Porsche vs. Audi betrouwbaarheid – Wat is beter?

Porsche en Audi zijn beide onderdeel van VAG, dus er zijn veel onderdelen die ze delen. Ze verschillen echter wel als het op betrouwbaarheid aankomt. Porsche slaagt erin om Audi te overtreffen op bijna elke betrouwbaarheidslijst die er is.

Dat gezegd zijnde, heeft Audi de laatste jaren een zekere opleving gekend omdat de ringen van Ingolstadt merkbaar betrouwbaarder zijn geworden. Voor een beetje context, J.D. Power plaatste Audi op de 15e plaats op de 2020 J.D. Power betrouwbaarheidsranglijst met 136 gerapporteerde problemen per 100 wagens.

Porsche staat op de 4e plaats met 104 gerapporteerde problemen per 100 auto’s. Porsche heeft de afgelopen jaren consequent in de top 5 gestaan van de meeste betrouwbaarheidstabellen, terwijl Audi als merk slechts langzaam betere betrouwbaarheidsresultaten begint te behalen.

Dergelijke onderzoeken geven echter niet noodzakelijk een volledig beeld, aangezien het veel meer geld kost om een Porsche te onderhouden in vergelijking met een Audi. Het is echter bekend dat een gemiddelde Porsche eigenaar beter voor zijn auto zorgt dan een Audi eigenaar.

Porsche verdient zijn reputatie op het gebied van betrouwbaarheid

Nog niet zo lang geleden was Porsche niet zo betrouwbaar als het nu is. Maar dankzij een zeer toegewijde klantenkring, meer aandacht voor details en de algemene vooruitgang van Porsche’s onderzoeks-, ontwikkelings- en productiemethoden, zijn de Porsches van vandaag superieur betrouwbaar.

Volgens insiders bij Porsche is Porsche synoniem geworden voor technische kwaliteit omdat het personeel van Porsche zijn uiterste best doet om nieuwe manieren te vinden om elk onderdeel net iets beter te maken.

  Wat is beter Porsche Boxster of Cayman?

Vermeldenswaard is ook dat Porsche een merk is met een cultstatus die met geen enkel ander merk te vergelijken is. Porsche-klanten houden van Porsches en willen ze zo veel mogelijk in topconditie houden, vooral als het gaat om een model met een beperkte oplage.

Sommige modellen, zoals de 911, worden al tientallen jaren onafgebroken geproduceerd, en Porsche is er in de loop der jaren in geslaagd om het platform zo veel mogelijk te verbeteren. Bij elke nieuwe generatie doet Porsche een beetje extra, en dat alles leidt tot een indrukwekkend betrouwbaar resultaat.

Audi’s betrouwbaarheid is een werk in uitvoering

Audi was vroeger een beetje een puinhoop als het op betrouwbaarheid aankwam, net als elk ander Duits premiummerk. Maar het lijkt erop dat Audi langzaam wat tractie aan het winnen is als het gaat om voldoende betrouwbare producten. Er is nog een lange weg te gaan voordat Audi in zijn geheel betrouwbaar kan worden genoemd, maar de vooruitgang is onmiskenbaar.

Merken als Mercedes, BMW en Audi hebben de neiging om te ingewikkeld te doen en zich bovenal te richten op technologie, efficiëntie en luxe. Met zulke hoge niveaus van complexiteit en innovatie, ben je gebonden om te eindigen met een platform dat gevoelig is voor problemen.

Niet alle Audi-modellen zijn gelijk geschapen. De Audi A4 is een van de meest betrouwbare Audi modellen die er zijn. Audi heeft ook heel wat geleerd na vele A4 generaties, en het A4 platform wordt zelfs gebruikt voor andere VAG producten zoals de VW Passat bijvoorbeeld.

  Passen Mercedes velgen op Audi?

Natuurlijk hangt betrouwbaarheid in de praktijk veel af van het specifieke voertuig en hoe het wordt behandeld, in plaats van hoe het scoort in een betrouwbaarheid ratingschaal. Ik ben bijvoorbeeld eigenaar van een 2018 Audi A3 Sedan (gerapporteerd als een van de minst betrouwbare Audi’s), en ik ben blij om te zeggen dat ik nul problemen heb gehad sinds de dag dat ik voor het eerst aan het stuur draaide.

Is een Porsche duurder in onderhoud dan een Audi?

Met uitzondering van de Audi R8 zijn de onderhoudskosten van elk Audi model lager dan die van elke Porsche. Dit komt vooral omdat Audi’s veel vaker voorkomen, en het onderhoud van een Audi vaker wordt uitgevoerd, waardoor de individuele onderhoudsprijzen lager zijn.

Bovendien verschillen de meeste Audi’s niet veel van de meeste VW-modellen, wat de onderhoudskosten nog verder verlaagt. Porsches zijn meestal uniek. Je kan bijvoorbeeld onderdelen vinden die een Tuareg, een Cayenne en een Audi Q7 delen, maar een 911 is meestal origineel.

Een van de redenen waarom Porsches zo betrouwbaar zijn, zijn de hoge onderhoudskosten. Een Porsche in topconditie houden vergt veel aandacht en geld, en de meeste mensen zijn daar gewoon niet toe bereid. Daarom kopen ze Audi’s, en als de auto rijdt, is iedereen blij.

FAQ

Hoe nauwkeurig zijn auto betrouwbaarheidsonderzoeken?

Onderzoeken naar de betrouwbaarheid van auto’s, indexgrafieken, vergelijkingen spelen een enorme rol bij de populariteit van merken. Als zodanig is het niet meer dan redelijk om de legitimiteit ervan in twijfel te trekken. De resultaten kunnen immers op een of andere manier beïnvloed worden, en het is sowieso bijna onmogelijk om de legitimiteit te controleren.
Deze enquêtes moeten met een korreltje zout worden genomen. Een nauwkeuriger indicatie van hoe betrouwbaar een auto op de lange termijn is, is hoe de specifieke eigenaar de auto in de loop der tijd heeft onderhouden.

  Alfa Romeo Stelvio betrouwbaarheid

Wat is het kernverschil tussen Audi en Porsche?

Audi en Porsche overlappen elkaar op bepaalde gebieden, zoals luxe-SUV’s en luxe-Sedans. Porsches zijn echter exclusiever dankzij een aantal sportieve modellen zoals de 911, Boxster, Cayman, 918 Spyder en de Carrera GT.

Audi heeft ook zijn RS Sport divisie die sportievere modellen aanbiedt, maar de enige echte sportwagen die Audi maakt is de Audi R8. De R8 is meer een grand tourer sportwagen dan een ronduit compromisloze sportwagen. Dat gezegd zijnde, Porsches zijn sportiever, exclusiever, en bijna altijd duurder in aankoop en onderhoud.

Maakt Porsche betere EV’s dan Audi?

Op dit moment bieden zowel Porsche als Audi een elektrische sedan aan. De Porsche Taycan en de Audi e-Tron GT zijn waarschijnlijk de beste elektrische sedans op de markt op dit moment, en ze volgen de merkidentiteit zoals verwacht.

De Taycan is sneller, duurder en leuker om te rijden, terwijl de e-Tron comfortabeler, goedkoper en gemakkelijker te besturen is. Zowel de Taycan als de e-Tron zijn in staat om van 0-100 km/u te rijden in minder dan 3 seconden, maar de Taycan Turbo S is aanzienlijk sneller in de kwartmijl.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts