BMW 328i vs. 320i – wat is beter?

De BMW 320i met een 2.0 L motor genereert 180 pk en is ongeveer 20 procent goedkoper dan de BMW 328i, die is uitgerust met een 2.0 L motor met een maximum van 240 pk. Beide auto’s hebben de keuze uit een automatische transmissie met 8 versnellingen en een handgeschakelde zesversnellingsbak. Als je niet hunkert naar vermogen, is de 320i waardevoller voor de prijs.

BMW 320i is meer waard voor het geld

Ongeacht of u voor een 320i of een 328i gaat, het blote oog van een willekeurig persoon op de weg zal waarschijnlijk geen onderscheid maken tussen deze twee modellen. Ze hebben de mogelijkheid om te komen met dezelfde wielen, kleuren, en decoratieve elementen.

De 320i is de minst dure luxe sedan die BMW produceert, en de 328i is een van de meest verkochte in de reeks. Maar welke is een betere keuze voor u?

Vergelijking van motor en transmissie

Beide wagens zijn uitgerust met een 2.0 L motor, maar de 328i is krachtiger dan zijn 320i concurrent. Tegelijkertijd heeft de 320i het voordeel van een SPORT modus die manoeuvres, draaien en agressief bochtenwerk bij hoge snelheden kan optimaliseren.

De BMW 328i is een duidelijke winnaar in de categorie motorenvergelijking, want hij produceert een koppel van 258 pond-feet, vergeleken met de 200 pond-feet koppel van de BMW 320i. Alleen de bestuurder kan beslissen of het extra vermogen de meerprijs waard is.

Beide auto’s bieden een STEPTRONIC automatische transmissie, evenals een handgeschakelde zesversnellingsbak waaruit u kunt kiezen. Als we het hebben over brandstofbesparing, is de 320i een zekere winnaar. Hij brengt 23 mijl per gallon op in de stad en 35 mijl per gallon op de snelweg, terwijl de BMW 328i achterblijft met één mpg in elke categorie, waardoor hij minder efficiënt is.

  Wat zijn de verschillen tussen de BMW series?

Prijsvergelijking

Wanneer u twee auto’s bekijkt die met elkaar concurreren om uw geld, moet u in gedachten houden hoeveel elke auto kost, en of de hogere prijs van een van de auto’s een betere waarde oplevert voor de koper. De BMW 320i kost gemiddeld tussen $34.000 en $36.000. Terwijl de BMW 328i rond de 42.000 dollar verkoopt. Is het verschil in prijs het waard?
Als u kiest voor de gloednieuwe 320i, bespaart u gemiddeld zo’n $5000, vergeleken met de 328i. Als u hem tweedehands koopt, krijgt u misschien een deal die slechts $ 3000 lager is dan de prijs van een 328i.

Interieur en kenmerken

Het interieur van beide wagens is zeer gelijkaardig met weinig tot geen verschillen. Beide auto’s zijn uitgerust met de typische BMW elektrische stoelverstelling voor de bestuurder. Ze hebben ook een geavanceerd sleutelgeheugen, waarmee u meer dan één zitpositie voor de bestuurder kunt onthouden.
Beide auto’s hebben dezelfde SensaTec-bekleding op alle zetels, die zeer goed bestand is tegen slijtage, vlekken en de meeste vormen van beschadiging.
Anderzijds zijn de zetels van beide voertuigen ontworpen voor rijplezier en niet voor lange reizen. Veel consumenten hebben ze beoordeeld als nogal oncomfortabel op beide voertuigen.
Het enige voordeel van het betalen van een paar duizend extra voor de BMW 328i hier is de beschikbaarheid van een aantal add-on opties, zoals glanzende metallic inlays, Ash Grain houten interieur, en Dakota originele leder, die niet beschikbaar zijn voor de BMW 320i.
Het geluidssysteem van de 320i is een premium Hi-Fi die tot 205 watt gaat en direct werkt met een HD Radio, en een SiriusXM Satelliet radio. Als u echter een muziekliefhebber bent, zal de BMW 328i u waarschijnlijk meer aanspreken, omdat deze wordt geleverd met een iets beter geluidssysteem dan het Harman Kardon van de 320i.
Andere voordelen van de 328i zijn iets meer geavanceerde technologische voorzieningen, zoals een betere GPS, met een touchpad in plaats van een touchscreen zoals bij de 320i. Beide auto’s zijn uitgerust met een zeer intelligente start-stop technologie om het verbruik in de stad te verbeteren.

  Zijn tweedehands BMW's betrouwbaar?

Is de BMW 320i of 328i beter voor u?

De BMW 328i biedt wat extra’s, maar aan de buitenkant lijkt hij op de 320i en de meeste mensen zouden hem alleen van elkaar onderscheiden door naar de tekst op de achterkant te kijken. Als je in bent voor de extra kracht en je voelt je comfortabel met het uitgeven van een paar duizend extra om het te krijgen, de 328i is de betere optie voor je.
Aan de andere kant gebruikt de 320i gewoon een iets leeggelopen motor van de 328i en profiteert hij van alle technologie die hij meebrengt. Als u kiest voor de 320i xDrive, krijgt u een geweldige luxe sedan met vierwielaandrijving voor een goede prijs en een veel beter kilometerrendement per gallon, zowel in het stadsverkeer als op de snelweg.

FAQ

Hoe betrouwbaar is een BMW 328i?

De BMW 328i heeft een betrouwbaarheid van 2,5 op 5 en staat daarmee op de 30ste plaats van de in totaal 32 auto’s. Een tweedehands BMW 328i kan een grote korting bieden op de oorspronkelijke prijs, maar kan ook extra problemen met zich meebrengen die moeten worden opgelost, wat resulteert in hogere eigendomskosten als gevolg van reparaties en onderhoud.
De gemiddelde reparatiekosten voor dit model zijn $750 en variëren afhankelijk van de kilometerstand, leeftijd en het probleem dat u ondervindt.

  De beste koelvloeistof voor BMW's

Hoe betrouwbaar is een BMW 320i?

De BMW 320i heeft van J.D. Power een score van 3 op 5 gekregen, wat hem iets betrouwbaarder maakt dan de BMW 328i. Ondanks het feit dat het het instapmodel is in de markt van luxe sedans, kan de BMW 320i bij het juiste onderhoud en de juiste service tot 150.000 of zelfs 200.000 mijl meegaan.

Hebben BMW 320i en 328i de optie xDrive pakket?

Zowel de BMW 320i als de BMW 328i bieden de mogelijkheid om een xDrive pakket aan de wagen toe te voegen. Met het intelligente BMW vierwielaandrijvingssysteem kunt u veilig rijden op gladde wegen en in koudere klimaten.
De toevoeging van het BMW xDrive pakket kan voor sommigen duur zijn, maar het biedt extra veiligheid, evenals een snellere acceleratie van 0-20 mph, aangezien uw banden minder kans hebben om zonder wrijving door te draaien wanneer het vermogen goed verdeeld is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts