Is de Porsche 718 Cayman een goede auto?

Is de Porsche 718 Cayman een goede auto?

De Porsche 718 Cayman is het instapmodel van de Porsche 2-zits sportwagen, gemaakt voor wie wil genieten van een auto met een Porsche-kuif, maar geen geld wil betalen voor de Porsche 911. Sommigen zeggen dat de Cayman de 911 van een arme man is, maar dat kan niet verder van de waarheid liggen, want de Cayman biedt een compleet andere ervaring. Dus, is de Porsche 718 Cayman een goede auto?

Ja, de Porsche 718 Cayman is inderdaad een erg goede auto. Dat komt door de motoren, het design, de kwaliteit, de techniek, de rijeigenschappen, het waardebehoud en de wendbaarheid. De Cayman is een echte rijdersauto, zozeer dat zelfs de 911 dat niet kan betwisten.

Als zodanig biedt de Cayman line-up u de keuze tussen 4-cilinder motoren of 6-cilinder motoren, afhankelijk van hoe serieus u bent met prestaties. Het design is zowel van binnen als van buiten geweldig, want de Cayman is goed geproportioneerd en zit vol met veel hoogwaardige materialen die passen bij een Porsche badge.

De betrouwbaarheid is behoorlijk, vooral van de nieuwste 718 Cayman modellen. Praktisch is het zeker een uitdaging vanwege de omvang van de auto, maar dat hoort bij het territorium. Het goede nieuws is dat de Cayman heel wat ruimte biedt in de twee kofferruimtes en achter de eerste zetelrij, die een beetje een uitdaging vormen voor langere bestuurders.

Porsche 718 Cayman – De aandrijflijn

De 718 Cayman line-up begint met de gewone Porsche Cayman die een 2.0L Boxster 4-cilinder motor krijgt met 299pk. De Cayman T krijgt dezelfde motor maar is een tikkeltje lichter en meer op de bestuurder gericht. De volgende in lijn is de Cayman S die een 2.5L 350pk Boxster 4-cilinder motor krijgt. De Cayman GTS krijgt ook de 2.5L motor met 365pk.

  Is een Porsche Boxster een goede dagelijkse bestuurder?

De 718 Cayman GTS, die halverwege de cyclus wordt opgefrist, krijgt een vlakke 6-cilinder motor uit de 911 met 400 pk en komt daarmee onder de Porsche Cayman GT4, die ook op het circuit is gericht en dezelfde motor krijgt, maar het vermogen is opgevoerd tot 420 pk. Het topmodel van de Cayman is de absoluut glorieuze GT4 RS, een op het circuit gerichte raceauto in gelimiteerde oplage met een 500 pk sterke motor die rechtstreeks uit de 911 GT3 komt.

U kunt de Cayman kopen met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of Porsche PDK met dubbele koppeling, wat prachtig past bij het karakter van de Cayman. Alle Cayman modellen hebben een configuratie met middenmotor en achterwielaandrijving.

Porsche 718 Cayman – Ontwerp en onderstel

De Porsche 718 Cayman deelt zijn gelijkenis met de 718 Boxster omdat deze twee op hetzelfde platform zijn gebaseerd. Beide zijn laag bij de grond, breed, gestroomlijnd, en trekken overal waar ze komen zeker de aandacht, vooral de GT4 en de GT4 RS. Het interieur begint een beetje zijn leeftijd te tonen, maar de kwaliteit is alomtegenwoordig in het interieur van de 718.

Wat het chassis betreft, is de 718 Cayman misschien wel de beste auto die Porsche ooit heeft gemaakt. Geen enkele andere Porsche is zo uitgebalanceerd en vertrouwenwekkend als de Cayman en daarom rijdt hij ook zo goed. De ophanging is een beetje stug, vooral bij de GT4 en GT4 RS modellen die op het circuit zijn gericht.

  Wat was het slechtste jaar voor de Porsche Boxster?

Porsche 718 Cayman – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De betrouwbaarheid van de 718 Cayman is behoorlijk, maar het onderhoud kost behoorlijk wat geld. Dit is niet zo overdreven als bij zijn concurrenten, maar Porsche onderdelen staan erom bekend dat ze tot 50% langer meegaan. Het kost dus meer geld om hem te onderhouden, maar hij heeft niet zo vaak onderhoud nodig als sommige van zijn concurrenten.

De meest voorkomende problemen met de 718 Cayman hebben te maken met de transmissie, de motor, de airco, het brandstofsysteem en de airbags. Het is vermeldenswaard dat latere 718 modellen veel betrouwbaarder zijn dan vroegere modellen, dus u zou zich hierop moeten concentreren als u op zoek bent naar een 2de hands 718 Cayman.

Porsche 718 Cayman – Waarde en praktische bruikbaarheid

Het instapmodel van de 718 Cayman kost ongeveer $ 60.000 zonder opties, terwijl de GT4 RS meer dan $ 140.000 kost, wat een ongelooflijk hoge premie is ten opzichte van de gewone 718 Cayman. Echter, de GT-serie staat bekend om het behoud van waarde beter dan 90% van de auto’s in het bestaan en de Cayman 718 algemeen behoudt waarde echt goed, dus het is zinvol om een te kopen dan een vergelijkbaar goedkopere auto.

De praktische kant is zo goed als het maar kan voor een auto van dit formaat, wat betekent dat hij veel kofferruimte biedt dankzij zowel een opbergvak voor als achter. De stoelen zijn comfortabel, maar niet voor al te lange bestuurders.

  Is Porsche Cayenne goed in het terrein

FAQ Sectie

Moet ik een Porsche 718 Cayman kopen?

Als u op zoek bent naar een spannende compacte sportwagen of u wilt een auto kopen die zowel in de canyons als op het circuit uit de voeten kan, dan is de 718 Cayman een uitstekende keuze. Sommige mensen gebruiken deze als dagelijkse bestuurder, maar dat is een beetje overdreven aangezien de Cayman slechts een 2-zitter is met een relatief beperkte zitruimte.

Hoe dan ook, als dit type van auto werkt voor u, bent u niet van plan om een auto te vinden die meer zin heeft om te kopen dan de Cayman. Hij is zeer waardevast, rijdt geweldig, ziet er goed uit en heeft het begeerlijke Porsche embleem aan de voorkant.

Welke Porsche 718 Cayman is de beste?

De 718 GTS met 6 cilinder, de GT4 en de GT4 RS zijn veruit de betere modellen in vergelijking met de 4-cilinder modellen. De reden waarom is simpel, een echte Porsche sportwagen heeft gewoon geen zin met een 4-cilinder motor.

Daarom is het beste 718-model de GT4 RS, want dat is de allerlaatste op het circuit gerichte 718 in gelimiteerde oplage, die op veel markten ter wereld nu al in waarde stijgt.

Gaat Porsche binnenkort een nieuwe Cayman aanbieden?

Porsche wil de Cayman- en Boxster-lijn tot 2024/2025 volledig elektrificeren, wat betekent dat er tot 2024 een 718 met gasmotor beschikbaar zal zijn. De kans is groot dat de volledig nieuwe Cayman ergens volgend jaar verschijnt en ergens in 2024 in de verkoop gaat.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts