Beste Mercedes RV

Een RV of een recreatief voertuig is een aanhangwagen of een motorvoertuig dat een leefruimte geschikt voor meerdere personen omvat. Hoewel de beste RV’s op basis van een Mercedes-platform zijn niet uit de Mercedes-fabriek, Mercedes biedt kleinere pop-up campers, zoals de Weekender en Marco Polo, die dienen als grote reizen metgezellen.

Als het gaat om grotere RV’s, sommige aftermarket Sprinters zoals de Mercedes Interstate Lounge Airstream RV of de Mercedes Atlas Airstream RV zijn de best -verkopende opties. Deze twee Airstream opties bieden geweldige pakketten, maar de Mercedes Benz en Hymer gezamenlijk ontwikkelde Sprinter RV is misschien wel de beste keuze van hen allen.

Mercedes Marco Polo en Weekender

De Marco Polo, of de spontane avonturier, is een pop-up camper gebaseerd op de kleinere Mercedes Vito platform. De Marco Polo begint bij ongeveer 73k dollar voor een instapmodel V 220 d Sport. De hogere versies worden aangeboden met een AMG-pakket en krachtigere motoren, en ze gaan voor zo hoog als $ 80k basisprijs.

De Marco Polo is vooral gericht op een jongere, meer avontuur-ready klant en biedt niet dezelfde hoeveelheid ruimte als de grotere aftermarket Mercedes campers. Het is echter wel een verleidelijk pakket voor maximaal vijf personen.

De Marco Polo is een state-of-the-art Mercedes, en dat betekent dat hij wordt geleverd met vele verbazingwekkende technologische functies.

Het omvat de Mercedes Me networking app, die de bestuurder in staat stelt om verbonden te blijven met het voertuig op elk gewenst moment, ongeacht de plaats. De bestuurder kan de auto op elk gewenst moment geografisch in de gaten houden, de auto op afstand ontgrendelen of vergrendelen, het klimaat instellen en de informatie over de auto op elk gewenst moment controleren.

  Is Mercedes beter dan Lexus?

Opgemerkt moet worden dat de Marco Polo uitsluitend voor de Europese markt is bestemd. In de VS verkoopt Mercedes een zeer vergelijkbaar pakket, maar in de VS heet het voertuig de Weekender.

Aftermarket Mercedes Airstream RVs

Airstream is een Amerikaans bedrijf dat al sinds de jaren 1930 campers en camper trailers (caravans) maakt. Airstreams worden beschouwd als een van, zo niet de beste RV makers die er bestaan.

Voor een vleugje context, na de succesvolle voltooiing van de Apollo 11 ruimtemissie, gebruikte NASA een aangepaste Airstream trailer als quarantaine faciliteit voor de bemanningsleden. Verder wordt een Mercedes Sprinter chassis gemodificeerd door Airstream en Boeing gebruikt als een shuttle voor de astronauten op het lanceerplatform.

Het hoogtepunt van de Mercedes-gemodificeerde recreatieve voertuig door Airstream zijn de eerder genoemde Mercedes Interstate Lounge Airstream RV en de Mercedes Atlas Airstream RV, beide gebaseerd op de Mercedes Sprinter.

De Mercedes Interstate Lounge Airstream RV wordt algemeen erkend als een van de beste Mercedes gebaseerde campers ooit gemaakt. Als u in de markt bent voor een high-end, luxe camper ondersteund door Mercedes kwaliteit, kijk dan niet verder dan de Lounge Airstream.

Deze camper is uitgerust met alle voorzieningen die u ooit zou willen. Het bevat zelfs kasten gemaakt van dure Italiaanse fineer en een bos van tech functies, zoals smart TV en verbazingwekkende sfeerverlichting. Elk oppervlak is bedekt met de hoogste kwaliteit leder dat perfect omvat wat een Mercedes RV moet kijken en voelen.

De Atlas Airstream RV is redelijk vergelijkbaar met het Lounge model. De Airstream is niet zo high-end als het Lounge model is, maar het biedt wel veel geweldige functies, zoals zonnepanelen op het dak die in staat zijn om alle functies van het voertuig van stroom te voorzien, zelfs wanneer de nutsvoorzieningen niet in gebruik zijn.

  Zijn Mercedessen comfortabel?

HYMER en Mercedes

HYMER is een Duits bedrijf opgericht in de jaren 1920 en is gericht op het aanbieden van de beste campers op een Mercedes-platform. HYMER is een van de grootste camperfabrikanten in Europa en wordt al ondersteund door Mercedes sinds HYMER in de jaren ’80 de eerste camper op basis van een Mercedes-busje uitbracht.

Het beste aanbod van Mercedes / HYMER is de Hymer B-klasse MasterLine T. Deze camper is ingesteld om de hoogste normen in de Premium RV segment te bereiken. Dit model begint bij ongeveer $ 105k. Hoewel dit veel is, zult u met deze camper niet teleurgesteld worden.

De binnenkant van de MasterLine T is gewoon jaw dropping. De hele camper is afgewerkt met een mooie houten afwerking, en een perfect geproportioneerde verhouding tussen kast en ruimte die ervoor zorgt dat de MasterLine T meer weg heeft van een luxe jacht dan van een Mercedes Sprinter.

Dingen die u moet overwegen voordat u een camper koopt

Moet ik een camper of een vouwwagen kopen?

Het grootste voordeel van een camper is het gemak. Een RV is een aangedreven voertuig, terwijl een aanhanger getrokken moet worden. Bovendien is een RV veel gemakkelijker op te zetten en te gebruiken, en de tijd die nodig is om het u comfortabel te maken is veel korter in een RV. De meeste campers bieden ook meer voorzieningen.

Aan de andere kant, het besturen van een camper is een stuk meer intimiderend dan het besturen van een aanhangwagen, omdat veel campers zijn enorm in afmetingen. Maar het grootste nadeel aan RV eigendom is de pure kosten in verband met een RV. Een fatsoenlijke RV kost tegenwoordig evenveel als een tweedehands Mercedes SUV en een fatsoenlijke aanhanger samen.

  Welke Mercedes modellen hebben 360° camera's

Moet ik een RV kopen of huren?

Het huren van een RV, in tegenstelling tot het kopen, is veel zinvoller als u van plan bent om de RV alleen te gebruiken voor incidentele uitstapjes en dergelijke. U moet zo veel mogelijk onderzoek doen voordat u besluit om een camper te kopen, omdat veel van de functies misschien niet zo veel worden gebruikt als u denkt dat ze zullen.

Het huren van een camper is een goed idee voordat u een serieuze aankoopbeslissing neemt. Het kiezen van een camper is een stuk moeilijker dan het kiezen van een auto. Campers verschillen nogal, met verschillende lay-outs, verschillende prijspunten, verschillende maten, en dit alles kan een probleem vormen wanneer het tijd is om uw camper door te verkopen.

Zijn er alternatieven voor campers en caravans?

Natuurlijk zijn er alternatieven voor de RV en de vouwwagen, de belangrijkste is de vouwwagen. Camper trucks zijn meestal aangepaste pick-up trucks die een RV-achtige ervaring bieden in een kleinere verpakking. De woonruimte bevindt zich op het bed van de truck en ze bieden meestal een keuken, een badkamer, en een bed.

Hoe werkt de verzekering op RV’s?

Je moet een aparte verzekering voor een camper, omdat niet alle functies van een camper zijn meestal gedekt met een gewone auto verzekering. Er zijn specifieke verzekeringen gemaakt voor campers die dingen zoals camping aansprakelijkheid, full-time aansprakelijkheid, noodsituaties, beperkte garanties, total loss en nog veel meer te dekken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts