Veel voorkomende problemen met BMW 320d

BMW 320d Problemen

BMW 3-Serie is een van de meest geliefde BMW modellen op de markt. Deze line-up bestaat uit slanke, comfortabele, high-performance, en stijlvolle auto’s. De BMW 320d is geen uitzondering, het is een van de mooiste sedans op de markt. Met dat gezegd, wat zijn enkele van de gemeenschappelijke problemen die BMW 320d wordt geconfronteerd?

De BMW 320d wordt geconfronteerd met een groot aantal problemen, zoals koelvloeistof lekkage, distributieketting fout, achterlicht gaat branden, verlies van vermogen, rammelen van de achterkant van de auto, motor problemen, en elektrische problemen. Wat het probleem ook is, gecertificeerde BMW monteurs kunnen alles aan.

Wat zijn de meest voorkomende problemen van de BMW 320d?

Defecte distributieketting

Na een lange tijd uw BMW 320d gebruikt te hebben, zullen sommige onderdelen zoals de distributieketting het beginnen te begeven door slijtage. Als gevolg hiervan zal de timing rekken door te veel spanning en falen. Wanneer dit gebeurt, zal de motor misfire, de motor zal niet starten, en het check engine lampje kan zelfs gaan branden.

Als de distributieketting van uw auto defect of versleten is, kunt u deze het beste vervangen. Ga daarom naar een BMW service center of monteur om de versleten distributieketting door een nieuwe te laten vervangen.

Het achterlicht gaat branden

Soms merkt u dat het achterlicht is gaan branden zonder enige verklaring. Als het achterlicht zonder enige reden gaat branden, dan kan het probleem een defecte printplaat in de achterlichten zijn. U zult de defecte printplaat door een nieuwe moeten vervangen.

Lekkende koelvloeistof

Koelvloeistof lekkage is ook een ander veel voorkomend probleem waar BMW 320d gebruikers mee te maken krijgen. Dit probleem wordt normaal veroorzaakt door een kromgetrokken koppakking, een vreemd voorwerp in de radiator, of een geblazen radiator slang. Na een aantal kilometers gereden te hebben, zou u het koelsysteem moeten controleren en ervoor zorgen dat geen enkel onderdeel beschadigd is.

  Beste BMW hybride auto's

Als het koelsysteem beschadigd is, kan dit een koelmiddellek veroorzaken, wat de prestaties van de motor zal beïnvloeden omdat hij oververhit zal raken en tot meer problemen zal leiden. Vervang de beschadigde of versleten onderdelen om ernstige problemen te voorkomen.

Olielek

Net als het koelsysteem zal de lekke pakking van de oliefilterbehuizing na enkele kilometers verouderd raken. Als dit onderdeel niet tijdig wordt gerepareerd of gecontroleerd, zal het olielekkage veroorzaken. Als dat het probleem is, dan kunt u de oliefilterpakking gewoon vervangen door een nieuwe.

Elektrische problemen

BMW heeft altijd problemen gehad met zijn elektronica. Hoewel er verschillende elektrische problemen kunnen worden gevonden op verschillende BMW’s, heeft de BMW 320d problemen met de sleutel, die kan stoppen met werken in het contact; waardoor het stuurslot lampje gaat branden. Dit probleem komt vaak voor bij de 2005 BMW 320d modellen.

Motor problemen

De BMW 320d heeft ook enkele motorproblemen. In de meeste gevallen zijn de motorproblemen bij deze auto gekoppeld aan brandstofpompen en brandstofinjectoren. Wanneer een van deze onderdelen beschadigd of versleten is, zal de motor niet optimaal presteren. Een dergelijk probleem moet snel worden aangepakt om escalatie te voorkomen, want motorproblemen kunnen leiden tot kostbare reparaties.

Geratel uit de achterkant van de auto

In het verleden hebben veel BMW 320d gebruikers melding gemaakt van geluiden die uit de motor van hun auto kwamen. Afgezien van dat, kunnen trillingen en langzame rammelende geluiden ook worden gehoord. Dit is een indicatie dat de remblokken en schijven versleten zijn en zo snel mogelijk moeten worden vervangen.

  Veel voorkomende problemen met BMW X3

Verlies van stuurbekrachtiging

Verschillende BMW 320d gebruikers meldden dat de stuurbekrachtiging niet meer werkte. In de meeste gevallen gebeurde dit omdat de stuurbekrachtiging versleten was en niet meer zo goed functioneerde. De oplossing is om de oude stuurbekrachtiging te vervangen door een nieuw exemplaar.

FAQ

Is de BMW 320d een goede auto?

Ja, de BMW 320d is een uitstekende auto. Naast zijn fraaie uiterlijk en uitstekende prestaties is deze auto ook praktisch en biedt hij comfortabel plaats aan maximaal vijf personen. Hij is ook zuinig met brandstof en biedt voldoende bagageruimte. Hij is echter niet erg betrouwbaar en de onderhoudskosten zijn vrij hoog.

Hoeveel kilometer gaat de BMW 320d mee?

Aangezien de BMW 320d uit een van de meest betrouwbare BWM reeksen stamt, is hij ook zeer duurzaam. Deze auto kan tot 250.000 mijl meegaan. Maar om die kilometers te kunnen maken, moet uw auto goed worden onderhouden en moet u zich houden aan de BMW onderhoudsbeurten.

Welk BMW model is betrouwbaarder – 320i of 320d?

Beide modellen zijn betrouwbaar en bieden uitzonderlijke kenmerken. De BMW 320i, de benzineversie, is echter betrouwbaarder dan de BMW 320d, de dieselversie. Bovendien is de benzineversie krachtiger, terwijl de dieselversie zuiniger is.

Na hoeveel kilometer begint de BMW 320d problemen te vertonen?

De meeste BMW modellen beginnen problemen te vertonen na een kilometerstand tot 80.000. Ondanks dat deze auto betrouwbaar is, kunt u bij 60.000 tot 100.000 mijl beginnen met het uitvoeren van kleine reparaties. Na 100.000 mijl kunnen de reparaties toenemen omdat de meeste BMW onderdelen van kunststof zijn en beginnen te slijten.

  2022 Mercedes C300 vs BMW 330i

Welke is duurder in onderhoud – BMW 3 Reeks of 5 Reeks?

Natuurlijk is de BMW 5 Reeks duurder in onderhoud dan de BMW 3 Reeks. Niet alleen is de 5 Reeks de grotere wagen, maar hij heeft ook een meer geavanceerd systeem, wat meer problemen met zich meebrengt. Bovendien zijn de onderdelen van de 5-Serie duurder dan die van de 3-Serie, dus u zult meer moeten betalen voor reparatie of onderhoud.

Slotgedachten

Het plannen van de onderhoudskosten van uw auto kan een ontmoedigende taak zijn als u niet weet wat u kunt verwachten. Maar als u eigenaar bent van een BMW 320d of van plan bent er een aan te schaffen, kunt u zichzelf dienovereenkomstig plannen als u weet welke problemen u kunt verwachten als de auto ouder wordt.

Met de bovenstaande informatie over de gemeenschappelijke problemen met BMW 320d, hoeft u niet langer te raden naar de problemen die uw auto zal worden geconfronteerd in de toekomst. Eigenlijk kunt u repareren en onderhouden van uw auto goed, zodat u niet hoeft te dure reparaties te maken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts