversnelling zit, en er zijn geen tekenen dat dit zal afnemen.

Als u niet wilt dat de zware afschrijving hit, zijn er een behoorlijke hoeveelheid relatief haalbaar auto’s die er zijn die niet zal dalen in waarde te veel. Het is vermeldenswaard dat superdure klassieke auto’s, supercars, en hypercars zijn degenen te krijgen als je wilt zo veel waarde te behouden als mogelijk.

Dit komt vooral omdat deze auto’s beperkt zijn in productie, en de vraag naar dergelijke auto’s is altijd hoger dan het aanbod, wat betekent dat de prijzen van deze auto’s altijd verschuiven, maar meestal in een positieve richting.

Er zijn een aantal auto’s zoals de Tesla Model S, Range Rover Velar, Mercedes Benz G-Klasse, Porsche 911 die bekend staan om hun grote waardevastheid. Maar sommige meer gelimiteerde auto’s zoals de 911 GT3 of een paar klassiekers en supercars worden vaak meer waard dan de adviesprijs.

Tesla Model S

De populariteit van Tesla heeft de laatste jaren een torenhoog niveau bereikt, en de Model S is aantoonbaar de beste waardepropositie, voorlopig althans. De Model S behoudt ongeveer 63% van de oorspronkelijke waarde van de auto na 3 jaar, wat waarschijnlijk het beste afschrijvingsresultaat is voor een populaire sedan op dit moment.

Maar de populariteit van Tesla is zo snel en steil in een traject dat volgens velen slechts tijdelijk is. Maar liefst 7 jaar na de release van de baanbrekende Model S, heeft Tesla er alleen al in 2018 meer dan 250k van verkocht.

  Is snelladen slecht voor elektrische auto's?

Range Rover Velar

Range Rovers zijn altijd populair geweest, en velen zouden het ermee eens zijn dat de Range Rover de quintessentiële Britse luxeschuit is. Sinds de RR luxe werd, volgde de populariteit met elk opeenvolgend nieuw RR-model, en de Velar is niet anders.

De Velar behoudt na 3 jaar nog zo’n 57% van zijn oorspronkelijke waarde, en de Velar zelf werd in 2017 geïntroduceerd. De populariteit van de Velar is nogal voor de hand liggend, want deze compactere RR SUV biedt futuristische styling, grote luxe, en verbeterde betrouwbaarheid en betrouwbaarheid.

Porsche 911

Maar als je de waardekoning wilt, ga dan voor de 911, want Porsche 911’s behouden maar liefst 75-85% van de waarde na slechts 3 jaar eigendom. Sommige 911 modellen zoals de GT3 Touring, 911R, 911 Speedsters, 911 Sports Classics of speciale heritage editions kunnen zelfs na drie jaar nog in waarde stijgen.

Er is geen betere sportwagenwaarde propositie dan de 911. Als je de waarde combineert met betrouwbaarheid en betrouwbaarheid, zou je kunnen stellen dat de 911 potentieel de beste auto is die je op dit moment kunt kopen.

Mercedes Benz G-Klasse

De G-Klasse, een auto die even geliefd is bij voetbalmoeders als bij voetballers, is zowel in het terrein als op de weg even indrukwekkend en draagt een erfenis die bijna geen enkele andere SUV ooit kan evenaren. Dit alles betekent dat de G-Wagon tot 70% van zijn oorspronkelijke waarde behoudt na 3 jaar in productie te zijn geweest.

  Beste SUV's voor een eerste auto

Het is absoluut krankzinnig dat een Mercedes G-Klasse uit de jaren 1990/2000 soms 3 tot 4 keer meer kost dan een Mercedes Benz S-Klasse uit de jaren 1990/2000 in vergelijkbare staat. G-Wagons zullen waarschijnlijk nooit uit de mode raken, want het ontwerp van de G-Wagon is inderdaad tijdloos.

Dacia Duster

De Dacia Duster is waarschijnlijk niet de auto die je op deze lijst had verwacht, maar de betaalbare automarkt zou ook goed vertegenwoordigd moeten zijn. De machtige Dacia Duster SUV behoudt na drie jaar nog ongeveer 54% van zijn oorspronkelijke waarde.

Als je bedenkt hoe betaalbaar de Duster als nieuw is, is dat waarschijnlijk het minste geld dat je kunt verliezen op een alledaagse betaalbare consumentenauto. Daarnaast valt er niets interessants te zeggen over de Duster.

Mini Cooper

Net als de Mercedes Benz G-Wagon is ook de Mini Cooper een auto-icoon. En net als de Range Rover is ook de Mini een typisch Britse auto. Als je deze geweldige eigenschappen combineert, is de waardevastheid van de Mini een stuk gemakkelijker te begrijpen.

Een hatchback was nooit echt het type auto dat enige waarde behield na een paar jaar, maar de Mini Cooper hatchback behield maar liefst 53% van zijn oorspronkelijke waarde na drie jaar, wat de Mini tot een van de minst afschrijvende hatchback maakt die momenteel te koop is.

FAQ Sectie

Welke auto’s waarderen?

Het is moeilijk te voorspellen welke auto’s in waarde zullen stijgen, maar voor sommige is het waardeverloop eenrichtingsverkeer. Van modellen als de Porsche Carrera GT wordt verwacht dat ze in de komende decennia zullen verdubbelen, dus als je een miljoen dollar hebt liggen, moet je er een kopen nu het nog kan.

  Beste hybride auto's voor lange bestuurders

Beperkte oplage, historisch belangrijk, duur, krachtig, begeerlijk, nog niet volledig erkend… Dit zijn de kwaliteiten van een potentiële melkkoe, en als u een auto vindt die past, inspecteer dan zorgvuldig de markt, en als het goed lijkt, verdient u misschien wel wat geld.

Kunt u geld verdienen met beleggen in auto’s?

Beleggingen in auto’s zijn tegenwoordig vrij populair, maar daarvoor zijn wel grote bedragen nodig om mee te beginnen. Zoals eerder vermeld, zal de Carrera GT zeker in waarde stijgen, maar er nu een kopen is voor 99% van de bevolking onmogelijk.

Auto’s zoals de Ferrari Big Five (288 GTO, F40, F50, Enzo, La Ferrari), Lamborghini Miura, 911R Porsches, McLaren 675lt… Dat zijn de modellen die op een dag waarschijnlijk het veelvoud van hun oorspronkelijke prijs waard zullen zijn, maar die kosten nu al veel te veel.

Hoe kan ik de waarde van een auto behouden?

De markt is een onvoorspelbare som van oorzaken en gevolgen en het is echt moeilijk te voorspellen hoe goed een model zal verkopen of waarde zal behouden. Maar er zijn manieren om zoveel mogelijk waarde te behouden van elke auto. De kilometerstand is bijzonder belangrijk en dat geldt ook voor de uitrusting en het algemene onderhoud.

Alle reparaties en pechgevallen moeten tot een minimum worden beperkt, en de algemene staat waarin een auto verkeert werkt ook in het voordeel of tegen de waarde van de auto. Probeer uw auto in de best mogelijke staat te houden, ga voor veilige interieur- en exterieuropties en kleurencombi’s en u zou het maximum moeten behouden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts