Veel voorkomende problemen met Ford Kuga

Ford Kuga

De Ford Kuga is een mooie en praktische auto. Hij is ook efficiënt en goedkoop in onderhoud. Toch heeft hij ook een aantal problemen waar gebruikers van op de hoogte moeten zijn. Wat zijn de veelvoorkomende problemen met de Ford Kuga?

Veel voorkomende problemen met de Ford Kuga zijn onder andere motorproblemen, deurafdichtingsfout, lege accu, verbrande koppeling, deurafdichtingsfout en een vettige voorruit. Verder hebben sommige eigenaren ook melding gemaakt van problemen met de uitlaat, gaspedaal en transmissie, & achteruit werkt niet meer, en kloppend geluid van achteren.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met Ford Kuga?

Motorproblemen

Motorproblemen komen vaak voor in de Ford Kuga. Een van de belangrijkste motorproblemen is oververhitting. Dit probleem komt vaak voor bij de 2.0-liter modellen. In de meeste gevallen raakt de motor zo oververhit dat het carter barst. Het gevolg is olieverlies.

Een ander motorprobleem bij de Ford Kuga zijn falende brandstofinjectoren. Een van de tekenen van falende brandstofinjectoren is dat de motor stationair draait en een ratelend geluid maakt. Om motorproblemen te verhelpen, is het cruciaal om een diagnosetest uit te voeren, zodat u alle onderliggende problemen kunt oplossen voor soepele prestaties.

Fout in de transmissie

Hoewel het niet vaak voorkomt, zijn er ook verschillende storingen aan de transmissie gemeld door Ford Kuga-eigenaars. Verscheidene Ford Kuga-eigenaars uit 2014 hebben problemen met het systeem dat de automatische transmissie regelt opgemerkt, waardoor deze niet kon schakelen.

Om dit probleem te verhelpen, moet je mogelijk de motor uit- en inschakelen om de regeleenheid opnieuw op te starten. Maar als dat niet werkt, moet u het laten repareren door een professionele monteur.

Brandende koppeling

Als er een sterke brandlucht uit je koppeling komt, meestal gevolgd door harde knallen of plofjes, dan heb je een brandende koppeling. Dit probleem komt vaak voor bij Ford Kuga 1.6- en 1.5-liter Ecoboost-motoren die tussen 2013 en 2018 zijn gemaakt.

  Ford Focus Betrouwbaarheid

Om dit probleem op te lossen, moet de monteur de drukplaat van de koppeling controleren en vervangen, omdat deze meestal scheurt.

Fout in de deurafdichting

Een ander veelvoorkomend probleem met de Ford Kuga zijn falende deurafdichtingen. Als je in de Kuga rijdt en je hoort de deuren een krakend geluid maken, dan is dat een teken dat je problemen hebt met de deurafdichtingen. Je moet de defecte deurafdichtingen vervangen om het probleem te verhelpen.

Problemen met de uitlaat

De uitlaatgasrecirculatiekleppen slijten ook na verloop van tijd. Dus als je merkt dat er blauwe rook uit de uitlaat komt bij het starten en dat de auto erg traag is, dan heb je misschien een probleem met de EGR. Zorg ervoor dat deze wordt vervangen om het probleem op te lossen.

Kloppend geluid van achteren

Ford Kuga-gebruikers hebben ook geklaagd over kloppend geluid van achteren. Dit probleem wordt meestal veroorzaakt doordat de achterklep tegen rubber slaat. Om dit probleem op te lossen, moet je wat vet op de deurvleugel smeren. Dit lost het probleem op en het geluid zal niet meer hoorbaar zijn.

Lege accu

Veel Ford Kuga-eigenaars hebben ook geklaagd dat de accu snel leegloopt. Sommigen verklaarden dat ondanks het volledig opladen van de batterij, de batterij de volgende dag leeg was en een jumpstart nodig had. Om dit probleem op te lossen, moet je de slechte batterij vervangen door een nieuwe.

Vettige voorruit

Verschillende Ford Kuga-eigenaars hebben geklaagd over een vettige voorruit. Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door defecte wisserbladen. Hoewel het reinigen van de voorruit en het wisserblad het probleem kan verlichten, is het niet opgelost. Je kunt het probleem oplossen door de wisserbladen te vervangen.

  Ford F150 Betrouwbaarheid

Fout in de deurafdichting

Dit is een ander probleem dat veel Ford Kuga-eigenaren over het hoofd zien. Als je echter merkt dat de deurafdichtingen een krakend geluid maken als je rijdt, is dit een teken dat je slechte deurafdichtingen hebt. Laat de defecte deurafdichtingen vervangen om dit probleem te verhelpen.

Het gaspedaal en de achteruit werken niet meer

In tegenstelling tot andere problemen op deze lijst, komt dit probleem vaak voor bij de Ford Kuga modeljaren 2014. Gebruikers hebben geklaagd over het starten van de auto zonder dat het gaspedaal of de achteruit werkt. Het probleem kan echter snel worden verholpen door de motor aan en uit te zetten om de elektronische besturing met dubbele koppeling opnieuw op te starten. Maar als het probleem niet verholpen is, moet je misschien naar een professionele monteur.

FAQ

Is de Ford Kuga een betrouwbare auto?

Ja, de Ford Kuga is een betrouwbare auto. Hij kreeg een volledige veiligheidsbeoordeling van vijf sterren van Carbuyer. Bovendien is het vinden van reserveonderdelen veel eenvoudiger dan bij de meeste concurrenten. De klanttevredenheid is echter iets lager dan bij zijn grootste rivalen.

Hoe lang gaat de Ford Kuga mee?

Bij goed onderhoud kan de Ford Kuga meer dan 200.000 kilometer meegaan. In sommige gevallen hebben sommige eigenaren meer dan 200.000 km genoteerd. De eigenaar moet echter ook goede rijgewoonten aanhouden zodat de auto nog langer meegaat.

  Veel voorkomende Ford V10 problemen

Is de Ford Kuga duur in onderhoud?

Hoewel de Ford Kuga meerdere problemen heeft, is hij nog steeds redelijk te onderhouden. Bovendien kun je de kosten nog verder drukken door te kiezen voor een Essential-onderhoudsbeurt voor $204,32 zodra de auto buiten de fabrieksgarantie valt. Gemiddeld is de Ford Kuga goedkoper in onderhoud dan de meeste van zijn rivalen.

Hoe lang gaat de automatische versnellingsbak van de Ford Kuga mee?

Helaas gaat de automatische versnellingsbak in de Ford Kuga niet lang mee. Dat komt omdat hij wordt geleverd met een kwetsbare powershift-transmissie. De eerste defecten aan de transmissie treden op bij ongeveer 62.127 mijl. Om meer uit de auto te halen, moet de transmissie dus uiterlijk na 37.282 mijl preventief worden gespoeld.

Is de Ford Kuga zuinig met brandstof?

De nieuwste Ford Kuga-modellen zijn zeer zuinig. Ford beweert dat het brandstofverbruik tussen 48,7 en 51,4 km/u ligt. Dankzij de elektrische ondersteuning daalt de CO2-uitstoot bovendien tussen 125 en 133 g/km, afhankelijk van de Ford Kuga-uitvoering. Daar komt nog bij dat de normale benzineversie in de WLTP gecombineerde cyclus tot 42,8 mpg scoort.

Conclusie

De Ford Kuga mag dan een leuke en efficiënte compacte SUV zijn, hij heeft wel meerdere problemen. Veel voorkomende problemen met de Ford Kuga zijn onder andere motorproblemen, verbrande koppeling, uitlaatproblemen, deurafdichtingsfout, lege accu, transmissie en kloppend geluid van achteren.

Ondanks de vele problemen is de Ford Kuga een betrouwbare en praktische auto. Met goed onderhoud kan deze auto lang meegaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts