Jaguar vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Jaguar en Mercedes zijn enkele van de beste Europese luxe automerken. Beide merken kunnen bogen op superieure techniek, comfort en mooie designs. Maar hoe verhouden ze zich op het gebied van betrouwbaarheid? Benz neemt de leiding.

Mercedes-Benz verslaat Jaguar zonder twijfel op het gebied van betrouwbaarheid. Ook al is Jaguar de laatste jaren sterk verbeterd, Mercedes is nog steeds een van de meest betrouwbare luxe automerken op de markt. Jaguar heeft meestal een betrouwbaarheidsscore van ongeveer 86%, terwijl Benz rond de 93% zit.

De minst betrouwbare Jaguar volgens consumentenrapporten is de Jaguar XJ. Deze auto ondervindt verschillende problemen die te maken hebben met de accu, de motor, het infotainmentsysteem, de interieurbekleding en de wielophanging. Mercedes-Benz C-Klasse is het minst betrouwbare model van Mercedes.

Welke auto is betrouwbaarder – Jaguar of Mercedes?

Bij het kiezen van een auto is het belangrijk om naast het uiterlijk en de betrouwbaarheid ook andere factoren in overweging te nemen. Factoren zoals prestaties, comfort, prijs en veiligheid zijn ook van vitaal belang. Hier zijn enkele van de populaire Jaguar en Mercedes-Benz modellen en hoe ze zich tot elkaar verhouden.

Jaguar XF of Mercedes-Benz E-Klasse

Als u op zoek bent naar een middelgrote luxueuze sedan, zult u misschien twijfelen bij de keuze tussen de Jaguar XF en de Mercedes-Benz E-Klasse. Beide luxewagens zijn uitgerust met fantastische kenmerken en high-end technologie. Daarom zijn kopers meestal in de war als ze moeten kiezen tussen de twee.
Betrouwbaarheid
De Mercedes E-Klasse is betrouwbaarder dan de Jaguar XF. Dat is te danken aan het feit dat er minder storingsmeldingen zijn dan bij de Jaguar XF. Bovendien gaat de Mercedes E-Klasse langer mee dan de Jaguar XF. Daarom is het ook een goede investering voor mensen die een auto willen die lang meegaat.
Uiterlijk
Eerst en vooral hebben de Jaguar XF en de Mercedes E-Klasse allebei een klassiek en elegant exterieurdesign. Maar als je goed kijkt, heeft de Jaguar XF een beter design en een betere uitstraling dan de E-Klasse. Qua uiterlijk heeft de XF dus een streepje voor op de E-Klasse.
Prestaties
Beide luxe sedans presteren goed. De Jaguar XF presteert echter iets beter dan de Mercedes E-Klasse. Ze zijn voorzien van een 2,0-liter intergekoelde turbo premium loodvrije I-4 motor. De XF heeft een RWD-systeem, terwijl de E-Klasse een AWD-systeem heeft.
Veiligheid
Luxe automerken produceren enkele van de veiligste voertuigen op de markt. Dus of u nu kiest voor de Jaguar XF of de Mercedes-Benz E-Klasse, u rijdt gegarandeerd in een veilige auto. De Mercedes-Benz E-Klasse beschikt echter over meer geavanceerde veiligheidsvoorzieningen dan Jaguar.
Prijs
Zoals verwacht is de Mercedes-Benz E-Klasse iets duurder dan de Jaguar XF. De Jaguar XF heeft een vanafprijs van rond de 44.000 dollar, terwijl de Mercedes E-Klasse een vanafprijs heeft van rond de 57.800 dollar. Toch zijn beide auto’s hun prijs waard, want de Mercedes E-klasse is voorzien van meer geavanceerde functies dan de Jaguar XF.

  Zijn Porsche 996 Turbo's betrouwbaar?

Jaguar XE of Mercedes-Benz C-Klasse

Betrouwbaarheid
Ondanks het feit dat de C-Klasse het minst betrouwbare model van Mercedes is, scoort deze auto toch hoger dan de Jaguar XE op het gebied van betrouwbaarheid. Desalniettemin zullen beide auto’s u op de lange termijn veel onderhoudskosten opleveren. Bovendien heeft de Jaguar XE ($ 42.950) een hogere vanafprijs dan de Mercedes C-Klasse ($ 42.650).
Uiterlijk
Als u een kleine luxe sedan wilt, zijn de Jaguar XE en de Mercedes C-klasse de beste opties. Hoewel Jaguar bekend staat om zijn prachtige exterieur, geeft de C-Klasse de XE het nakijken, want ook die is goed gebouwd. Beide interieurs zien er ongerept en luxueus uit, maar zijn wel een beetje krap.
Prestaties
Op het gebied van prestaties presteert de Jaguar XE iets beter dan de Mercedes-Benz C-Klasse. Maar als u de AMG-lijn van de C-Klasse kiest, dan blijft de XE achter. De C-Klasse is voorzien van achterwielaandrijving, terwijl de XE is uitgerust met vierwielaandrijving, wat perfect is voor alle terreinen.
Veiligheid
Beide kleine luxueuze sedans zijn veilig omdat ze zijn uitgerust met de beste veiligheidstechnologie op de markt. De Jaguar XE beschikt over functies als elektronische stabiliteitscontrole, lane keep assist en vertrekwaarschuwing. De Mercedes C-Klasse heeft een dodehoekassistent, elektronische stabiliteitscontrole en Mercedes Me connect.

FAQ

Welke luxe auto is het meest betrouwbaar – Audi, BMW, Mercedes of Jaguar?

Van deze vier uitzonderlijke merken is Mercedes de meest betrouwbare auto, gevolgd door BMW. Jaguar is de minst betrouwbare auto en op de derde plaats staat Audi. Wat Audi achterop doet geraken bij zijn naaste concurrenten, zijn de dure reparaties die de eigenaars moeten doorstaan naarmate de auto ouder wordt.

  Waarom is Mercedes gestopt met het maken van de GLK?

Waarom hebben Jaguars de reputatie onbetrouwbaar te zijn?

Jaguars worden gewoonlijk als onbetrouwbaar beschouwd vanwege de slechte kwaliteit van de auto’s die zij in de jaren 1950 en 1960 produceerden. In die tijd waren ze eigendom van het Britse Leyland, dat nooit de nadruk legde op de kwaliteit van de auto’s die ze maakten.
Bovendien waren Jaguars van voor de jaren 1970 vrij duur in vergelijking met veel andere auto’s, maar zeer onbetrouwbaar. Als gevolg daarvan was hun reputatie aangetast. Maar toen Ford het bedrijf overnam, veranderde alles en begonnen ze enkele van de best ontworpen en betrouwbare auto’s op de markt te produceren.

Welke auto moet ik kopen – Jaguar of Mercedes?

Dat hangt van uw budget en uw behoeften af. Als u een unieke en mooi ontworpen luxewagen wil, is Jaguar de beste keuze. Maar als u klasse, luxe en comfort wilt, dan is Mercedes de betere optie. Desalniettemin zijn beide auto’s uitstekend en van een klasse apart.

Welke auto is prestigieuzer – Mercedes of Jaguar?

Mercedes is het meest prestigieuze merk. Dat komt omdat het door de jaren heen de hoge standaard heeft weten te behouden, terwijl de reputatie van Jaguar op en neer is gegaan. Bovendien heeft Mercedes een uitzonderlijke collectie auto’s die het boven Jaguar plaatst, dat beperkte modellen aanbiedt.

  Mercedes 300d betrouwbaarheid - is het een betrouwbare tweedehands auto?

Welke luxewagen biedt een betere rijervaring – BMW, Audi, Jaguar of Mercedes?

Als u wilt genieten van uw rit, is BMW de beste auto om te kiezen. Dankzij zijn uitstekende prestaties en rijeigenschappen. Bovendien is hij op de bestuurder gericht, wat betekent dat u veel tijd zult hebben om de auto te besturen. De volgende in de rij is Audi, Jaguar, en ten slotte, Mercedes-Benz.

Voor luxe betrouwbaarheid: Ga met Mercedes

Als u een betrouwbare luxe auto wilt, is Mercedes de betere auto. Naarmate beide auto’s ouder worden, zullen er bij Jaguar meer reparaties nodig zijn, die ook duurder zijn dan bij Mercedes. Bovendien veroudert Jaguar sneller dan Mercedes, wat geen goede zaak is.
Al met al zijn beide auto’s buitengewoon goed in prestaties en zeer comfortabel. Als u stijl en uniciteit wenst, is Jaguar een fantastische keuze. Bovendien is Jaguar iets goedkoper dan Mercedes-Benz, maar wel met high-tech functies.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts