BMW 320d – Alles wat u moet weten

BMW 320d

Als u een fan bent van de BMW 3-Serie, dan zult u weg zijn van de BMW 320d. De BMW 320d is een vijfdeurs sedan die plaats biedt aan maximaal vijf passagiers. De auto biedt BMW’s ultieme rijervaring, want hij presteert uitstekend en is gemakkelijk te besturen en te bedienen.

Bovendien beschikt de BMW 320d over bijna alle functies die een mens zich kan wensen in een traditionele sedan. Hij is comfortabel, ruim, betrouwbaar, praktisch en zuinig. Als u graag veel reist, biedt deze auto ook voldoende bagageruimte. Kortom, het is een perfecte dagelijkse bestuurder of bedrijfswagen.

Geschiedenis van de BMW 320d

De BMW 320d maakt deel uit van de BMW 3-Serie line-up. Momenteel bevindt de BMW 3-Serie zich in de 7e generatie, terwijl de BMW 320d in de 5e generatie werd geïntroduceerd. Hoewel onze focus ligt op de BMW 320d, de diesel-versie, biedt BMW ook nog steeds de BMW 320i aan, de benzine-versie.

Deze auto wordt geleverd met twee motor opties; M47D20TU2 en N47D20. De eerste BMW 320d werd geproduceerd op 01/2005, terwijl het laatste model werd gemaakt op 10/2011. Zoals de meeste auto’s in zijn line-up, wordt de BMW 320d geleverd in verschillende carrosserie stijlen, waaronder sedan, coupe, en cabriolet.

Kenmerken van de BMW 320d

Uiterlijk

De BMW 320d is een prachtig ontworpen sedan met een luxueuze maar eenvoudige uitstraling. Hij wordt geleverd met een nierengrille ingeklemd tussen twee LED-koplampen met vier LED DRL lichtringen. Daarnaast heeft hij ook 18-inch lichtmetalen velgen die hem een sportieve look geven.

Wat het interieur betreft, beschikt deze auto over lederen zetels, een elektrische bestuurderszetel met geheugenfunctie, een glazen zonnedak, lederen stuurinrichting, sfeerverlichting, zithoogteverstelling, verstelbare hoofdsteun en nog veel meer. Met dergelijke functies, zult u zich als een koning voelen in deze Duitse machine.

  Veel voorkomende problemen met BMW 320d

Andere opvallende kenmerken waarmee deze auto is uitgerust zijn keyless entry, Apple CarPlay, cruise control, audiosysteem, navigatiesysteem, ventilatiesysteem, en nog veel meer. Hij heeft ook vitale veiligheidsvoorzieningen zoals kindersloten, centrale vergrendeling, een waarschuwingssysteem voor hoge snelheden, parkeerhulp, tractiecontrole en nog veel meer.

De BMW 320d heeft een wielbasis van 110,6 inch, een lengte van 182,4 inch, een breedte van 71,3 inch en een hoogte van 56,3 inch.

Prestaties

Een betrouwbare en performante BMW vinden is nooit eenvoudig. Maar met de BMW 320d kunt u er zeker van zijn dat u een betrouwbare en high-performance auto in huis haalt. Deze auto heeft ook twee motoropties, zodat gebruikers de perfecte motor voor hun behoeften kunnen kiezen.

De BNW 320d geproduceerd tussen 01/2005 tot 08/2007 wordt geleverd met een M47D20TU2 rechte inline-4 motor die tot 161 pk en 250 lb-ft van koppel levert. De tweede versie van de BMW 320d werd gebouwd tussen 03.2010 en 10/2011. Deze werd geleverd met een N47D20 vier-in-lijn motor die maximaal 161 pk en 280 lb-ft koppel levert.

Last but not least, hebben we de 320d versie vervaardigd tussen 03/2010 en 10/2011. Deze versie is uitgerust met een N47D20 lijn-4 motor die maximaal 181 pk en 280 lb-ft koppel levert.

Comfort en laadruimte

Deze auto kan maximaal vijf passagiers vervoeren en is zeer ruim met voldoende hoofd- en beenruimte. Hij beschikt ook over een maximale laadruimte van 480 liter, wat goed genoeg is voor op reis of een picknick, want er kan voldoende bagage in.

Brandstofefficiëntie

Zoals eerder gezegd, behoren BMW’s tot de meest efficiënte luxewagens op de markt. Bovendien is de BMW 320d zeer efficiënt omdat hij weinig brandstof verbruikt in vergelijking met zijn concurrent. U zult dus niet veel uitgeven aan brandstof en wat geld besparen.

  Beste tweedehands BMW X3 om te kopen

Prijs

De prijs van een tweedehands BMW 320d varieert tussen $21.000 en $44.400. Ook al is de prijs iets aan de hoge kant, toch is hij elke euro waard, want hij beschikt over uitzonderlijke kenmerken en prestaties.

FAQ

Is de BMW 320d het kopen waard?

Natuurlijk, ja. Maar het hangt er ook vanaf wat u zoekt. Als u comfort, luxe, hoge prestaties en technologische vooruitgang zoekt, is de 320d een goede auto voor u. Maar als u betrouwbaarheid, lage initiële kosten en lage onderhoudskosten wilt, is dit niet de auto voor u.

Is de BMW 320d betrouwbaar?

Ja, de BMW 320d is een zeer betrouwbare auto. In tegenstelling tot de BMW 5-Serie of 6-Serie, registreert de BMW 3-Serie de minste problemen. Sterker nog, de benzineversie, dat is de BMW 320i is nog betrouwbaarder dan zijn diesel tegenhanger. Toch hebben ze beide vergelijkbare problemen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW 320d?

De BMW 320d is betrouwbaar, comfortabel, praktisch en zuinig. Toch heeft hij ook enkele problemen die de gebruiker zou moeten kennen om er in de toekomst beter mee om te kunnen gaan. Enkele van de meest voorkomende problemen zijn olielekkage, mislukte distributieketting, koelvloeistof lek, elektrische problemen, en motor problemen.

Merk op dat de meeste van deze problemen alleen in bepaalde modeljaren kunnen worden aangetroffen. Wat meer is, de meeste van de problemen zijn gemakkelijk te verhelpen, zolang u een gecertificeerde BMW monteur bezoekt.

  BMW 330e - Alles wat u moet weten

Is de BMW 320d duur in onderhoud?

De BMW 320d is een van de betrouwbaarste sedans uit het BMW gamma. Toch is hij duur in onderhoud door de hoge kostprijs van wisselstukken en BMW onderhoud. Bovendien registreert deze wagen ook iets meer problemen dan het industriegemiddelde. Dit verhoogt dus de totale onderhoudskosten.

Wat is de hoge kilometerstand van de BMW 320d?

Als u van plan bent om een tweedehands BMW 320d te kopen, is het controleren van de kilometerstand erg belangrijk. Dit is omdat het u zal laten weten of de auto kostbaar zal zijn om te onderhouden in de toekomst of niet. Elke BMW 320d met meer dan 150.000 mijl heeft een hoge kilometerstand. Dit komt omdat BMW 3-Series ernstige problemen beginnen te ontwikkelen tussen 100k en 150k mijl.

Bottom line

Als u op zoek bent naar een perfecte auto voor dagelijks gebruik of als bedrijfswagen, dan is de BMW 320d een uitzonderlijke optie. Deze auto is elegant gebouwd, ruim, comfortabel, praktisch en zuinig. Niettemin heeft hij ook een aantal veel voorkomende problemen die u moet weten, zoals koelvloeistof lekkage, defecte distributieketting, motorproblemen, en nog veel meer.

Al met al is de BMW 320d een leuke auto en hij is betrouwbaarder dan de meeste BMW modellen. De grootste uitdaging van het bezitten van deze auto is de hoge kosten van reparatie en onderhoud. Afgezien van dat, het is een leuke auto om te hebben.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts