Verrassende feiten over de Fiat 500e

Is de Fiat 500e een goede auto?

De Fiat 500e is een stijlvolle, moderne, compacte en praktische auto. Hij is ook milieuvriendelijk, efficiënt en leuk om in te rijden. Maar wat zijn enkele van de verrassende feiten over de Fiat 500?

Enkele van de verrassende feiten over de Fiat 500e zijn dat het eerste Fiat 500e-model werd verkocht in de Amerikaanse staat Californië, Verder heeft de Scuderia-E Fiat 500e-modellen geïmporteerd en verkocht in Europa. Daarnaast wordt de Fiat 500e aangedreven door een 24 kWh vloeistofgekoelde/verwarmde li-ion batterij en heeft de Fiat 500e een officiële actieradius van 87 mijl van het U.S. Environmental Protection Agency.

Wat zijn de verrassende feiten over de Fiat 500e?

Het eerste Fiat 500e-model werd verkocht in de Amerikaanse staat Californië.

Fiat lanceerde de Fiat 500e niet alleen in Californië, maar verkocht ook de eerste Fiat 500e in dezelfde staat. Deze auto werd in november 2012 onthuld op de Los Angeles Auto Show. De verkoop begon echter in juli 2013 in dezelfde staat.

Verrassend genoeg baseerde Fiat de verkoop op twee staten, namelijk Californië en Oregon. Na de lancering in Californië breidde Fiat in de zomer van 2014 de verkoop uit naar Oregon.

De Fiat 500e werd geproduceerd van 2013 tot 2019.

De Fiat 500e mag dan met veel ophef op de markt zijn gekomen, lang heeft hij het niet volgehouden. De auto werd namelijk geproduceerd tussen 2013 en 2019. Toch werd in 2020 de tweede generatie elektrische Fiat 500 aangekondigd. En in tegenstelling tot de eerste volledig elektrische Fit 500e zal dit nieuwe model alleen Fiat 500 heten, zonder een “e” aan het eind. Bovendien is dit model van de tweede generatie bedoeld voor de Europese markt.

  Veel voorkomende problemen met de Fiat 500X

Scuderia-E importeert en verkoopt Fiat 500e-modellen in Europa

Toen Fiat de Fiat 500e in Californië lanceerde, was het de bedoeling de auto’s alleen op de Amerikaanse markt te verkopen en niet in Europa of elders. Scuderia-E importeerde en verkocht echter gebruikte 500e’s op de Europese markt. Bovendien rustte dit bedrijf de auto’s uit met accu’s met een grotere capaciteit en een CCS-combinatieaansluiting voor snelladen.

De Fiat 500e wordt aangedreven door een vloeistofgekoelde/verwarmde li-ion-accu van 24 kWh.

De Fiat 500e is uitgerust met een krachtige 24 kWh vloeistofgekoelde/verwarmde lithium-ion-accu. Op een volle lading gaat deze accu tot 87 mijl mee. Toch levert de batterij tot 111 pk en 147 lb-ft koppel. Bovendien duurt het tot vier uur om de batterij volledig op te laden wanneer deze is aangesloten op een 240 V wisselstroombron met behulp van de ingebouwde laadmodule van 6,6 kW.

De Fiat 500e heeft een officiële actieradius van 87 mijl.

Uitgerust met een 24 kWh lithium-ion batterij heeft de Fiat 500e een bereik van 87 mijl. Dit is volgens de officiële Amerikaanse Environmental Protection Agency. In vergelijking met de meeste van zijn concurrenten is dit echter een zeer lage actieradius en zal de auto niet zo lang meegaan.

De Fiat 500e heeft een gecombineerd brandstofverbruik van 116 mpg-e.

Zoals verwacht is de Fiat 500e een zeer zuinige auto. Volgens de Environment Protection Agency heeft de Fiat 500e een gecombineerd brandstofverbruik van 116 mpg-e. Het totale brandstofverbruik bedraagt 122 mpg-e in de stad en 108 mpg-e op de snelweg. In combinatie met regeneratief remmen wordt de Fiat 500e een zeer efficiënte auto.

  Veelvoorkomende problemen met Fiat 500e

De Fiat 500e heeft een uniek uiterlijk

Een van de beste verkoopargumenten van de Fiat 500e is zijn mooie design. Deze auto komt met een uniek uiterlijk dat aantrekkelijk is voor het oog. Dankzij het unieke retro-futuristische design en een mooi en hoogwaardig interieur. Enkele van de interieurfuncties die opvallen zijn een smartphone-app, een nieuw 7-inch thin-film transistor display en een nieuw Electronic Vehicle Information Center.

Fiat Chrysler heeft een terugroepactie uitgegeven om de bouten te vervangen waarmee de halve aandrijfassen van de Fiat 500e vastzitten.

De Fiat 500e heeft sinds zijn lancering in 2013 niet veel problemen gemeld. Toch riep de fabrikant deze auto’s in augustus 2013 terug om de bouten te vervangen waarmee de halve aandrijfassen van de Fiat 500e zijn vastgezet. De terugroepactie was daarentegen niet gekoppeld aan de elektrische aandrijflijn van de Fiat 500e. Bovendien betrof deze terugroeping in totaal 219 auto’s.

FAQ

Is de Fiat 500e een goede auto?

De Fiat 500e is een voorbeeldige auto als u een goede en efficiënte auto wilt voor dagelijkse ritten in de stad. Het is daarentegen geen goede auto voor mensen die prestaties, luxe en veiligheid willen.

Hoe snel is de Fiat 500e?

Deze auto wordt aangedreven door een elektrische motor en een batterij van 24 kWh. Hoewel hij niet supersnel is, slaagde hij erin om in slechts 8,4 seconden van 0 naar 60 mph te accelereren. Bovendien haalt hij een topsnelheid tot 93,2 mph.

Wat zijn de gebruikelijke problemen met de Fiat 500e?

Over het algemeen is de Fiat 500e een vrij betrouwbare auto. Gebruikers hebben echter ook enkele problemen gemeld waar geïnteresseerde kopers rekening mee moeten houden. Een van de problemen waardoor de fabrikant deze auto heeft teruggeroepen is stroomverlies, elektrische problemen, softwareproblemen, oplaadproblemen en accuproblemen.

  Is de Fiat Qubo een goede auto?

Is de Fiat 500e een goede dagelijkse bestuurder?

Ja, de Fiat 500e is een leuke auto voor dagelijks gebruik. Deze auto heeft niet alleen een subcompact ontwerp, maar is ook efficiënt, betrouwbaar en milieuvriendelijk. Bovendien is hij goedkoop in onderhoud, waardoor hij voordelig is voor dagelijks gebruik. Bovendien is deze auto gemakkelijk te besturen in het verkeer omdat hij erg klein is.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de Fiat 500e?

De race om de beste compacte elektrische EV’s is net begonnen. Hoewel de Fiat 500e uitstekende aspecten heeft en goed presteert, heeft deze auto te kampen met zware concurrentie op de markt. Enkele van zijn belangrijkste rivalen zijn de Mini Cooper SE en de Honda-e.

Samenvatting

Alle elektrische auto’s zoals de Fiat 500e helpen ons de ozonlaag in stand te houden en besparen wat kleingeld dat we hadden kunnen gebruiken om extra benzine te kopen. Bovendien is de Fiat 500e een slanke, praktische en betrouwbare auto om te hebben. Nu je enkele van de verrassende feiten over deze auto kent, kun je je collega Fiat 500e-eigenaren vragen of zij veel over hun auto weten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts