Verrassende feiten over de Fiat 124 Spider

Is de Fiat 124 Spider een goede auto?

Als u van sportwagens houdt, is de Fiat 124 Spider een van de beste opties op de markt. Bovendien behoort de Fiat 124 Spider tot de meest betrouwbare, goed uitziende en goed presterende sportwagens aller tijden. Maar wat zijn de verrassende feiten over de Fiat 124 Spider?

Een van de meest verrassende feiten over de Fiat 124 Spider is dat de Fiat Twin Cam motor is ontworpen door de ex-Ferrari ingenieur. Bovendien is de Fiat 124 Spider grotendeels gebaseerd op de Mazda MX-5 Miata roadster van de vierde generatie. Bovendien won de Fiat 124 Spider in 1972 het Europees kampioenschap. Tenslotte is de Abarth 124 Spider een performance versie van de Fiat 124 Spider.

Wat zijn enkele verrassende feiten over de Fiat 124 Spider?

De Fiat 124 Spider verving de Fiat Pininfarina Cabriolet.

Er zijn twee soorten Fiat 124 Spider modellen op de markt. Het eerste model werd geproduceerd tussen 1966 en 1985, terwijl het tweede model werd gemaakt van 2017 tot 2020. In dit geval hebben we het over het eerste model Fiat 124 Spider. Toen deze in eerste instantie werd stopgezet, werd hij vervangen door de Fiat Pininfarina cabriolet.

De Fiat Twin Cam motor werd ontworpen door een ex-Ferrari ingenieur.

Hoewel veel mensen bekend zijn met de uitzonderlijke prestaties van de Fiat 124 Spider Twin Cam motor, weten slechts weinigen wie hem ontworpen heeft. Deze motor werd ontworpen door een ex-Ferrari ingenieur, Aurelio Lampredi genaamd.

Fiat 124 Spider werd op de markt gebracht als Spider 2000

Een ander verrassend feit over de Fiat 124 Spider is dat hij ooit als Spider 2000 op de markt werd gebracht. Dit gebeurde tussen 1979 en 1982. Niettemin, nadat deze auto door Fiat met pensioen was gegaan, bleef Pininfarina deze auto produceren onder haar eigen merk Pininfarina Spider Azzurra op de Noord-Amerikaanse markt en Pininfarina Spidereuropa op de Europese markt.

  Is de Fiat Pulse een goede auto?

De Fiat 124 Spider is grotendeels gebaseerd op de Mazda MX-5 Miata roadster van de vierde generatie.

Het oude of eerste model Fiat 124 Spider was gebaseerd op een ander platform dan het huidige of meest recente model. De 2017 Fiat 124 Spider is gebaseerd op de vierde generatie Mazda MX-5 Miata roadster. Bovendien wordt hij naast de Mazda MX-5 Miata gemaakt in de Hiroshima-fabriek in Japan.

Deze auto deelt niet alleen zijn platform, maar ook zijn mechaniek, interieur en topsystemen met de MX-5 Miata.

De Abarth 124 Spider is een prestatiegerichte versie van de Fiat 124 Spider.

Als u een Fiat 124 Spider wilt met meer vermogen en betere prestaties dan de basismodellen, overweeg dan om voor de Fiat Abarth 124 Spider te gaan. Sommige mensen zijn geneigd te denken dat dit twee verschillende auto’s zijn, maar dat is niet zo.

De Abarth 124 Spider is de prestatieversie van deze auto. Hij levert maximaal 168 pk bij 5.500 tpm en 184 lb-ft koppel bij 2.500 tpm. Dankzij de getunede 1,4-liter MultiAir turbomotor.

De Fiat 124 Spider won het Europees Kampioenschap van 1972.

De Fiat 124 Spider heeft in de loop der jaren aan enkele van de beste rally’s deelgenomen. Zijn meest opmerkelijke race kwam echter toen hij in 1972 het Europees Kampioenschap Rally won door toedoen van Raffaele Pinto en Gino Macaluso.

  Auto's vergelijkbaar met Fiat Argo

Fiat bracht een jubileumeditie van de 124 Spider op de markt.

Toen de nieuwste Fiat 124 Spider werd gelanceerd, bracht Fiat een 124 Spider Anniversary edition op de markt, met meer dan 124 exemplaren die de aanduiding droegen om de 50e verjaardag van de echte Fiat 124 Spider te vieren.

De oudere Fiat 124 Spider heeft 9 modellen

De nieuwste Fiat 124 Spider biedt beperkte uitrustingsmogelijkheden, in tegenstelling tot het oudere model met veel opties. Enkele van de uitrustingsmogelijkheden van de oude Fiat 124 Spider zijn AS, BS, BS1, CS, CS1, CS2, CSA, CSO en ds.

FAQ

Is de Fiat 124 Spider een goede auto?

De Fiat 124 Spider is een geweldige auto. Deze auto is zeer aantrekkelijk voor het oog, maar presteert ook goed en is zeer betrouwbaar. Toch is deze auto niet voor iedereen weggelegd. Als u een praktische, luxe of ruime sportwagen wenst, is dit niet de auto voor u.

Hoe snel is de Fiat 124 Spider?

Zoals verwacht is de Fiat 124 Spider één van de snelste auto’s van Fiat. Als u echter snelheid wilt, moet u overwegen om de Fiat Abarth 124 Spider aan te schaffen, de prestatievariant van dit model. De Fiat Abarth 124 Spider heeft een topsnelheid van 144 mph en kan in 6,8 seconden van 0 naar 62 mph accelereren.

Wat zijn de veel voorkomende problemen met de Fiat 124 Spider?

De Fiat 124 Spider is zonder twijfel één van de beste auto’s ooit gemaakt door Fiat. Bovendien is hij betrouwbaar, strak en presteert hij goed. Deze auto heeft echter ook meerdere problemen, waaronder slecht zicht, problemen met de nokkenas, een defect elektrisch systeem, transmissieproblemen, motorproblemen, onevenwichtige vering en problemen met de waterpomp.

  Welke olie voor Fiat 500?

Is de Fiat 124 Spider een goede dagelijkse bestuurder?

Hoewel de Fiat 124 Spider een zeer efficiënte, betrouwbare en goed presterende sportwagen is, is hij niet geschikt voor dagelijks gebruik. Dat geldt niet alleen voor de 124 Spider, maar voor de meeste sportwagens. De meeste gaan namelijk gemakkelijk stuk en de reparatie ervan kan een fortuin kosten.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de Fiat 124 Spider?

De Fiat 124 Spider is een slanke, compacte, snelle, goed presterende en betrouwbare sportwagen. Desondanks heeft deze auto nog steeds stevige concurrentie van rivalen als de Mazda MX-5 Miata, Toyota Supra, Nissan 370Z, Subaru BRZ en Toyota 86 TRD. De meeste van deze auto’s kosten meer dan de 124 Spider, maar ze presteren niet beter, met uitzondering van de MX-5 Miata.

Conclusie

Als het gaat om de mooiste sportwagens ooit gemaakt, is de Fiat 124 Spider er één van. Gebaseerd op hetzelfde platform als de Mazda MX-5 Miata, heeft de Fiat 124 Spider een geweldige geschiedenis en daarom heeft hij zoveel verrassende feiten die veel mensen niet weten.

Na het belichten van enkele van de interessante feiten over de Fiat 124 Spider, kunt u deze delen met andere Fiat 124 Spider-eigenaren en -fanaten terwijl u trots bent op het bezit van een van de meest gewilde sportwagens aller tijden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts