Meest voorkomende problemen met Mercedes GLK350

De Mercedes Benz GLK350 is de voorganger van de huidige Mercedes GLC, wat betekent dat het wordt gepositioneerd als een compacte familie Mercedes luxe SUV. De GLK is gebaseerd op de C-Klasse en het vertegenwoordigt de C-Klasse van Mercedes SUV’s.

Gezien het feit dat de C-Klasse een van de best verkochte Mercedes modellen aller tijden is, komt het niet als een verrassing dat de GLK destijds ook een van de best verkochte Mercedes auto’s was. Dit betekent echter niet dat de GLK350 niet zijn deel aan problemen heeft, vooral sinds de GLK voor het eerst werd geïntroduceerd in 2006.

Een van de meest voorkomende en meest stressvolle problemen die de GLK350 teisteren zijn gerelateerd aan airbags. De GLK350 heeft ook problemen met het brandstofsysteem, het elektrisch systeem, de ophanging en bepaalde problemen met de motor en motorkoeling.

Al met al is de GLK350 een redelijk betrouwbare auto, maar zoals met elke Mercedes, heeft hij constant en tijdig onderhoud nodig, anders zal de auto problemen gaan ontwikkelen die veel lastiger en duurder te verhelpen zijn.

Mercedes GLK350 airbag problemen

De Takata terugroeping is een van de meest besproken Mercedes terugroepingen in de geschiedenis vanwege de gevreesde airbag problemen die het heeft de neiging om te veroorzaken als de auto niet is gerepareerd. Deze kwesties omvatten airbags die niet wanneer nodig, airbags die zonder oorzaak, en veel andere airbag-gerelateerde kwesties uit te vouwen.

Mogelijk de grootste kwestie van hen is hoe Mercedes geprobeerd om deze op te lossen. Zoveel Mercedes modellen maken deel uit van de Takata terugroepactie, wat betekent dat het veel te lang duurt om deze problemen op te lossen. Zozeer zelfs dat er nog steeds veel auto’s zijn die nog moeten worden gerepareerd. Hoe dan ook, zorg ervoor dat u altijd controleren of de GLK u geïnteresseerd bent in was een deel van de Takata terugroeping.

  Veel voorkomende problemen met Mercedes W140

Mercedes GLK350 brandstofsysteem problemen

Een ander relatief vaak voorkomend en even stresserend GLK350 probleem is dat met betrekking tot het brandstofsysteem. Vele eigenaars over de hele wereld verklaren dat de GLK350 de neiging heeft om krachtige brandstofgeuren uit te stoten wanneer u hem vult. Sommigen zeggen dat dit probleem alleen optreedt wanneer ze de auto helemaal vullen, terwijl anderen verklaren dat de brandstofgeur altijd aanwezig is.

Het probleem hier is dat deze typisch naar een brandstoflek ergens in het systeem wijzen wat betekent dat deze potentiële veiligheidsgevaren kunnen creëren. Vele eigenaars hebben gemeld dat kwesties zoals deze veel geld kosten om te herstellen, vooral degenen die uit brandstoflekken onder de achterzetelbank bestaan.

Mercedes GLK350 elektrische problemen

De GLK350 heeft ook te kampen met verschillende elektrische problemen die bestaan uit het niet kunnen starten van de auto, het afslaan van de auto, problemen met het dashboard instrumentenpaneel, en problemen met de sleutelherkenning. Oudere GLK modellen zijn ook gekend om problemen met buitenverlichting en vele in-car toebehoren te ervaren.

Sommige eigenaren meldden dat hun GLK350 modellen ook last hadden van stuurwiel blokkering zonder een echte oorzaak. Het instrumentencluster heeft de neiging op te lichten als een kerstboom, wat er later toe leidt dat de auto een storing in het stuurwielvergrendelingssysteem veroorzaakt.

Mercedes GLK350 ophangingsproblemen

De Mercedes GLK350 wordt geleverd met twee verschillende ophangingen, de traditionele stalen veren en het meer geavanceerde Mercedes AIRMATIC luchtveringssysteem. Het meest voorkomende probleem met de traditionele schroefveer setup is de voorste stabilisatorstang die de neiging heeft om allerlei onregelmatigheden te produceren tijdens het rijden.

  Wat is de beste Mercedes voor een taxi?

Het AIRMATIC systeem staat erom bekend dat het allerlei problemen kan veroorzaken als je het niet goed onderhoudt. Dit is helaas een veel voorkomend verschijnsel in veel Mercedes modellen, vooral degenen met heel wat mijlen op de teller. De AIRMATIC systemen hebben de neiging om te lekken en de luchtschokdempers zijn vatbaar voor vroegtijdige verslechtering als ze niet goed onderhouden worden.

Mercedes GLK350 motor- en motorkoelingsproblemen

Één van de meest voorkomende motor gerelateerde problemen met de GLK350 zijn de onvoorspelbare en schijnbaar stressvolle auto afslaande. Deze hebben de neiging gerelateerd te zijn aan vele elektrische problemen zoals problemen met allerlei sensoren, of mogelijk zelfs met de motor zelf.

De motor is bekend om olie te lekken, vooral op hogere kilometerstand modellen die schadelijk kunnen zijn voor vele andere nabijgelegen componenten. Veel eigenaars melden dat olielekken zoals deze vaak hun weg vinden naar de radiator, wat allerlei problemen veroorzaakt.

FAQ Sectie

Is de GLK350 de moeite waard?

De Mercedes GLK350 is de voorganger van de huidige Mercedes GLC, een van de best verkochte Mercedes SUV’s aller tijden. Als u van het idee houdt om een Mercedes luxe SUV van compact formaat te bezitten die niet bankroet gaat, zou u de Mercedes GLK350 moeten bekijken.

Echter, zorg ervoor om te zoeken naar een die goed is onderhouden en een die niet al die vele mijlen op de klok hebben. Veel mensen hebben de neiging om tweedehands Mercedes auto’s te kopen voor betaalbare prijzen alleen om erachter te komen dat deze types van auto’s de neiging om problemen te ervaren de meest.

  Mercedes Benz E-klasse betrouwbaarheid

Is de GLK350 beter dan de GLC?

Neen, dat is hij niet. De GLK was nooit echt een hit als het gaat om design, omdat het er een beetje te senior-vriendelijk uitzag. Veel mensen hebben gezegd dat de GLK gewoon te boxy was en dat een boxy design op zo’n kleine SUV er een beetje vreemd uitziet.

Daarom heeft Mercedes besloten om vloeiendere lijnen te gebruiken op de GLC, wat hem zeker aantrekkelijker en jeugdiger heeft gemaakt. Wat interieur betreft, staat de GLC ver boven de GLK omdat de GLK vertrouwde op het Mercedes interieurdesign van de vorige generatie dat nu sterk gedateerd is.

Is de GLK350 een betrouwbare wagen?

De Mercedes GLK350 is eigenlijk een bovengemiddeld betrouwbare Mercedes SUV, vooral voor de latere generaties. Dit betekent dat de GLK350 een van de meest betrouwbare Mercedes modellen is in het moderne tijdperk en dat is inderdaad de moeite waard om op te wijzen.

Verder kost de GLK wel veel geld om te onderhouden, maar nog steeds niet zo veel als de meeste Mercedes SUV’s. Dit betekent dat een goed onderhouden GLK350 het potentieel heeft om echt lang mee te gaan, terwijl hij niet overdreven duur is in onderhoud.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts