Mazda CX-3 betrouwbaarheid

Japanse automerken staan vaak bekend om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid, en Mazda is daarop ook geen uitzondering. Mazda CX-3 is een subcompacte crossover SUV, die in 2016 werd geïntroduceerd, maar onlangs in 2021 werd stopgezet en vervangen door de CX-30.

Overzicht

Mazda CX-3 is nog steeds een geweldige auto om te kopen, zelfs na zijn stopzetting. De auto had twee soorten aandrijflijnen met zijn 1,5 L motor en een 2,0 L motor. Hij is ook verkrijgbaar in verschillende uitrustingsniveaus en er is ook een all-wheel-drive optie beschikbaar voor de auto.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is vaak een belangrijk punt van zorg voor de mensen alvorens een auto te kopen en Mazda wordt genoemd als een van de meest betrouwbare automerken. Het heeft ook een grote reputatie in betrouwbaarheid en het is gerangschikt op de 5e meest betrouwbare merk van de 32 automerken. De CX-3 heeft grote betrouwbaarheid ratings en beoordelingen. Consumer Reports beoordeelde de auto met 5 van de 5 sterren en J.D Power beoordeelde de auto met 72 van de 100 scores.

Veiligheid

Op het gebied van veiligheid heeft Mazda in het verleden een aantal goede beoordelingen gehad. De auto’s worden ook regelmatig aan crashtests onderworpen. De CX-3 is zowel door de IIHS als de NHTSA aan een crashtest onderworpen en zij hebben de auto met prima scores beoordeeld. Daarnaast beschikt de auto over vele goede veiligheidsvoorzieningen zoals dode hoek bewaking, slim remsysteem, cruise control, lane departure warning, etc.

  Wat is de meest betrouwbare cabriolet sportwagen?

Afschrijvingspercentage

Mazda auto’s hebben een grote restwaarde dankzij hun grote betrouwbaarheid en duurzaamheid. Mazda auto’s hebben een gemiddeld afschrijvingspercentage van ongeveer 40% na 5 jaar. Mazda CX-3 heeft een laag afschrijvingspercentage van 39%, zelfs na 5 jaar, waardoor het nog steeds een geweldige auto is om te kopen.

Onderhoud en herstelling

Onderhoud is een belangrijke factor in de betrouwbaarheid van auto’s. Hoe lager de onderhoudskosten, hoe groter de betrouwbaarheid van een auto. Mazda auto’s hebben een gemiddelde jaarlijkse onderhoudskost van bijna $450. Mazda 2 heeft gemiddelde onderhoudskosten van $345 per jaar en de kans op grote reparaties is ook laag.

FAQ

Is de Mazda CX-3 een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mazda CX-3 is een auto met voorwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Mazda CX-3?

De Mazda CX-3 is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Compacte Auto’s

Wat zijn de pk’s in een Mazda CX-3 en heeft deze een turbo?

De Mazda CX-3 heeft 148 pk en 146 lb-ft koppel. De motor is een Regular Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2.0 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Hoe groot is de kofferruimte van de Mazda CX-3?

56.7 Cubic Feet ( 1,606 m3 )

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Mazda CX-3?

6,1 inch (15,49 cm)

Welk type wielen heeft het?

Mazda CX-3 heeft 16 X 6,5 inch Aluminium Voorwielen en 16 X 6,5 inch Aluminium Achterwielen.

  Cadillac ELR betrouwbaarheid

Wat is er mis met de Mazda CX-3?

Consumer Reports beoordeelt de 2017 Mazda CX-3 op 20% in betrouwbaarheid. De meest kwetsbare onderdelen van de kleine SUV zijn het klimaatsysteem en de elektrische versnelling. Eigenaren rapporteerden meer dan gemiddelde problemen met het ophangingssysteem.

Waarom is Mazda gestopt met de CX-3?

Mazda heeft geen verklaring gegeven voor de beslissing om de productie van deze twee modellen stop te zetten. Mazda verklaarde dat het de CX-3 of Mazda6 in 2022 niet meer zou aanbieden omdat “de belangstelling van de consument blijft evolueren.” We hebben het gevoel dat de dagen van de CX-3 voorbij zijn sinds de introductie van de CX-30 in 2020.

Welk jaar Mazda CX-3 is het beste?

De beste jaren voor de Mazda CX-3 waren 2016-2018 en 2020-2021. Hoewel de Mazda CX-3 weinig problemen kent, staan ze bekend om hun hoge betrouwbaarheidsbeoordelingen en gemiddelde betrouwbaarheid. De NHTSA heeft de Mazda CX-3 elk jaar een hoge veiligheidswaardering gegeven.

Hoeveel kilometer gaat een Mazda CX-3 mee?

De wagen is duurzaam en kan gemakkelijk 150.000 tot 200.000 mijl meegaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts