Cadillac CTS-V betrouwbaarheid

De V modellen zijn de high-performance modellen van Cadillac. De CTS serie is uit productie genomen, maar het V model is nog beschikbaar. De CTS-V is een mid-size sedan, en hij had een zeer krachtige motor. De auto werd ook maar één jaar verkocht, voordat hij werd vervangen door de CT5-V.

Overzicht

Dit is een sportwagen, en deze was zelfs te zien in de autosport. De CTS-V heeft een superieure 6,2 L V8-motor, die 640 pk bij 630 lb-ft produceert, en hij heeft een record van 0 tot 60 mph in 3,5 seconden. Hij wordt geleverd met een automatische 8-versnellingsbak. De auto ontving vele onderscheidingen gedurende zijn productiejaren.

Betrouwbaarheid

Luxe auto’s kosten veel in vergelijking met andere auto’s, dus zouden ze betrouwbaarder moeten zijn. Dit is echter niet het geval, en deze auto’s zijn zelfs minder betrouwbaar dan budgetauto’s vanwege hun complexe systemen en hi-tech functies.
De CTS-serie heeft niet de beste betrouwbaarheidsscore, en zijn betrouwbaarheid werd beoordeeld als 2,5 van de 5,0. Het V-model heeft echter meer kwaliteitsonderdelen, zodat het betrouwbaarder zou zijn. De betrouwbaarheid hangt ook af van andere factoren zoals:

Wederverkoop

De Cadillacs verliezen meestal hun 50% van waarde in de eerste 5 jaar. De CTS-V is ook geen uitzondering. De CTS-V is echter een zeldzaam model, dus de kans is groot dat als een autoliefhebber deze auto koopt, hij meer zal betalen.

  Cadillac CT4 betrouwbaarheid

Veiligheid

Er is geen veiligheidscompromis in Cadillac wagens. De CTS-V heeft een score van 5 sterren voor zijn veiligheid. De uitrusting is van hoge kwaliteit, en de carrosserie is ook vrij stevig om elke botsing te doorstaan die niet veel schade aan de passagiers zou veroorzaken.

Onderhoud en herstelling

Het onderhoud van luxewagens is het grootste minpunt omdat het zo duur is. Het is zelfs hoger in high-performance modellen zoals de CTS-V. Afgezien van de garantiejaren, zou de auto ongeveer $1.800 per jaar kosten voor al zijn onderhoud en reparaties.

FAQ

Is de Cadillac CTS-V een voorwielaangedreven, achterwielaangedreven of vierwielaangedreven auto?

De Cadillac CTS-V is een auto met achterwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Cadillac CTS-V?

De Cadillac CTS-V is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Mid-Size

Hoeveel pk heeft een Cadillac CTS-V en heeft hij een turbo?

De Cadillac CTS-V heeft 640 pk en 630 lb-ft koppel. De motor is een Supercharged Gas V8 met een cilinderinhoud van 6.2L/ Het brandstofsysteem is Direct Injection.

Hoe groot is de kofferruimte van de Cadillac CTS-V?

13.7 Cubic Feet ( 0,388 m3 )

Welk type wielen heeft hij?

Cadillac CTS-V heeft 19 x 9,5 inch Aluminium Voorwielen en 19 x 10 inch Aluminium Achterwielen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts