Veel voorkomende problemen met Audi S4

Audi S4 Problemen

De Audi S4 is het instapmodel van de compacte Audi performance sedan die bedoeld is voor mensen die op zoek zijn naar een meer opwindende sedan ervaring dan die beschikbaar is met de reguliere A4-modellen, maar die niet tegen iedereen willen schreeuwen dat ze een performance auto bezitten. De S4 heeft een subtiele uitstraling, maar onderhuids kan de auto wedijveren met elke hot hatchback op straat.

Dat betekent dat de S4 het kleine broertje is van de Audi RS4, de echte prestatie-A4 met genoeg vermogen en koppel om zelfs met sommige serieuze sportwagens te wedijveren. De RS4 is een beetje te schreeuwerig en hij komt met een aanzienlijke prijsverhoging in vergelijking met de S4, dat is de reden waarom veel mensen meer voor de S4 als gevolg.

Als het op betrouwbaarheid aankomt, volgt de S4 een vergelijkbaar traject als de gewone Audi A4-modellen met benzinemotor. Dat betekent dat de S4 een relatief betrouwbare ervaring biedt, maar daarvoor wel onderhoud nodig heeft. De meest voorkomende problemen met de S4 hebben te maken met de motor en de problemen met oververhitting.

De S4 heeft ook te maken met voortijdige slijtage van de remmen, de transmissie en een verhoogd niveau van olieverbruik/lekkage. Al met al kost de S4 meer geld aan onderhoud dan de gewone A4 modellen, maar de verschillen zijn niet zo groot.

Audi S4 – Motorproblemen

De S4 is leverbaar met een 4.2L atmosferische V8 of een 3.0L turbo V6. De 4.2L V8 staat erom bekend koolafzettingen op het inlaatspruitstuk te ontwikkelen die de motor kunnen belasten en moeten worden schoongemaakt om de motor veilig te houden. De 3.0L V6 heeft andere problemen zoals bobine problemen, of problemen met de turbo.

  Is de Audi SQ5 een goede auto?

Het probleem met de bobines doet zich voor wanneer de bobine niet in staat is om de lage spanning van de accu om te zetten in hoge spanning zodat de bougie aan het verbrandingsproces kan beginnen. Dit resulteert in ontstekingsfouten die achter het stuur gevoeld en gehoord kunnen worden. De turbolader kan ook problemen veroorzaken, maar deze komen niet zo vaak voor.

Audi S4 – Oververhitting

Het belangrijkste probleem met het koelsysteem van de S4 heeft te maken met de koelvloeistoftemperatuursensor (CTS), die van kunststof is en het kan begeven wanneer hij gedurende langere tijd aan hitte wordt blootgesteld. Wanneer dat gebeurt, is de sensor niet in staat de juiste gegevens naar de ECU te sturen, waardoor de ECU verkeerde brandstof- en timinginstellingen krijgt.

De symptomen van deze problemen zijn oververhitting van de motor, check engine light, ruwe motor prestaties, en inconsistente temperatuur lezingen. Dit zijn een gemeenschappelijk kenmerk van deze motoren en zal moeten vervangen een of zelfs een paar keer tijdens de levensduur van de auto.

Audi S4 – Voortijdige remslijtage

De Audi S4 is een prestatiegerichte auto, maar hij wordt niet noodzakelijk geleverd met remmen die altijd in staat zijn om de spanningen op te vangen die gepaard gaan met prestatiegericht rijden. Niet veel mensen nemen hun S4 graag mee naar circuitdagen, maar degenen die dat wel doen, komen er al snel achter dat de remmen erg snel gaar kunnen worden en hun remvermogen kunnen verliezen.

  Hebben Audi-auto's veel problemen?

Sommige eigenaars klaagden zelfs over het feit dat ze de remmen moesten vervangen na slechts 16.000 mijl op de weg. Sommigen hebben gemeld rotor kromtrekken die gewoonlijk wordt veroorzaakt door extreme temperaturen en het onvermogen om af te koelen. Als u iemand bent die van prestatie rijden en track days houdt, zorg er dan voor dat u koelrondes maakt voordat u de auto parkeert.

Audi S4 – Transmissie problemen

De koppelomvormer in de Audi S4 is een relatief betrouwbare versnellingsbak, maar hij heeft wel problemen met defecte converters en aarzeling. De redenen waarom de converter faalt worden geassocieerd met oververhitting, vervorming, lekkende afdichtingen, en vergrendeling op.

Als dit gebeurt, zult u waarschijnlijk last krijgen van slippende en zelfs trillende versnellingen, die onmogelijk niet op te merken zijn. Al met al, dit probleem wordt meestal geassocieerd met oudere Audi S4 modellen en is niet zo frequent op nieuwere degenen.

Audi S4 – Olielekken en hoog olieverbruik

Europese luxe auto’s staan erom bekend veel olie te verbruiken en de Audi S4 is niet anders. De reden waarom dit gebeurt is meestal te wijten aan een versleten pakking als gevolg van gebrek aan onderhoud. Als u merkt dat uw S4 olie ruikt, de motor hapert of het motorcontrolelampje brandt, moet u de auto stoppen om niet nog meer schade te veroorzaken.

Deze zullen op dat moment moeten worden vervangen, dus zorg ervoor dat u ze onderhoudt als u dat doet, zodat dit niet opnieuw gebeurt.

FAQ Sectie

Is de Audi S4 snel?

De Audi S4 beschikt over een 350pk sterke 3.0L V6 turbomotor, Quattro AWD en een koppelomvormer automaat. Deze aandrijflijn is in staat om de S4 van 0-100 km/u voort te stuwen in ongeveer 4,2 seconden, wat een zeer goed cijfer is. De topsnelheid van de S4 is begrensd op 155 km/u, maar je kunt hem verhogen tot 165-170 km/u maximum.

  Audi vs Ford betrouwbaarheid - Wat is beter

De kwartmijltijd van de S4 bedraagt ongeveer 12,8 seconden bij 108 km/u, wat een behoorlijk resultaat is voor een auto als de S4. Al met al is de S4 dus inderdaad een snelle auto.

Is de Audi S4 ook als sedan verkrijgbaar?

De Audi S4 is nu alleen nog maar verkrijgbaar als Avant/estate. Vroeger kon u een sedanversie van de S4 kopen, maar Audi stopte met het aanbieden ervan ten gunste van de Avant. Hetzelfde geldt voor de Audi RS6 Avant, die ook niet als sedan verkrijgbaar is.

Audi heeft geen plannen om de RS6/S6/RS4/S4 als sedan aan te bieden, en het ziet er niet naar uit dat dit snel zal veranderen.

Is de Audi S4 een goede gezinsauto?

De Audi S4 is eigenlijk een geweldige gezinsauto omdat hij functionaliteit, snelheid, luxe, comfort, technologie en veiligheid combineert. Het is een echt praktische auto dankzij zijn estate carrosserievorm en omdat hij een enorme kofferruimte biedt.

Hij is stil, maar snel, wat ook een echt goede eigenschap van een gezinsauto is. De meeste mensen zullen niet eens doorhebben dat je in een snelle auto rijdt als ze een Audi estate voorbij zien rollen, en als je van die under-the-radar uitstraling houdt, zul je van de S4 gaan houden.

Video: De slechtste kanten van het bezitten van een Audi S4

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts