Mazda 6 Betrouwbaarheid

Japanse automerken zijn vaak beroemd om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid, en Mazda is ook geen uitzondering. Mazda 6 is een middelgrote auto verkrijgbaar in een 4-deurs sedan of 5-deurs wagon vorm en het is ook een grote betrouwbare auto beschikbaar in de markt.

Overzicht

De Mazda 6 is een auto met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en heeft vele geweldige kenmerken. De auto is verkrijgbaar met een 2,5 l Skyactiv-G I4 motor die 184 pk produceert. In de VS is de auto verkrijgbaar in verschillende uitrustingsniveaus.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is vaak een belangrijk punt van zorg voor de mensen voordat ze een auto kopen en Mazda wordt genoemd als een van de meest betrouwbare automerken. Het heeft ook een grote reputatie in betrouwbaarheid en het is gerangschikt op de 5e meest betrouwbare merk van de 32 automerken. Mazda 6 heeft een grote betrouwbaarheidsscore. J.D Power heeft de auto 83 van de 100 scores gegeven voor zijn betrouwbaarheid en RepairPal heeft de auto met 4.0 van de 5.0 sterren beoordeeld.

Veiligheid

Op het gebied van veiligheidsopties heeft Mazda in het verleden goede beoordelingen gehad. De auto’s worden ook regelmatig aan crashtests onderworpen. De Mazda 6 is zowel door NHTSA als IIHS aan een crashtest onderworpen en zij hebben de auto de beste scores gegeven. NHTSA heeft de auto beoordeeld met 5-sterren en IIHS heeft de auto gekozen voor hun “Top Safety Pick Plus” award. Daarnaast beschikt de auto over vele geweldige veiligheidsvoorzieningen.

  Mazda CX-3 betrouwbaarheid

Afschrijvingspercentage

Mazda auto’s hebben een grote restwaarde dankzij hun grote betrouwbaarheid en duurzaamheid. Mazda auto’s hebben een gemiddeld afschrijvingspercentage van ongeveer 40% na 5 jaar. Mazda 6 heeft een afschrijving van ongeveer 48% na 5 jaar en heeft dus een grote restwaarde na 5 jaar.

Onderhoud en herstelling

Onderhoud en herstelling zijn belangrijke factoren voor de betrouwbaarheid van wagens. Hoe lager de onderhoudskosten, hoe groter de betrouwbaarheid van een auto. Mazda auto’s hebben een gemiddelde jaarlijkse onderhoudskost van bijna $450. Mazda 2 heeft een gemiddelde jaarlijkse onderhoudskost van $481 en de kwaliteit van de onderdelen en de auto is ook goed.

FAQ

Is de Mazda 6 een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mazda 6 is een voorwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Mazda 6?

De Mazda 6 is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Midsize Cars

Hoeveel pk heeft een Mazda 6 en heeft hij een turbo?

De Mazda 6 heeft 187 pk en 186 lb-ft koppel. De motor is een Regular Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2,5 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Hoe groot is de kofferruimte van de Mazda 6?

14.7 Cubic Feet (0,416 m3)

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Mazda 6?

16,51 cm.

Wat voor soort wielen heeft hij?

Mazda 6 heeft 17 X 7,5 inch aluminium voorwielen en 17 X 7,5 inch aluminium achterwielen.

  Mazda CX-30 Betrouwbaarheid

Is een gebruikte Mazda 6 betrouwbaar en gaat hij lang mee?

Als u een regelmatig onderhoudsschema aanhoudt en het juiste onderhoudsschema volgt, gaat uw Mazda 6 zonder problemen tot 200.000 mijl mee. RepairPal beoordeelde de Mazda 6 als een 4/5 en plaatste hem op de 6e plaats van 24 middenklasse auto’s voor betrouwbaarheid.

Heeft Mazda 6 motorproblemen?

Car Complaints stelt dat de Mazda 6’s meest serieuze probleem de motorstoring is. De Mazda 6 uit 2004 heeft het hoogste aantal gevallen van motorpech. Motorstoringen komen gemiddeld om de 98.000 mijl voor. Sommige eigenaars melden dat ze een kloppend geluid horen voordat de motor uitvalt, terwijl anderen beweren dat het zonder waarschuwing gebeurde.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts