Auto’s vergelijkbaar met Fiat 124 Spider

Is de Fiat 124 Spider een goede auto?

De Fiat 124 Spider is een van de best presterende betaalbare roadsters op de markt. Het is de naaste concurrent van de Mazda MX-5 Miata, een van de best verkochte roadsters aller tijden. De Fiat 124 Spider is een slanke, betrouwbare en betaalbare auto. Maar welke auto’s zijn vergelijkbaar met de Fiat 124 Spider?

Auto’s die vergelijkbaar zijn met de Fiat 124 Spider zijn de Mazda MX-5 Miata, Toyota GR86, Nissan 370Z, Subaru BRZ, Ford Mustang Convertible, Audi TT Roadster, BMW Z4 en Chevrolet Camaro Convertible. De meeste van deze auto’s hebben vergelijkbare kenmerken als de Fiat 124 Spider, maar ze zijn geavanceerder en krachtiger dan de laatste.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de Fiat 124 Spider?

Mazda MX-5 Miata

Dit is de perfecte vervanger van de Fiat 124 Spider. Beide auto’s zijn gebaseerd op het Mazda NE/NF-platform en delen verschillende kenmerken. Toch is de Mazda MX-5 Miata betrouwbaarder, zuiniger en rijdt hij zelfs beter dan de Fiat 124 Spider.

De basis Mazda MX-5 Miata wordt geleverd met een 2.0-liter inline-4 motor die tot 181 pk en 151 lb-ft koppel levert. De Fiat 124 Spider is daarentegen uitgerust met een 1,4-liter lijnmotor die 164 pk en 184 lb-ft levert.

Bovendien bedraagt de basisprijs voor de Mazda 28.715 dollar, terwijl de basisprijs voor de Fiat 124 Spider rond de 31.035 dollar ligt. De Fiat 124 Spider is dus duurder, maar biedt minder dan de Mazda MX-5 Miata.

Nissan 370Z

De Nissan 370Z is een andere directe concurrent van de Fiat 124 Spider. Hij is niet alleen betrouwbaarder en zuiniger dan de Fiat 124 Spider, maar reageert ook uitstekend op de motor en is leuk om mee te rijden. Qua prestaties kan hij het opnemen tegen de Mazda MX-5 Miata. Anderzijds wordt hij verkocht voor een vergelijkbare prijs als de Fiat 124 Spider.

  Veel voorkomende problemen met Fiat 500

Subaru BRZ

Als u op zoek bent naar een leuke en comfortabele rit, dan is de Subaru BRZ het perfecte alternatief voor de Fiat 124 Spider. Deze auto is compact, licht en wendbaar. Hij presteert ook goed met zijn 2,4-liter lijnmotor die tot 228 pk levert. De besturing is ook responsief en hij laat zich gemakkelijk in bochten nemen. Bovendien is hij zeer efficiënt en vrij goedkoop. Het basismodel kost ongeveer 29.615 dollar.

Toyota GR86

De Toyota GR86 is niet alleen beter dan de Fiat 124 Spider, maar geeft ook de Mazda MX-5 Miata het nakijken. Dankzij de leuke rit met veel high-end en fascinerende functies. De GR86 is ook betrouwbaar, efficiënt en veilig. Bovendien biedt hij een redelijke laadruimte die de Mazda MX-5 Miata niet biedt.

Audi TT Roadster

De Audi TT Roadster mag dan geen strak sportief design hebben zoals de Fiat 124 Spider, Mazda MX-5 Miata of de Toyota GR86, hij ziet er wel spectaculair uit. Bovendien is de Audi TT Roadster comfortabeler en geavanceerder dan de 124 Spider. Hij wordt echter ook duurder aangeboden.

Chevrolet Camaro Cabrio

Chevrolet Camaro Convertible is een van de mooiste auto’s in het segment. Bovendien is hij comfortabeler, ruimer en betrouwbaarder dan de Fiat 124 Spider. De Chevrolet Camaro Convertible is ook zeer krachtig, want hij is uitgerust met een 2,0-liter lijnmotor die tot 270 pk levert. Dus als u stijl en prestaties wilt, is dit een betere vervanger voor de Fiat 124 Spider.

  Alles over de 2023 Fiat Punto

BMW Z4

BMW is populair omdat het enkele van de best presterende auto’s op de markt maakt. De BMW Z4 levert precies dat, want hij is uitgerust met een krachtige 3,0-liter lijn-6 motor die tot 382 pk en 369 lb-ft koppel produceert. Bovendien is de rijkwaliteit uitstekend en kunt u kiezen uit twee velgopties. Toch is hij veel duurder dan de Fiat 124 Spider.

Ford Mustang Cabriolet

De Ford Mustang is nog zo’n uitzonderlijke cabriolet met fantastische kenmerken. Hij heeft een strak en gedurfd uiterlijk waar toeschouwers verliefd op zullen worden. Hij is ook krachtiger en comfortabeler dan de meeste van zijn rivalen. Het basismodel wordt geleverd met een 2,3-liter inline-4 motor die tot 320 pk en 350 lb-ft koppel levert.

FAQ

Is de Fiat 124 Spider betrouwbaar?

Hoewel de meeste Fiat-modellen niet erg betrouwbaar zijn, is de Fiat 124 Spider redelijk betrouwbaar. Dankzij het stevige en betrouwbare platform waarop de auto is gebaseerd. Bij goed onderhoud gaat deze auto meer dan 15 jaar mee. De enige uitdaging is misschien het verkrijgen van reserveonderdelen en de trage klantenservice van Fiat.

Hoe lang gaat de Fiat 124 Spider mee?

De Fiat 124 Spider gaat naar verwachting meer dan 250.000 kilometer mee. Dat komt omdat de auto veel eigenschappen deelt met de Mazda MX-5 Miata, die bekend staat als een van de meest duurzame en betrouwbare auto’s ooit. De Mazda MX-5 Miata kan bij goed onderhoud meer dan 300.000 mijl meegaan.

  Is de Fiat Scudo een goede auto?

Is de Fiat 124 Spider hetzelfde als de Mazda MX-5 Miata?

Nee, de Fiat 124 Spider is niet hetzelfde als de Mazda MX-5 Miata. Deze twee auto’s delen echter hetzelfde platform, namelijk Mazda NE/NF. Bovendien hebben ze dezelfde ophanging, hetzelfde interieur, dezelfde deuren en dezelfde voorruiten. Ze hebben dus veel vergelijkbare kenmerken.

Wat zijn de gebruikelijke problemen met de Fiat 124 Spider?

De Fiat 124 Spider is een strakke en krachtige sportwagen met veel fascinerende kenmerken. Toch zijn er ook enkele problemen waar geïnteresseerde kopers kennis van moeten nemen. Veel voorkomende problemen met de Fiat 124 Spider zijn slecht zicht, elektrische problemen, onevenwichtige vering, nokkenasproblemen, transmissieproblemen, waterpompproblemen en motorpech.

Hoe snel is de Fiat 124 Spider?

De Abarth 124 is de snelste Fiat 124 Spider op de markt. Hij is uitgerust met een 1,4-liter MultiAir turbo-inline-4-motor die tot 168 pk en 184 lb-ft aan koppel levert. Hij biedt ook een topsnelheid van 144 mph en kan in slechts 6,8 seconden van 0 naar 60 mph accelereren. Deze auto is dus behoorlijk snel.

Samenvatting

De Fiat 124 Spider is een van de beste Fiat-modellen op de markt. Gebaseerd op hetzelfde platform als de Mazda MX-5 Miata, is de 124 Spider strak, krachtig, betrouwbaar en zuinig. Maar als u snellere, luxere, ruimere of krachtigere opties wilt, zijn er heel wat concurrenten op de markt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts