Mercedes-AMG CLA betrouwbaarheid

Mercedes is een behoorlijk betrouwbare autofabrikant en de AMG-modellen zijn hun prestatiegerichte modellen. De CLA-klasse wordt vaak hoger ingeschaald dan de A-klasse en heeft meer voorzieningen dan de A-klasse. De AMG CLA is een high-performance model van de CLA-klasse.

Overzicht

De AMG-modellen zijn uitgevoerd met nog snellere motoren en een aantal extra voorzieningen. De AMG CLA heeft een 2.0 L I4 turbomotor die snel genoeg is om 382 pk te leveren. De auto heeft een geschatte o tot 60 mph acceleratie in slechts 4,0 seconden. Daarnaast heeft hij veel handige functies.

Betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van een auto is een vrij belangrijke factor alvorens een voertuig te kopen omdat het de onderhoudskosten, de veiligheidskenmerken, en de afschrijvingsgraad van de auto beschrijft. Mercedes bestaat al jaren en ze produceren een aantal solide auto’s, maar ze zijn duur in onderhoud, net als alle andere luxe Duitse automerken. De AMG CLA is een behoorlijk betrouwbare auto met een betrouwbaarheidsscore van 73 op 100 door J.D Power.

Veiligheid

Veiligheidsvoorzieningen hebben ook invloed op de betrouwbaarheid van een auto en Duitse auto’s hebben een goede reputatie op het gebied van hun veiligheidsvoorzieningen. Mercedes voert actief crash-tests uit op hun auto’s en ze hebben bewezen een van de veiligste auto’s te zijn. De AMG CLA is door de IIHS aan een crashtest onderworpen en heeft uitstekende resultaten behaald. De veiligheidsvoorzieningen omvatten remassistentie, ABS, 8 airbags, enz.

  4MATIC vs 4MATIC Plus - verschil, voordelen en nadelen

Afschrijvingspercentage

Een Duitse auto kopen is altijd een goede investering voor de toekomst omdat ze hun waarde niet snel verliezen. Mercedes auto’s hebben meestal een afschrijving van ongeveer 45% na 5 jaar. De AMG CLA heeft een gemiddelde afschrijving van 49% na 5 jaar, wat geweldig is.

Onderhoud en reparatie

Onderhoudskosten zijn een van de grootste zorgen onder de autobezitters. Mercedes auto’s zijn altijd vrij solide en ze kosten gemiddeld in vergelijking met andere Duitse inzendingen. De AMG CLA kost ongeveer 500 dollar per jaar voor al zijn onderhoud en andere reparaties, afhankelijk van het type reparatie.

FAQ

Is de Mercedes-AMG CLA-Klasse een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mercedes-AMG CLA-Klasse is een auto met vierwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Mercedes-AMG CLA-Class?

De Mercedes-AMG CLA-Klasse is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA-classificatie voor deze auto is: Compacte Auto’s

Hoeveel pk heeft een Mercedes-AMG CLA-Klasse en heeft hij een turbo?

De Mercedes-AMG CLA-Klasse heeft 302 pk en 295 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2.0 L Het brandstofsysteem is: Benzine Direct Injection.

Hoe groot is de kofferruimte van de Mercedes-AMG CLA-Klasse?

11.6 Cubic Feet ( 0,328 m3 )

Welk type wielen heeft hij?

Mercedes-AMG CLA-Klasse heeft 18 X 8 inch Aluminium Voorwielen en 18 X 8 inch Aluminium Achterwielen.

Is de Mercedes CLA 250 betrouwbaar?

De Mercedes-Benz CLA250 betrouwbaarheid rating is 3.5 op 5.0. Daarmee staat hij op de 7e plaats van 17 luxe compacte auto’s. De gemiddelde gebruikskosten bedragen $736 per jaar aan reparaties.

  Welke Mercedes rijdt zelf

Is de Mercedes CLA het kopen waard?

De nieuwe CLA-klasse heeft een van de laagste prijzen van Mercedes-Benz, maar heeft toch de uitstraling van Mercedes-Benz. De interieurkwaliteit is uitstekend voor een instapmodel luxe sedan. De interieurmaterialen zijn zeer elegant. De besturing voelt premium aan. Het is zeker de moeite waard om te kopen.

Wat is beter CLA 250 of c300?

Motor: De CLA 250 en C 300 beschikken over een 2.0L turbo-inline-4 motor. De CLA 250 levert 208 pk en 258 lbft koppel. De C 300 genereert 241 pk en 273 lbft meer koppel. De CLA 250 legt vier kilometer meer af op de snelweg dan de C 300.

Is de CLA een echte Mercedes?

Ja, het is een echte Mercedes. Mercedes-Benz produceert sinds 2013 de compacte directiewagens uit de Mercedes-Benz CLA-serie. De eerste generatie was een vierdeurs sedan die gebouwd was op het platform van de W176 A-Klasse, W246 B-Klasse compacte auto’s. Het werd geadverteerd als een vierdeurs coupé.

Is de CLA 250 een AMG?

Ja, de Mercedes-Benz CLA is een compact, voorwielaangedreven model dat concurreert met de BMW 3-serie en Audi A4. Hij werd in 2015 geïntroduceerd als onderdeel van een poging om de line-up van het merk nieuw leven in te blazen. Hij beschikt over een opmerkelijke 375 pk dankzij de AMG(r), 2.0L turbomotor.

  De zeldzaamste Mercedes Benz modellen

Heeft de CLA een adaptieve cruise control?

DISTRONIC kan een snelheid aanhouden en zal automatisch versnellen of vertragen indien nodig. De adaptieve cruisecontrol DISTRONIC kan een bepaalde afstand tot de voorligger aanhouden, of de snelheid die u selecteert.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts