2022 Mercedes C300 vs BMW 330i

De rivaliteit tussen de BMW 3-serie, de Audi A4, en de Mercedes Benz C-Klasse is een van de meest dicht bij elkaar liggende rivaliteiten uit de hele Duitse auto-industrie. De huidige generatie van de Audi A4 begint echter wat op te raken, waardoor hij momenteel zowel achter de nieuwe 3-Serie als achter de gloednieuwe Mercedes C-Klasse ontbreekt.

De nieuwe BMW 3-Serie werd een jaar of twee geleden geïntroduceerd en voelt nog altijd even fris als voorheen. De 3-Serie is nu groter en langer dan de vorige F30 BMW 3-Serie, maar met behoud van het legendarische BMW rijgevoel. Het is een heerlijke auto met de beste dynamische capaciteiten uit zijn klasse.

Aan de andere kant van het spectrum staat de gloednieuwe Mercedes C-Klasse. De 2022 C-klasse kreeg een flinke upgrade en is nu meer in lijn met de topklasse S-klasse. Net zoals de 3-serie op het gebied van dynamiek de toon aangeeft, doet de C-Klasse dat op het gebied van comfort, technologie en luxe.

Tot de komst van de nieuwe C-Klasse was de BMW 3-Serie de voor de hand liggende keuze, maar met de nieuwe C-Klasse in de verkoop zijn de rollen definitief omgedraaid en is de nieuwe C-Klasse nu de referentie in het segment.

2022 Mercedes C-Klasse – technologisch meest geavanceerde en luxueuze C-Klasse ooit

Het embleem met de driepuntige ster op de motorkap staat synoniem voor luxe, comfort en klasse, maar de nieuwste generatie Mercedes-auto’s voegt daar ook technologie aan toe als belangrijke factor als het gaat om productplaatsing. De C300 moet rond de 45.000 dollar beginnen en voor die prijs krijg je heel wat.

  Is de 2022 Mercedes AMG EQS een auto voor lange mensen

Een 2.0L 4-cilinder turbomotor die 255pk levert verpakt met Mercedes-merk EQ Boost technologie die tijdelijk 20pk moet toevoegen. 4MATIC AWD is beschikbaar voor ongeveer 2.000 dollar en alle C300-modellen worden geleverd met een 9-traps automatische versnellingsbak die naadloos schakelt en veel zuinigheid biedt.

De nieuwe C-Klasse ziet er nog altijd even gedurfd uit met een futuristischer en hoekiger design in vergelijking met zijn voorganger. Het interieur is met afstand toonaangevend, dankzij het toonaangevende MB UX infotainmentsysteem, fraaie designelementen en een nadruk op functioneel minimalisme.

De C-Klasse is een luxewagen met een duidelijke focus op comfort. Dat betekent dat hij niet zo goed rijdt als de 3-Serie, maar dat interesseert de meeste mensen die de C-Klasse kopen niet. Al met al is de nieuwe C-Klasse de nieuwe benchmark voor compacte luxe sedans.

2022 BMW 330i – De keuze van de bestuurder

De BMW 330i kost rond de 42.445 dollar en voor dat geld krijg je een 2.0L turbo 4-cilinder motor die 255pk levert. De 330i wordt ook exclusief geleverd met een 8-traps DCT versnellingsbak die zorgt voor bliksemsnel schakelen en een soepele en voorspelbare vermogensafgifte. xDrive is beschikbaar als een optie van $ 2.000.

De 330i voelt jeugdiger en gedurfder aan, zowel omdat hij niet zo goed geïsoleerd is als de C300 als omdat hij veel beter op de weg blijft. Waar de C300 vloeiend en zacht aanvoelt, voelt de 330i iets meer geplant en gretiger bij het veranderen van richting.

Qua design is de 330i niet zo aantrekkelijk als de nieuwe C-Klasse, maar de high-end M Sport modellen zien er wel een stuk agressiever uit. Het interieur van de BMW voelt gewoner aan dan dat van de C-Klasse, maar de kwaliteit van de materialen is beter.

  Beste BMW voor lange bestuurders

De BMW biedt ook meer ruimte, maar rijden in de 3-Serie is bij lange na niet zo opwindend als rijden in de C-Klasse. De 3-Serie is nog steeds een geweldige luxe compacte sedan, maar de C-Klasse voelt gewoon een hele generatie nieuwer.

Conclusie: de Mercedes C-Klasse is de nieuwe referentie voor luxe compacte sedans.

De C300 is gewoon een betere en spannendere auto. Hoewel de 3-Serie nog steeds aantrekkelijker aanvoelt om in te rijden en ruimer is, is de C300 luxueuzer, comfortabeler, technologisch geavanceerder en begeerlijker.

Geen wonder dat de C-Klasse altijd de best verkochte Mercedes sedan is geweest, want hij biedt de juiste maat voor de meerderheid van de mensen die er zijn. De realiteit is dat de meeste mensen die een compacte luxesedan kopen comfort, technologie en luxe boven alles willen, en dat is waar de nieuwe C-Klasse in uitblinkt.

De BMW 3 Reeks heeft nog steeds de bovenhand als het op rijplezier aankomt, en als dat uw mojo is, moet u zeker voor de 3 Reeks kiezen.

FAQ Sectie

Is de 2022 Mercedes C300 zuiniger dan de BMW 330i?

De BMW 330i heeft een verbruik van 26 MPG in de stad en 36 MPG op de snelweg, wat een redelijk milieuvriendelijk resultaat is, terwijl de C300 een verbruik heeft van 23 MPG in de stad en 33 MPG op de snelweg. De realiteit is dat beide even efficiënt zouden moeten zijn, met het grootste verschil dat uw algemene rijgewoonten zijn.

Het is vermeldenswaard dat de C-Klasse zich meer thuis voelt als u gewoon comfortabel rijdt, omdat de Sport-stand niet zo aantrekkelijk is. De 330i voelt zich daarentegen meer thuis in lagere versnellingen, wat betekent dat de meeste bestuurders de 330i waarschijnlijk harder zullen aandrijven.

  Welke Mercedes-Benz modellen zijn hardtop cabriolets?

Is de 2022 Mercedes C300 veiliger dan de BMW 330i?

Op het vlak van veiligheid zijn beide wagens 5 sterren met toonaangevende veiligheidssystemen, maar het is vermeldenswaard dat de C-Klasse meer biedt wanneer hij volledig is uitgerust met opties. Er is vrijwel geen verschil tussen deze twee auto’s wat veiligheid betreft, want ze zijn allebei superieur veilig.

De 330i krijgt echter standaard alleen waarschuwingen voor voorwaartse botsing en automatisch remmen, terwijl de C300 ook standaard wordt geleverd met rijbaanassistentie, voetgangersdetectie en cruisecontrol.

Is de 2022 Mercedes C300 een betere gezinswagen dan de BMW 330i?

Deze twee premium Duitse luxe compacte sedans zijn beide geweldige gezinsauto’s en u zou tevreden moeten zijn met een van beide. De BMW biedt iets meer ruimte en is over het algemeen iets praktischer, maar de C300 is beter geïsoleerd en biedt een zachtere rit.

Al met al zijn ze allebei zeer geschikt voor gezinsgebruik omdat ze comfort, ruimte en prijs beter in balans brengen dan de BMW 5-Serie en de Mercedes Benz E-Klasse. Het is geen wonder dat dit de best verkochte sedan modellen zijn van beide fabrikanten, want ze bieden echt alles wat je zou wensen van een compacte sedan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts