Is Volvo goed in sneeuw?

Volvo’s zijn ontworpen om alle omstandigheden in de sneeuw te doorstaan, omdat ze zijn ontworpen in de sneeuwrijke omstandigheden van Zweden.

Als Scandinavisch automerk rijdt Volvo uitstekend in besneeuwde en gladde omstandigheden. Volvo biedt ook all-wheel drive-opties voor al zijn voertuigen. Alle Volvo’s met AWD-aandrijving rijden soepel in besneeuwde omstandigheden, maar de beste keuzes zijn de XC90, de XC60 en de V60.

Volvo AWD auto’s

Volvo’s met vierwielaandrijving (AWD) zijn over het algemeen ontworpen om soepel te rijden in winterse omstandigheden en om gladheid te voorkomen. Volvo’s AWD-technologie werkt volgens hetzelfde principe. De AWD-opties in al zijn auto’s zorgen voor een uitstekende grip op de weg en meer acceleratie.

Volvo’s AWD-technologie stelt de auto in staat om het koppel naar alle wielen te sturen. Als in een AWD-auto het ene wiel meer koppel nodig heeft dan het andere, dan stuurt de daarvoor ontworpen software meer vermogen naar dat specifieke wiel en wordt het gladde incident vermeden.

De beste auto’s voor winterse omstandigheden zijn meestal grote SUV’s. Daarom beveelt Volvo zijn grote auto’s aan voor dit doel.

Volvo’s in de sneeuw

Volvo’s zijn ontworpen in Zweden. Scandinavische landen als Zweden zijn gewend aan sneeuw, dus ontwerpen ze auto’s die dit soort weersomstandigheden aankunnen. Naast Volvo’s geavanceerde AWD-optie die de grip op de weg verbetert, hebben Volvo’s ook de beste veiligheidsvoorzieningen om ongelukken te helpen voorkomen en passagiers veilig te houden, ongeacht de wegomstandigheden.

Volvo XC90

De XC90 heeft alle kenmerken die een goede sneeuwauto moet hebben. De hoge bodemvrijheid en de luchtvering van de auto zorgen voor de nodige soepele rijervaring in besneeuwde omstandigheden. De XC90 heeft een hoge bodemvrijheid van 238 mm, wat zorgt voor nog betere rijeigenschappen in de sneeuw en de auto heeft minder kans om de sneeuw om te ploegen.

  Waarom is Volvo gestopt met het maken van de xc70?

De AWD-optie in de XC90 zorgt voor een nog betere tractie op de weg. De auto zal minder snel slippen op besneeuwde wegen. Met de AWD-auto’s kunt u ook sneller rijden op besneeuwde wegen, maar het is altijd af te raden. De standaard 2.0L motor met 8-traps automatische transmissie is krachtig genoeg om in de sneeuw te rijden.

Volvo XC60

De XC60 is ook een goed uitgeruste SUV voor besneeuwde omstandigheden. De XC60 heeft de AWD optie die kracht geeft aan alle wielen. De veiligheidsvoorzieningen in de XC60 zijn uitzonderlijk. Een kleinigheid als adaptieve LED-koplampen kan zelfs helpen in zware sneeuwstormen.

De auto heeft ook andere veiligheidsvoorzieningen zoals rijhulptechnologie, voorwaartse botsingvermindering met automatische remmonitoren achteraan die kunnen aangeven of iemand u van achteren gaat raken. De motor van de XC60 kan ook 400 pk genereren, wat zeer nuttig zou blijken in besneeuwde omstandigheden.

Volvo V60

De V60 is een grote familie stationwagon en hij is ook uiterst praktisch op besneeuwde wegen. De V60 biedt een zeer goede wegligging en wegbalans. De AWD-optie verbetert het rijgedrag nog meer door een betere krachtverdeling naar alle wielen.

Tips voor rijden in de sneeuw

Rijden in de sneeuw is niet voor iedereen een gemakkelijke opgave. Zelfs als u een goede Volvo auto met AWD en andere veiligheidsvoorzieningen heeft, moet u nog steeds voorzichtig rijden in besneeuwde omstandigheden. Een goede auto in de sneeuw kan u echter wel bepaalde handige functies bieden in de sneeuw.

  Is Volvo goed om te leasen?

Volg deze tips om veilig met uw Volvo in de sneeuw te rijden:

 • Controleer uw auto voor de reis – controleer altijd bepaalde zaken zoals accu, koelsysteem, banden, ruitenwisserbladen voordat u ergens heen gaat in besneeuwde omstandigheden.
 • Noodkits – zorg dat u altijd een noodkoffer voor uw auto en uzelf bij u heeft.
 • Gebruik winterbanden – de winterbanden zijn meestal anders dan de gewone banden. Deze banden hebben een loopvlakontwerp met veel grotere openingen.
 • Verwijder altijd sneeuw van ruiten en voorruit.
 • Maak voor de rit altijd uw uitlaat schoon.
 • Rijd voorzichtig en gebruik de remmen niet onnodig.
 • Rijd langzaam – het AWD-systeem helpt bij de grip op de weg, maar het kan u niet helpen als u te snel rijdt.

Rij veilig met uw Volvo in de sneeuw

Alle Volvo’s zijn gemaakt met veiligheid als prioriteit nummer één. Volvo’s hebben zeer goede koprolbeveiligingen door de betere uitbalancering van de auto. Volvo biedt AWD-opties in al hun auto’s, die speciaal zijn gemaakt voor regenachtige en besneeuwde wegen. Volvo maakt dus wel degelijk goede auto’s voor besneeuwde omstandigheden.

FAQ

Wat is het verschil tussen 4WD en AWD?

Beide aandrijflijnen gebruiken alle vier de wielen om de auto te laten rijden. Ze zijn echter niet helemaal hetzelfde. In 4WD of 4×4 auto’s is het systeem niet altijd ingeschakeld en wordt het ingeschakeld door aan een hendel te trekken of door op een elektronische knop te drukken in sommige auto’s.

  Wat zijn veelvoorkomende problemen met Volvo?

Auto’s met AWD daarentegen gebruiken het systeem de hele tijd en verdelen het koppel gelijkmatig over alle wielen, afhankelijk van de behoefte. Het AWD-systeem is nuttig in besneeuwd of regenachtig weer omdat de auto alle wielen aandrijft. Het 4WD systeem is minder complex dan AWD, en het wordt meestal gebruikt in ruige gebieden of off-road ervaringen.

Zijn AWD auto’s het best voor besneeuwde omstandigheden?

In AWD auto’s drijft het systeem alle wielen aan en verdeelt het koppel over de wielen op basis van hun behoefte. Als een wiel extra slipt, zal het systeem meer koppel naar dit wiel sturen. Op die manier krijgt elk wiel meer koppel op ijzige wegen en heeft de auto meer grip op de weg dan auto’s met tweewielaandrijving.

Het AWD-systeem alleen zorgt echter niet voor de beste rit op besneeuwde wegen. U hebt betere winterbanden nodig, die een veel grotere ruimte tussen de loopvlakken hebben. Grotere tussenruimtes zijn beter omdat het water of de sneeuw niet tussen de tussenruimtes blijft steken en deze tussenruimtes ze naar buiten leiden.

Wat zijn de beste AWD-auto’s voor besneeuwde omstandigheden?

Er zijn veel goede voertuigen die goed presteren op beijzelde wegen. Deze auto’s hebben meestal een grote bodemvrijheid en winterbanden van hoge kwaliteit.

 • Toyota RAV4 Hybride
 • Subaru Outback
 • Kia Telluride
 • Honda CR-V
 • Volvo XC90

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts