Veelvoorkomende problemen met Citroën C4 Cactus

Citroën C4 Cactus problemen

De Citroën C4 Cactus is een subcompacte crossover/SUV ontworpen en gebouwd door de Franse automaker tussen 2014 en 2022. De C4 Cactus is bedoeld als een jeugdige, coole, authentieke gezinsauto die zowel stadsritten als langeafstandsritten aankan. De C4 Cactus wordt algemeen beschouwd als een SUV, maar hij deelt veel van zijn onderstellen met kleinere Citroën-modellen.

Als het op betrouwbaarheid aankomt, lijkt de C4 Cactus in het algemeen in orde te zijn, maar er zijn een aantal punten die het waard zijn om in meer detail te bespreken. Om te beginnen staat het DPF (roetfilter) van de auto erom bekend dat het al snel defect raakt, wat een heel gedoe kan zijn. Sommige uitrustingsgerelateerde problemen komen ook vaak voor bij de C4 Cactus, vooral met carrosseriepanelen aan de buitenkant.

De automatische versnellingsbak lijdt aan problemen met de actuator en is soms aarzelend, traag en onrustig. Elektrische problemen kunnen kleine interieurtjes veroorzaken, maar kunnen ook brand veroorzaken als het probleem in verband wordt gebracht met de startmotor van de auto. Tenslotte moeten we ook vermelden dat sommige C4 Cactus modellen last hebben van brandstoflekken die ook echt gevaarlijk kunnen zijn.

Al met al is de C4 beter dan sommige van zijn voorgangers, maar dat maakt hem nog niet zo betrouwbaar. Veel van deze problemen kunnen catastrofaal zijn, wat betekent dat je veel aandacht moet besteden als je geïnteresseerd bent in de aankoop van een gebruikte.

Citroën C4 Cactus – DPF filter problemen

Het DPF (Diesel Particulate Filter) is ontworpen om giftige dieselgassen om te zetten in minder schadelijke stoffen voordat ze worden vrijgegeven via het uitlaatsysteem van de auto. Als dit systeem presteert zoals bedoeld, zal de auto milieuvriendelijker zijn, wat tegenwoordig ongelooflijk belangrijk lijkt te zijn, vooral bij auto’s die op diesel rijden.

  Veelvoorkomende problemen met de Citroën C4 Picasso

Echter, Citroën C4 Cactus modellen geproduceerd tussen januari en mei van 2018 kan worden verpakking een beschadigde DPF die niet zo efficiënt is. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een C4 Cactus, zorg ervoor om dit te inspecteren als het waarschijnlijk gaat om een vervanging DPF die nogal wat geld kosten nodig hebben.

Citroën C4 Cactus – Uitrustingsproblemen

De Citroën C4 Cactus heeft ook te lijden van een breed scala van apparatuur-gerelateerde problemen, zoals die met betrekking tot de bumperbekleding van de auto, die bekend staat om af te vallen. Dit probleem wordt veroorzaakt door een niet goed gelijmd onderdeel dat gemakkelijk los kan raken. Om dit op te lossen, moet u de auto naar de dealer brengen waar ze het opnieuw kunnen lijmen met betere lijm.

Andere uitrustingsgerelateerde problemen van de C4 Cactus omvatten ook problemen met de vergrendeling van de motorkap. Het lijkt erop dat de 2014-2015 vroege modellen zijn allemaal getroffen door dit probleem. Zorg ervoor dat u zorgvuldig te inspecteren, want je riskeert de verandering van de kofferbak te openen tijdens het rijden bij hogere snelheden.

Citroën C4 Cactus – Problemen met de automatische versnellingsbak

Het lijkt erop dat sommige 2016 C4 Cactus lijden aan vrij ernstige problemen met de automatische versnellingsbak actuator die kunnen beïnvloeden hoe goed de auto gaat door de versnellingen. Als dit probleem niet tijdig wordt opgelost, kan het ernstige schade aan de versnellingsbak veroorzaken. Als dat inderdaad het geval is, moet u de actuator of in sommige gevallen zelfs de volledige transmissie vervangen.

  Veelvoorkomende problemen met de Citroën C3 Aircross

Andere versnellingsbak-gerelateerde problemen zijn onder andere schokkerig schakelen, aarzelend schakelen en soms zelfs doorslippen van de versnelling. Het lijkt erop dat veel Citroën modellen last hebben van deze problemen, maar toch vinden veel mensen dit normaal, ook al is het dat niet.

Citroën C4 Cactus – Elektrische problemen

De Citroën C4 Cactus lijdt ook aan een breed scala van elektrische problemen die een breed scala van in-car systemen kunnen beïnvloeden. Het ernstigste elektrische probleem van de C4 Cactus heeft te maken met de startmotor. In zeldzame omstandigheden kan het elektrische relais zodanig oververhit raken dat het zelfs in brand kan vliegen. 2016 C4 Cactus modellen lijken te zijn degenen die het meest getroffen door dit probleem.

Andere elektrische problemen zijn problemen met bepaalde in-car systemen zoals telefoon connectiviteit en infotainment-gerelateerde problemen. Sommige eigenaren hebben ook geklaagd over problemen met de elektrische ramen en elektrische sloten.

Citroën C4 Cactus – Problemen met brandstoflekkage

Het lijkt erop dat veel Citroën C4 Cactus-modellen die tussen 2016 en 2017 zijn gefabriceerd last hebben van brandstoflekken die inderdaad catastrofaal kunnen zijn. Het probleem is te wijten aan een versleten brandstofslang die de neiging heeft te verslechteren doordat hij zich in de buurt van hete motoronderdelen bevindt. In theorie kunnen deze resulteren in vlammen, maar het lijkt erop dat problemen zoals deze niet echt vaak of helemaal niet voorkwamen.

FAQ Sectie

Moet ik een Citroën C4 Cactus kopen?

Als u geïnteresseerd bent in een subcompacte SUV/crossover die vooral voor gezinsgebruik is ontworpen, kan de Citroën C4 Cactus een goede keuze zijn. Deze auto is ontworpen om redelijk betaalbaar te zijn, wat betekent dat de meeste gezinnen in staat zouden moeten zijn om er een te kunnen betalen. Het is een auto die alle gezinstaken echt goed vervult en vaak op gelijke voet of zelfs beter is dan de meeste van zijn concurrenten.

  Is de Citroën C4 Cactus een goede auto?

Aan de andere kant is de C4 Cactus niet echt een mooie auto zoals veel Citroën modellen. De toegevoegde plastic panelen op de auto zijn totaal overbodig en laten de auto teveel op speelgoed lijken. Als u echter van het design houdt, moet u de hele auto overwegen.

Is de Citroën C4 Cactus een goede gezinsauto?

De Citroën C4 Cactus is een van de populairste Citroën gezinsauto’s en dat betekent dat het echt een goede gezinsauto is. Hij biedt veel binnenruimte zonder dat dit ten koste gaat van de totale kofferruimte. De auto is voorzien van vele gezinsvriendelijke voorzieningen die het leven met de auto aangenaam maken.

De C4 Cactus is niet alleen goed uitgerust, het is ook een zeer veilige auto omdat hij een 5-sterren veiligheidsclassificatie heeft. Hij beschikt ook over een aantal moderne software veiligheidssystemen waardoor hij zich kan meten met duurdere auto’s.

Hoe lang kan een Citroën C4 Cactus meegaan?

Dat hangt af van hoe goed u hem onderhoudt. Als u alles wat nodig is op het juiste moment doet, is er geen enkele reden om te denken dat de C4 Cactus het slechter zal doen dan alle andere auto’s die er zijn. Als zodanig is 100.000 tot 200.000 mijl een zeer realistische schatting.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts