Veelvoorkomende problemen met de Citroën C4 Picasso

Citroën C4 Picasso problemen

De Citroën C4 Picasso is een MPV vijfdeurs familieauto die de nadruk legt op ruimte, comfort en gebruiksgemak. Hij was in productie tussen 2006 en 2018, toen hij werd vervangen door de C4 Space Tourer. De Citroën C4 Picasso is nog steeds een echt populaire auto in Europa omdat hij veel moderne gezinsvriendelijke functies biedt die u een veilig en comfortabel gevoel geven.

Als het op betrouwbaarheid aankomt, is de C4 Picasso overal te vinden omdat sommige modellen beter zijn dan andere. Hoe dan ook, we kunnen zeggen dat als je wilt genieten van een, moet je hem te houden in goede staat, omdat problemen op deze kan optellen na verloop van tijd die gemakkelijk kan resulteren in een bos van meer ernstige problemen.

De meest voorkomende problemen met de Citroën C4 Picasso hebben te maken met de remmen, de uitrusting, de elektrische installatie, lekkages en de versnellingsbak. Sommige van deze problemen zijn erger dan andere, zoals brandstoflekken en problemen met de remmen. Als deze niet vroeg genoeg worden gerepareerd, kunnen ze de auto borderline onbestuurbaar en uiterst onveilig maken.

Al met al is er geen reden waarom u niet zou overwegen een van deze als uw gebruikte familie transporter als er veel geweldige functies die u kunt profiteren van. Als dat zo is, zorg er dan voor dat u een inspectie doet voor de aankoop, want u wilt geen risico lopen op problemen waarvan u niet eens weet dat ze bestaan.

Citroën C4 Picasso – Problemen met de remmen

Citroën is een van die merken die vaak te kampen heeft met soortgelijke problemen, ongeacht het model of het modeljaar. Veel Citroën-modellen hebben geleden, lijden en zullen waarschijnlijk lijden onder remproblemen, waarvan sommige Citroën er zelfs toe hebben aangezet om de C4 Picasso helemaal terug te roepen. Het ergste potentiële probleem houdt verband met de achterremklauw die kan loslaten nadat u de handrem hebt aangetrokken en de auto kan doen rollen.

  Is de Citroën C4 Picasso een goede auto?

Dit kan rampzalig aflopen als uw auto om voor de hand liggende redenen op een helling of een daling staat. Veel eigenaren hebben ook gemeld dat de C4 Picasso na een paar jaar gebruik de neiging heeft om remdrukproblemen te krijgen, waardoor het moeilijk wordt voor de auto om op een logische afstand te stoppen.

Citroën C4 Picasso – Uitrustingsproblemen

De Citroën C4 Picasso is geen luxe auto, maar hij is wel voorzien van een verrassend aantal high-end voorzieningen die het leven met de auto makkelijker maken. Een goed voorbeeld daarvan is het grote zonnedak dat je leven makkelijker zou moeten maken, maar het lijkt erop dat het je leven ook een stuk moeilijker kan maken, omdat het glazen paneel bekend staat om het losraken als gevolg van onjuiste molding.
De veiligheidsgordels zijn ook een pijnlijk punt voor veel Citroën-modellen en de C4 Picasso is niet anders. Sommigen klagen over het feit dat de veiligheidsgordels iets te snel slijten, terwijl anderen problemen hebben gemeld met het gordelslot dat niet wil vergrendelen met het mechanisme van de veiligheidsgordel.

Citroën C4 Picasso – Elektrische problemen

We hebben al gezegd dat de C4 Picasso lijdt aan een grote verscheidenheid van problemen die ook in veel andere Citroën-modellen aanwezig zijn. Ook de elektrische problemen zijn min of meer dezelfde, want alle Citroën modellen uit dit tijdperk hebben last van elektrische problemen, vooral na een paar jaar gebruik. De meest voorkomende elektrische problemen hebben te maken met de ruitenwissers, het verlichtingssysteem en de accu.

  Veelvoorkomende problemen met Citroën C4 Aircross

De startmotor is ook een bekend probleem voor de C4 Picasso, omdat deze er vaak niet in slaagt de auto te starten. De meeste bronnen geven aan dat dit probleem te wijten is aan een probleem met de bedradingsbundel. Al met al zijn er nog vele andere potentiële elektrische problemen, maar dit zijn de meest voorkomende.

Citroën C4 Picasso – Lekken

Een van de ergste problemen met de Citroën C4 Picasso zijn die in verband met brandstoflekken. Het is vrij duidelijk dat brandstoflekken een hoop ongewenste problemen kunnen veroorzaken, waarvan het ergste is dat de auto in vlammen opgaat. Deze problemen worden meestal geassocieerd met diesel C4 Picasso modellen, vooral die gebouwd tussen juli en oktober van 2010.

Het is bekend dat de brandstofschuif zichzelf loskoppelt en een enorm brandstoflek veroorzaakt. Als uw auto dus in deze periode is gebouwd, let dan goed op de brandstofslang.

Citroën C4 Picasso – Problemen met de versnellingsbak

De C4 Picasso wordt geleverd met een nogal controversiële EGS automatische versnellingsbak die zeker niet bij iedereen in de smaak valt, zelfs als hij zonder problemen werkt. Veel eigenaren hebben gemeld dat de versnellingsbak traag, hakerig, stroef en aarzelend werkt.

Veel eigenaars hebben echter ook problemen met de koppeling gemeld, die mogelijk moet worden vervangen nog voordat de auto een aanzienlijk aantal kilometers heeft afgelegd.

  Veelvoorkomende problemen met de Citroën C3 Aircross

FAQ Sectie

Is de Citroën C4 Picasso een goede aankoop?

Als u een vrij grote gezinsauto wilt kopen die zonder veel omhaal zijn werk doet en tegelijkertijd heel onopvallend en onder de radar blijft, dan is de C4 Picasso de perfecte auto voor u. Omdat hij zo veel ruimte biedt en omdat hij zo weinig kost, is de C4 Picasso een heel populaire 2e-hands gezinsauto.

Aan de andere kant, als u niet van MPV’s houdt, zult u de C4 Picasso ook niet leuk vinden. Het is een auto die niets bijzonders doet, hij gaat gewoon zijn gang alsof het niets is. Hij is niet leuk om in te rijden, niet leuk om naar te kijken, en hij is absoluut niet luxueus.

Hoe lang gaat een Citroën C4 Picasso mee?

Het is echt moeilijk in te schatten hoe lang een auto mee kan gaan, maar we kunnen gerust stellen dat de C4 Picasso minstens 100.000 tot 200.000 kilometer meegaat zonder grote onderhoudsbeurt als u hem in goede staat houdt. Deze auto heeft wel constant onderhoud nodig, maar het voordeel daarvan is dat de auto u het langst van dienst zal zijn terwijl hij helemaal niet duur is.

Waarom heeft Citroën de C4 Picasso uit productie genomen?

De Citroën C4 Picasso was aan het einde van zijn levenscyclus gekomen, dus Citroën heeft hem niet zozeer uit productie genomen, maar de auto was een beetje op leeftijd gekomen. Citroën verving de C4 Picasso door de C4 Space Tourer die in principe dezelfde auto is, maar met een heleboel updates om hem te moderniseren.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts