Is Mercedes beter dan Lexus?

Is Mercedes beter dan Lexus?

Of u nu kiest voor een Lexus of een Mercedes, u zult niet teleurgesteld zijn. Beide merken bieden uitzonderlijk goed gebouwde auto’s, die alom worden beschouwd als toppers in veel verschillende segmenten. Wanneer we echter wat dieper in de details duiken, beginnen de zaken te veranderen en komt de duidelijke winnaar aan het licht.

Merkimago

Zowel Mercedes als Lexus worden algemeen beschouwd als luxemerken. Maar er is nogal een verschil in hoe beide merken worden gezien als het om specifieke markten gaat.

In Europa domineren Duitse fabrikanten als Mercedes, BMW en Audi de markt. En er is geen teken dat Lexus in de verre toekomst zou kunnen concurreren. Dit komt deels doordat de Duitse fabrikanten eigenlijk nooit tekort schieten. Zij hebben consequent opulente luxe voertuigen voor de Europese markt aangeboden.

In de VS daarentegen zijn de binnenlandse automerken niet zo consistent geweest. Merken als Lincoln en Cadillac hebben in de jaren 70 veel aan prestige ingeboet en winnen nu pas langzaam aan populariteit als luxemerken.

Dit zou de reden kunnen zijn waarom Lexus in de eerste plaats is ontstaan. Lexus werd opgericht als luxe afdeling van Toyota, in de eerste plaats om te concurreren op de Amerikaanse markt.

Zowel Lexus als Mercedes ademen verfijning en luxe, maar er is een duidelijk voordeel aan de Duitse kant. Mercedes heeft een lange geschiedenis als een van de meest dominante autofabrikanten op de planeet. Lexus is weliswaar luxueus en op het gebied van kwaliteit vergelijkbaar met Mercedes, maar kan niet tippen aan de aantrekkingskracht die de naam Mercedes biedt.

Betrouwbaarheid

Mercedes en Lexus worden beide beschouwd als goed gebouwde auto’s, maar er zijn opmerkelijke verschillen in de betrouwbaarheidsafdeling die de moeite waard zijn om over na te denken.

Mercedes werd opgericht in 1926 en wordt sindsdien beschouwd als een van de grootste vernieuwers in de auto-industrie. Ze hebben zelfs de auto zelf uitgevonden in 1886. Naarmate de tijd vorderde, bleef Mercedes innoveren, wat resulteerde in de hedendaagse Mercedes auto’s als de meest rijk uitgeruste auto’s op de markt.

  Wat zijn de beste banden voor de Mercedes C300?

Maar het toevoegen van meer onderdelen, waarvan sommige door externe ontwikkelaars worden gemaakt, heeft ertoe geleid dat Mercedes slechts een gemiddelde betrouwbaarheidsscore heeft. Sommigen zeggen dat dit te wijten is aan de zeer complexe architectuur waarop een Mercedes is gebaseerd, terwijl anderen geloven dat het vooral te wijten is aan problemen met de kwaliteitscontrole.

Lexus als merk werd opgericht in 1989, en is vooral bekend als de luxe afdeling van Toyota. Hoewel dat een nadeel lijkt, blijkt uit de betrouwbaarheidsscores het tegendeel. Lexus auto’s zijn consequent beschouwd als de meest betrouwbare luxe auto’s op de planeet.
Lexus auto’s zijn ongelooflijk betrouwbaar. Toyota, hun moederbedrijf, is ook zeer bekend voor het maken van motoren met een lange levensduur, dus dit is ook het geval voor Lexus. Terwijl Mercedes slechts een gemiddelde betrouwbaarheidscore heeft, laat Lexus zien dat complexe auto’s niet inherent onbetrouwbaarder zijn, en behaalt Lexus een duidelijke overwinning op het gebied van betrouwbaarheid.

Technologie

Technologie en veiligheid zijn beide belangrijke redenen om net dat beetje meer uit te geven voor een Mercedes of een Lexus. Er is echter een groot verschil tussen de twee. Beide merken zijn hightech gecertificeerd, maar het nieuwste Mercedes-aanbod maakt zeker indruk als het op technologie aankomt.

Zo is het MBUX-systeem dat Mercedes als een in-house infotainmentsysteem aanbiedt misschien wel het beste infotainmentsysteem op de markt. Het systeem kan op veel verschillende manieren worden bediend, bijvoorbeeld met een touchscreen, spraakbediening, draaiknoppen en gebarenbediening.

Het Lexus infotainmentsysteem is niet up to date en de manier waarop het bediend wordt is nogal omslachtig of ronduit vervelend. De schermen van Lexus zijn een stuk minder scherp, een stuk kleiner van formaat en bieden een stuk minder functionaliteit.

Veiligheid

Als het op veiligheid aankomt, worden beide merken beschouwd als voldoende of zelfs uitstekend. Mercedes komt echter als nummer 4 uit de bus op de ranglijst van veiligste automerken in 2020 volgens IIHS (Insurance Institute for Highway Safety). Lexus is niet doorgedrongen tot de top 15 voor 2020, maar wordt ook algemeen beschouwd als een veilig merk.

  Wat is beter - Infiniti of Mercedes?

Prestaties

Op het gebied van prestaties biedt Mercedes met zijn submerk AMG ook een grotere variëteit. Toch staat Lexus ook bekend om zijn geweldige performance-auto’s, met name de Lexus LFA, die algemeen wordt beschouwd als een van de meest opwindende auto’s in de moderne tijd.
Mercedes biedt momenteel meer dan 20 high-performance AMG-modellen, variërend van een kleine hatchback tot exotische AMG GT-modellen. Lexus daarentegen biedt slechts 3 op zichzelf staande prestatieauto’s aan.

Hoewel Mercedes door het grote aantal auto’s in hun gamma een beter merk is, is er toch een groot verschil in marktaandeel tussen beide merken op het gebied van performance auto’s. Het aantal beschikbare auto’s bevestigt dat feit alleen nog maar meer.

FAQs: Lexus vs. Mercedes

Is een Lexus duurder dan een Mercedes?

Terwijl de gemiddelde marktprijs van een Lexus rond de $35.500 ligt, ligt de gemiddelde marktprijs van een Mercedes met $33.700 een stukje lager. Dit is vooral te wijten aan het feit dat Mercedes een grotere verscheidenheid aan kleinere, meer betaalbare auto’s aanbiedt.

Wanneer u de eigendomskosten over 5 jaar meerekent, lijkt Lexus een beter koopje te zijn.
Als het gaat om verzekeringskosten, Lexus is rond de $ 1.300 per jaar, dat is niet goedkoop. De jaarlijkse verzekeringskosten van Mercedes liggen echter dichter bij de $2K. Dit zou te wijten kunnen zijn aan het feit dat Mercedes over het algemeen een minder betrouwbaar merk is.

Deze cijfers vertellen slechts de helft van het verhaal, dat wel. Veel verschillende factoren bepalen de verzekeringskosten, die meestal verband houden met redenen die specifiek gebonden zijn aan de eigenaar of het model in kwestie.

Is Lexus een comfortabelere auto dan een Mercedes?

Zowel Mercedes als Lexus zijn uiterst comfortabel. U zult geen fout maken door een van de twee te kiezen. Toch heeft Mercedes ook hier een licht voordeel.
Dit kan te wijten zijn aan het feit dat Mercedes meer blijft innoveren dan vele andere merken op de planeet. Sommige modellen, zoals de S-klasse, staan bekend als de benchmark als het gaat om luxe sedans. Mercedes auto’s zijn voornamelijk gebouwd voor de Duitse markt als autobahn cruisers, en dat is waar ze uitblinken.

  Wat is de beste Mercedes voor rijden in de winter?

Lexus auto’s bieden weelderige interieurs en zeer comfortabele stoelen, maar ze bieden niet hetzelfde niveau van comfort als een Mercedes doet. Lexus deelt sommige onderdelen met zijn moederbedrijf Toyota. Terwijl dat kan goed werken voor zover betrouwbaarheid wordt beschouwd, als het op comfort aankomt, bereikt het niet het niveau van een Mercedes.

Biedt Mercedes een grotere verscheidenheid aan auto’s dan Lexus?

Mercedes biedt momenteel tientallen verschillende modellen aan voor elk denkbaar gebruik. Het gamma begint met de kleine hatchback van de A-klasse, gevolgd door een kleinere sedan zoals de C-klasse, een middelgrote sedan zoals de E-klasse, of de full-size sedan, de S-klasse. Mercedes biedt momenteel 9 verschillende SUV’s, een bescheiden hybride aanbod, en een volledig elektrische auto, de EQC.

Lexus, aan de andere kant, biedt ongeveer 10 tot 15 verschillende modellen, voornamelijk sedans en crossover SUV’s.

Terwijl Mercedes kan bogen op een bewonderenswaardig hybride aanbod, behoren de hybride wagens van Lexus tot de meest efficiënte hybride wagens ter wereld, aangezien Lexus het hybride segment heeft geperfectioneerd. Als het gaat om EV’s, biedt Lexus de UX300e.

In 2019 verkocht Mercedes 2,34 miljoen auto’s en Lexus minder dan 750.000 auto’s. Hoewel het verschil in het aantal verkochte auto’s in 2019 lijkt te suggereren dat Mercedes Lexus in alle denkbare opzichten aftroeft, is dat niet echt het geval. Lexus is een bescheidener autobedrijf, maar biedt nog steeds geweldige auto’s die in bijna elk aspect op gelijke voet staan met de Duitse reus.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts