Is de Citroën C3 Picasso een goede auto?

Is de Citroën C3 Picasso een goede auto?

De Citroën C3 Picasso is een vijfdeurs familie MPV gemaakt voor het vervoer van grotere gezinnen. Dit segment van auto’s is erg populair in de VS en er zijn veel opties om uit te kiezen, maar helaas is de Citroen C3 Picasso niet beschikbaar in de VS. Dus, is de Citroen C3 Picasso een goede auto?

De Citroen C3 Picasso is een redelijk goede auto als je bedenkt wat je voor je geld krijgt. De C3 Picasso wordt geleverd met een keuze aan efficiënte en betrouwbare motoren die waarschijnlijk de meeste mensen tevreden zullen stellen. De auto ziet er ook erg interessant uit, want Citroen is niet beperkt als het gaat om het ontwerpen van goed uitziende auto’s. Het interieur is in orde, want het biedt alles wat je nodig hebt zonder al te veel poespas.

De C3 Picasso rijdt als elke andere MPV. Hij is redelijk soepel, stil en in staat om zowel lange als korte afstanden te overbruggen. Met de betrouwbaarheid van de C3 Picasso zit het wel goed, maar er zijn een aantal zaken die het bespreken waard zijn en die uw algehele gebruikservaring in hoge mate kunnen belemmeren.

Qua prijs-kwaliteitverhouding is de C3 Picasso echt goed, want hij biedt veel voorzieningen voor een redelijk haalbare prijs. Het is een gezins-MPV en dat betekent dat hij af fabriek met een degelijke uitrusting is uitgerust. De C3 Picasso is praktisch, biedt veel ruimte en is gemakkelijk in en uit te stappen.

Citroën C3 Picasso – De aandrijflijn

De Citroen C3 Picasso wordt geleverd met een keuze uit diesel- en benzinemotoren. De benzinemotor begint met de 1.2L driecilinder lijnmotor met 110pk, terwijl de 1.6L viercilindermotor 120pk levert. De nieuwere Picasso-modellen zijn ook verkrijgbaar met de 1.4L 4-cilindermotor, die 95 pk levert. De dieselmotoren omvatten 1.6L 4-cilinder eenheden met 90pk-115pk.

  Veelvoorkomende problemen met de Citroën C3 Picasso

De C3 Picasso is standaard voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak, maar voor sommige modellen kunt u ook kiezen voor een automatische transmissie. Alle C3 Picasso modellen hebben een FWD setup aangezien dat zo’n beetje de standaard is voor MPVs.

De motoren zijn erg zuinig, want de beste exemplaren halen zo’n 50 MPG, wat zeker een goed resultaat is voor een auto die zo groot is als de C3 Picasso. Al met al zijn de motoren oké, ze zijn niets bijzonders, maar ze doen het werk.

Citroen C3 Picasso – Ontwerp en onderstel

De Citroen C3 Picasso is een redelijk goed uitziende auto, tenminste als je hem vergelijkt met de meeste MPV modellen die er zijn. Het is een mooi ingedeelde auto die ergonomie en logica hoog in het vaandel heeft staan. Het interieur van de C3 kan door sommigen als opwindend worden beschouwd, maar het is niet echt iets bijzonders. Zeker, hij heeft een degelijke uitrusting, maar het is nog steeds niet iets om over op te scheppen.

De rijbeleving is vrij terughoudend, wat bij de meeste auto’s uit dit segment het geval is. Dat betekent dat de auto vrij zacht is, relatief goed over hobbels rijdt en voor een MPV redelijk vlak weet te blijven. Hij mist karakter, maar dat is het geval bij letterlijk alle MPV’s in de branche.

Citroen C3 Picasso – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Als het op betrouwbaarheid aankomt, is de C3 Picasso in orde. Sommige exemplaren lijken meer last te hebben van problemen dan andere. Nieuwere modellen zijn beter, ze gaan waarschijnlijk langer mee en ze lijken te zijn gebouwd met materialen van hogere kwaliteit. Hoe dan ook, er zijn enkele problemen die we moeten bespreken omdat ze uw algemene eigendomservaring behoorlijk kunnen belemmeren.

  Is de Citroën C1 een goede auto?

Ten eerste lijkt de C3 Picasso last te hebben van problemen met de ophanging, wat kan resulteren in een hobbelige rit. De transmissie is niet de soepelste en kan het begeven. De remmen kunnen druk verliezen, wat zeker gevaarlijk kan zijn. De elektrische onderdelen van de auto kunnen gemakkelijk defect raken en alle motorvarianten hebben problemen met de injectoren.

Citroen C3 Picasso – Waarde en praktische bruikbaarheid

De waarde van de C3 Picasso is echt goed, want hij biedt veel voorzieningen voor een redelijk haalbaar prijskaartje. Tweedehands C3-modellen zijn erg populair in Europa, de grootste C3-markt in het algemeen. Als u er een wilt kopen, moet u een exemplaar overwegen met niet te veel kilometers op de klok, want dat kan de auto behoorlijk moe maken.

Praktisch is de C3 Picasso zeker, want de auto kan veel mensen vervoeren en heeft meer dan voldoende kofferruimte. Hij is gemakkelijk in en uit te stappen en biedt een goed zicht naar buiten. Het is ook een auto die heel gemakkelijk te besturen is, wat positief is omdat de C3 niet de kleinste auto op de markt is.

FAQ Sectie

Is de Citroen C3 Picasso uit productie genomen?

De Citroën C3 Picasso werd enkele jaren geleden uit productie genomen. Citroën verving hem door de Citroën C3 Aircross, die min of meer dezelfde auto is als de Picasso. Hij behoudt dezelfde algemene vorm, lay-out, motoren, en alle voor-en nadelen geassocieerd met de Picasso.

  Veelvoorkomende problemen met de Citroën C1

De C3 Aircross heeft de Picasso echter een beetje spannender en moderner gemaakt om een jonger publiek aan te trekken dat technologie wil met alle bekende voordelen van een MPV. Daarom is de C3 Aircross nu even populair als de Picasso, wat betekent dat hij heel goed verkoopt.

Is de Citroen C3 Picasso een veilige auto?

De Citroën C3 Picasso is een gezinswagen in hart en nieren en is dus wel degelijk een veilige wagen. De C3 Picasso is dan ook uitgerust met tal van veiligheidsvoorzieningen die ervoor moeten zorgen dat u en uw gezin te allen tijde veilig zijn.

Hij beschikt misschien niet over alle voorzieningen van zijn jongere broer, de C3 Aircross, maar wel over alles wat u nodig hebt.

Is de Citroen C3 Picasso een comfortabele auto?

De Citroen C3 Picasso is een behoorlijk comfortabele auto die voor de meeste mensen voldoende comfort biedt. Het is zeker geen luxewagen en Citroen heeft dat ook niet zo bedoeld. Het is een stille auto met een geavanceerde en efficiënte motor, wat betekent dat uw kinderen geen problemen zullen hebben om te slapen tijdens een lange reis.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts