Veelvoorkomende problemen met de Citroën DS4

Citroën DS4 problemen

De Citroën DS4 is een subcompacte 4-deurs hatchback die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2010. Het submerk DS van Citroën werd voor het eerst geïntroduceerd in de jaren 1950 en het werd nieuw leven ingeblazen in 2010. Echter, 5 jaar later heeft het submerk DS zich losgemaakt van Citroën, wat betekent dat het nu een apart merk is met aparte producten die niet geassocieerd worden met Citroën.

Als het op betrouwbaarheid aankomt, is de Citroën DS4 een en al onbetrouwbaarheid, want de auto heeft veel terugroepacties gehad en heeft de neiging om te lijden aan nogal wat veel voorkomende problemen. De meest voorkomende problemen met de DS4 hebben te maken met de startmotor die het begeeft, diverse problemen met veiligheidsgordels, problemen met lekken, problemen met de uitrusting en problemen met de motor.

Het is veilig om te zeggen dat de DS4 niet een van de meest betrouwbare producten is die Citroën ooit heeft gemaakt, maar het merk heeft zich gestaag verbeterd met latere DS4-generaties. Het goede nieuws is dat de DS4 geen dure auto is om te onderhouden, maar het slechte nieuws is dat hij echt vaak onderhoud nodig heeft.

Als je een tweedehands Citroën DS4 wilt kopen, doe dan zeker een inspectie voor de aankoop, want alleen zo weet je of de auto in kwestie zo goed is als je zou willen.

Citroën DS4 – Startmotor problemen

Het lijkt erop dat de Citroën DS4 verschillende problemen heeft met de startmotor, meer specifiek de bedrading ervan. Het probleem met de startmotor is de plaatsing ervan, waardoor de motor gemakkelijk kortsluiting kan maken en de bedrading kan verbranden. Zorg ervoor dat u de draad inspecteert op wrijving, en als u er een vindt, zorg er dan voor dat u de draad vervangt en goed afschermt van nabijgelegen componenten.

  Is de Citroën C3 Aircross een goede auto?

Citroën-specialisten hebben gezegd dat het een goed idee is om uw DS4 naar een dealer te brengen, omdat zij de bedrading meestal zo zullen herplaatsen dat er geen problemen met kortsluiting zijn. Dit is iets wat je zo vroeg mogelijk wilt doen, anders kun je er zelfs brand mee stichten.

Citroën DS4 – Problemen met de veiligheidsgordel

Problemen met veiligheidsgordels lijken vrij vaak voor te komen bij verschillende Citroën-modellen en -generaties en dat is inderdaad gevaarlijk. Volgens eigenaars hebben veel DS4-modellen last van slecht getordeerde veiligheidsgordels die bij een ongeval zelfs kunnen losraken. Anderen verklaarden dat de veiligheidsgordels moeite hebben om in de behuizing te worden teruggetrokken wanneer ze niet worden gebruikt.

Sommige eigenaars meldden ook dat de veiligheidsgordels zelf snel verslijten, wat niet noodzakelijk gevaarlijk is, maar er gewoon niet goed uitziet. Hoe dan ook, het is altijd een goed idee om de hele veiligheidsgordel op oudere auto’s te vervangen om er zeker van te zijn dat ze allemaal in perfecte staat zijn en dat ze een crash zonder problemen kunnen doorstaan.

Citroën DS4 – Lekken

De Citroën DS4 heeft ook te lijden van verschillende lekken, die allemaal een groot probleem kunnen vormen als ze onbeheerd worden achtergelaten. Het is bekend dat olie lekt uit een bevestigingsbout van de turbocompressor, wat kan eindigen met aanzienlijke mechanische schade als je het niet op tijd oplost. Sommige DS4-modellen hebben ook last van brandstoflekken als gevolg van een defecte slang, en dit kan zelfs de hele auto in vlammen zetten.

  Is de Citroën C3 Picasso een goede auto?

Brandstoflekken zijn iets wat nooit zou mogen gebeuren omdat brandstof zeer ontvlambaar is. Als een brandstoflek op een slecht moment optreedt, kan dit ertoe leiden dat de auto in vlammen opgaat en uw leven, het leven van uw auto en het leven van iedereen om u heen in gevaar brengt.

Citroën DS4 – Uitrustingsproblemen

Problemen met de uitrusting zijn ook een veel voorkomend kenmerk van veel Citroën-modellen, met name problemen met de bekleding, zoals de vergrendeling van de motorkap die niet wil sluiten. Als dit gebeurt, kan water zijn weg vinden naar de afdichtingen, deze verstoppen en later corrosie veroorzaken aan de onderkant van de motorkap. Dit kan in een vroeg stadium worden verholpen als u het op tijd opmerkt.

Andere problemen met de uitrusting zijn problemen met de elektrische ramen, occasionele problemen met de elektrische sloten en occasionele problemen met bepaalde carrosseriepanelen die niet goed passen.

Citroën DS4 – Motorproblemen

Sommige DS4-eigenaars meldden dat de motor van de DS4 plotseling kan haperen, wat aan verschillende oorzaken kan worden toegeschreven. Sommigen zeggen dat deze problemen te wijten zijn aan de turbocompressor, anderen geloven dat het meer te maken heeft met de bobines. Hoe dan ook, breng uw DS4 naar een dealer zodat hij het probleem kan inspecteren en oplossen.

FAQ Sectie

Moet ik een Citroën DS4 kopen?

De Citroën DS4 is een moeilijke auto om aan te bevelen omdat hij nogal vaak problemen heeft en daardoor een van de minst betrouwbare Citroën-modellen uit de jaren 2010 is. Latere modellen zijn veel beter, zo veel zelfs dat het een stuk makkelijker is om die aan te bevelen. Als u dus een DS4 wilt kopen, moet u zeker voor een van de latere modellen gaan, want die zijn veel beter.

  Veelvoorkomende problemen met de Citroën C1

Aan de andere kant, als u niet van dit soort auto’s houdt, zult u de DS4 ook niet leuk vinden. Het is een prima auto voor mensen die van hatchbacks houden en hij doet het behoorlijk goed in de stad en op de snelweg, maar hij is zeker niet luxueus zoals sommige mensen hoopten.

Is de Citroën DS4 veilig?

De Citroën DS4 heeft een 5-sterren veiligheidsklasse, wat betekent dat hij beschikt over alle nodige passieve en actieve veiligheidssystemen die ontworpen zijn om de auto in alle omstandigheden veilig te houden. De auto is misschien niet voorzien van de allernieuwste en beste veiligheidssystemen, maar hij biedt wel alles wat u nodig hebt.

Als u een meer grondige veiligheidservaring wilt, zult u moeten gaan voor een van de DS4 2021+ modellen die zijn uitgerust met vrijwel alles wat je kunt krijgen op een moderne auto.

Is de Citroën DS4 een gezinsauto?

De Citroën DS4 is een gezinsauto, maar niet voor een al te lang of groot gezin, want er kunnen zonder problemen vijf middenklassers in. Meer dan dat zou een beetje te druk worden. De bagageruimte is prima voor deze klasse en de auto is voorzien van een flink aantal gezinsvriendelijke voorzieningen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts