Is de Fiat 124 Spider een goede auto?

Is de Fiat 124 Spider een goede auto?

De Fiat 124 Spider is een stijlvolle, iconische, high-performance en fun-to-drive auto. Hij heeft ook verschillende kenmerken gemeen met de Mazda MX-5 Miata, één van de populairste cabriolets. Is de Fiat 124 Spider desondanks een goede auto?

Ja, de Fiat 124 Spider is een fantastische auto. Gebaseerd op hetzelfde platform als de Mazda MX-5 Miata, is deze auto elegant gebouwd, betrouwbaar, goedkoop in onderhoud, compact, zuinig, veilig en plezierig om in de stad te rijden. Daarentegen zullen mensen die een meer praktische, krachtige, snellere en ruimere auto wensen, de 124 Spider misschien niet mooi vinden.

Geschiedenis van de 124 Spider

De Fiat 124 Spider is een oude auto, want hij werd voor het eerst geproduceerd tussen 1966 en 1981. De eerste Fiat 124 Spider was een cabriolet en werd ontworpen en gemaakt in de Italiaanse Carrozzeria Pininfarina fabriek. Toen hij in 1966 op de markt kwam, had hij een monocoque, een voormotor en achteraandrijving.

Na lange tijd uit de handel te zijn geweest, werd de Fiat 124 Spider in 2016 nieuw leven ingeblazen, maar dan als roadster. Het had een voormotor met achteraandrijving. Verder was het een auto voor twee personen, geproduceerd door Mazda voor FCA. Deze nieuwste generatie van de Fiat 124 Spider is grotendeels gebaseerd op de Mazda MX-5 Miata.

Kenmerken van de 124 Spider

Uiterlijk

De Fiat 124 Spider is een prachtig vormgegeven auto met een uitgesproken stijl en sportiviteit. Het interieur is ook mooi gedaan, maar het is wat krap, net als in de Mazda MX-5 Miata, dus als u langer dan 1 meter bent, zult u moeite hebben om van deze rit te genieten. Niettemin biedt hij een exclusieve rijervaring met verbeterde technologie en een vernuftig rijgedrag.

  Is de Fiat 500e een goede auto?

Prestaties

Zoals verwacht is de Fiat 124 Spider een goed presterende auto in vergelijking met zijn compacte broers en zussen zoals de 500-serie. Uitgerust met een 1,4-liter viercilinder turbomotor levert deze auto 164 pk en 184 lb-ft koppel. Hij beschikt ook over achterwielaandrijving en een automatische zesversnellingsbak.

Qua prestaties doet hij het dus best goed, maar niet beter dan de Mazda MX-5 Miata.

Comfort en laadruimte

Dit is een van de gebieden waarop de Fiat 124 Spider teleurstelt. Deze sportwagen heeft een krappe cabine en kan slechts twee passagiers vervoeren. Ondanks dat dit de norm is voor de meeste roadsters, is de cabine behoorlijk krap. Bovendien heeft hij een zeer kleine laadruimte met in totaal 4,9 kubieke meter laadruimte.

Dus als u op zoek bent naar comfort of als u lang bent, is dit een auto die u beter links kunt laten liggen.

Brandstofefficiëntie

De Fiat 124 Spider behoort tot de zuinigste auto’s op de markt. Het EPA-verbruik bedraagt 26 mpg in de stad, 35 mpg op de snelweg en 30 mpg gecombineerd. Dit is zelfs beter dan zijn naaste concurrent, de Mazda MX-5 Miata, die een EPA-classificatie heeft van 26 mpg in de stad en 34 mpg op de snelweg.

Veiligheid

Hoewel de meeste Fiat-modellen niet erg veilig zijn, is de Fiat 124 Spider uiterst veilig. Dankzij top veiligheidsvoorzieningen zoals waarschuwing voor lage bandenspanning, side impact beams, elektronische stabiliteitscontrole, tractiecontrole, Parkview back-up camera en airbags.

  Veel voorkomende problemen met Fiat 500

Prijs

De Fiat 124 Spider is een betaalbare sportwagen. De prijzen variëren echter afhankelijk van de uitvoering die u kiest. Dit model biedt vier uitvoeringen, waaronder Classica, Urbana, Lusso en Abarth. De goedkoopste uitvoering is de Classica en kost ongeveer 26.885 dollar en de duurste uitvoering is de Abarth met een prijs van ongeveer 30.885 dollar.

FAQ

Is het de moeite waard om de Fiat 124 Spider te kopen?

Dat hangt af van wat u zoekt. Als u een compacte, goed presterende, betrouwbare, strakke en snelle sportwagen zoekt voor een betaalbare prijs, dan is de Fiat 124 Spider het kopen waard. Wilt u echter een praktische, krachtige en ruime sportwagen, dan is de Fiat 124 Spider niet geschikt voor u.

Wat zijn de veel voorkomende problemen met de Fiat 124 Spider?

De Fiat 124 Spider behoort tot de mooiste Fiat-modellen ooit gemaakt. Ondanks zijn uitzonderlijke looks en prestaties heeft deze auto enkele problemen waar kopers rekening mee moeten houden. De belangrijkste problemen zijn een defect elektrisch systeem, onevenwichtige ophanging, slecht zicht, transmissieproblemen, motorstoring, nokkenasstoring en problemen met de waterpomp.

Hoe snel is de Fiat 124 Spider?

Zoals veel sportwagens is de Fiat 124 Spider supersnel en heeft hij een topsnelheid van 144 mph. Bovendien kan deze auto in slechts 6,3 seconden van 0 naar 60 mph accelereren. De 124 Spider heeft vier uitvoeringen en de sportieve Abarth-uitvoering is de snelste. Het is ook de duurste.

Waarom is de Fiat 124 Spider uit productie genomen?

De Fiat 124 Spider is een van de oudste Fiat-modellen op de markt. Deze werd geproduceerd tussen 1966 en 1981 en 2016 en 2020. Vanwege de lage verkoopcijfers werd de Fiat 124 Spider echter in 2020 stopgezet. Wie deze mooie en goed presterende sportwagen wenst, zal er dus een van de tweedehands automarkt moeten halen.

  Veelvoorkomende problemen met Fiat 500e

Is de Fiat 124 Spider hetzelfde als de Mazda MX-5 Miata?

Nee, de Fiat 124 Spider is niet hetzelfde als de Mazda MX-5 Miata. Toch hebben ze veel gemeen, want ze zijn gebaseerd op hetzelfde platform. Het interieur is vrijwel identiek en ze bieden vergelijkbare technische voorzieningen. Bovendien zijn beide auto’s behoorlijk sportief en leuk om mee te rijden.

Het grootste verschil tussen deze twee sportwagens is dat de Mazda MX-5 Miata wordt geleverd met een soepelere motor met een hoger toerental en dat hij wordt aangeboden in zowel zachte als harde configuraties. Bovendien is de Mazda veiliger met voorzieningen als een botsingswaarschuwing.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een stijlvolle, betrouwbare, compacte, efficiënte en betaalbare cabriolet, dan is de Fiat 124 Spider een prima optie. Maar als u op zoek bent naar een grotere, krachtigere, ruimere en praktischer auto, kijk dan niet verder. Al met al is de 124 Spider een uitstekende auto, want hij is ook betaalbaar en goedkoop in onderhoud, net als de Mazda MX-5 Miata.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts