Mazda 5 Betrouwbaarheid

Mazda is, net als diverse andere Japanse automerken, een van de meest betrouwbare merken ter wereld. Mazda 5 is een compacte MPV, dat is een 7-persoons auto met zijn 3 rijen. De auto werd geïntroduceerd in 1999, maar werd in 2018 uit productie genomen.

Overzicht

Mazda 5 is ook rebranded als Mazda Premacy in sommige landen. De derde generatie werd geïntroduceerd in 2010, wat de laatste generatie van deze auto was. Mazda 5 kwam in 3 modellen in de VS, en ze hadden allemaal een 2,0 L I4 motor, die 157 pk leverde.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is vaak een belangrijk aandachtspunt voor de mensen alvorens een auto te kopen en Mazda wordt genoemd als een van de meest betrouwbare automerken. Het heeft ook een grote reputatie in betrouwbaarheid en het gerangschikt op 5e meest betrouwbare merk van de 32 automerken. Mazda 5, net als vele andere Mazda auto’s, heeft een grote betrouwbaarheid rating van 4,0 van de 5,0 door RepairPal.

Veiligheid

Op het gebied van veiligheidsopties heeft Mazda in het verleden een aantal goede beoordelingen gehad. De auto’s worden ook regelmatig aan crashtests onderworpen. De Mazda 5 is echter niet de veiligste auto van Mazda met zijn gemiddelde beoordelingen door IIHS. De veiligheidsvoorzieningen omvatten airbags, remhulp, elektronische stabiliteitscontrole, enz.

Afschrijvingspercentage

Mazda auto’s hebben een grote doorverkoopwaarde dankzij hun grote betrouwbaarheid en duurzaamheid. Mazda auto’s hebben een gemiddeld afschrijvingspercentage van ongeveer 40% na 5 jaar. Mazda 5 heeft ook een goede restwaarde met een afschrijvingspercentage van 55% na 6 jaar.

  Mazda CX-9 Betrouwbaarheid

Onderhoud en herstelling

Onderhoud en herstelling zijn belangrijke factoren voor de betrouwbaarheid van wagens. Hoe lager de onderhoudskosten, hoe groter de betrouwbaarheid van een auto. Mazda auto’s hebben een gemiddelde jaarlijkse onderhoudskost van bijna $450. Mazda 3 heeft een gemiddelde jaarlijkse onderhoudskost van $581, maar deze kan ook oplopen afhankelijk van de staat van de auto.

FAQ

Is de Mazda 5 een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mazda 5 is een auto met voorwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Mazda 5?

De Mazda 5 is een auto met 6 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: 2WD Minivans

Hoeveel pk heeft een Mazda 5 en heeft hij een turbo?

De Mazda 5 heeft 157 pk en 163 lb-ft koppel. De motor is een Regular Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2,5 L Het brandstofsysteem is: Sequential MPI.

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Mazda 5?

13,97 cm.

Welk type wielen heeft hij?

Mazda 5 heeft 17 X 6,5 inch Aluminium Voorwielen en 17 X 6,5 inch Aluminium Achterwielen.

Wat is het beste jaar voor de Mazda5?

Wij raden de Mazda5 2012+ aan omdat deze betrouwbaarder is. Hij heeft een sterkere ophanging en is minder gevoelig voor roestproblemen. Regelmatig olie verversen is voldoende om ervoor te zorgen dat de 2,5L motor in de Mazda5 2012+ sterk is en lang meegaat.

  Chevrolet Cruze betrouwbaarheid

Hebben Mazda5 transmissieproblemen?

Mazda automatische transmissies, Mazda 3, 5, 6, CX-7 en CX-9, zijn zeer betrouwbaar geweest, met zeer weinig transmissieproblemen, van 2005 tot 2020. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat Mazda-transmissies nooit defect zullen raken. Mazda-auto’s die niet goed worden onderhouden of die worden gesleept, hebben een grotere kans dat hun automatische transmissie defect raakt.

Hoe lang gaat een Mazda5 transmissie mee?

Gemiddeld heeft de Mazda 5 transmissie tussen 130.000 en 180.000 mijl meegedaan. Als alle problemen met het ontwerp zijn verholpen en de auto wordt onderhouden, kan een hoogwaardige vervangende transmissie veel langer meegaan.

Hoeveel kilometer gaat een Mazda motor mee?

Indien goed onderhouden, moet een Mazda5-motor minstens 150.000 mijl meegaan. Er zijn berichten dat Mazda5 motoren langer mee kunnen gaan. Om uw motor goed te laten draaien, moet u de olie om de 3000-5000 mijl verversen.

Is de Mazda5 een minivan?

De Mazda5 is geen minivan of wagon. Het is een kleine bestelwagen met voorwielaandrijving die achterdeuren kan schuiven en genoeg plaats biedt voor zes personen. De compacte buitenafmetingen van de Mazda5 verhullen de binnenruimte. Hij heeft drie rijen zitplaatsen, net als gewone minivans.

Heeft mijn Mazda5 adaptieve cruise control?

Ja, de meeste Mazda’s hebben adaptieve cruise control. De adaptieve cruise control meet met behulp van radartechnologie de afstand tussen u en andere voorliggers. Als er een ander voertuig nadert, wordt de snelheid van uw Mazda automatisch verhoogd of verlaagd tot u de gewenste kruissnelheid bereikt.

  Lexus LX Betrouwbaarheid

Heeft de Mazda 5 een turbo?

Nee, de Mazda5 heeft geen turbocompressor. Sommige Mazda’s hebben echter wel een turboversie. De Mazda6 bijvoorbeeld heeft een 2,3-liter viercilindermotor met turbocompressor.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts