Veelvoorkomende problemen met de Citroën C6

Citroën C6 problemen

De Citroën C6 is een full-size executive sedan die in productie was tussen 2005 en 2012. Citroën maakte de C6 om te proberen te concurreren met reeds gevestigde luxe executive sedans, overwegend Duitse. We kunnen gerust stellen dat de C6 een heel goede auto is, maar hij staat niet op hetzelfde niveau als de Audi A6, de BMW 5-serie of de Mercedes E-Klasse.

Als het op betrouwbaarheid aankomt, doet de C6 het niet zo goed, want de meeste betrouwbaarheidsgrafieken en enquêtes geven hem op zijn best slechts een behoorlijk cijfer. Dit betekent dat de meeste C6-klanten een heleboel problemen met de C6 rapporteerden, zozeer zelfs dat de auto nu bekend staat als een van de minst betrouwbare Citroen-modellen die ooit zijn uitgebracht.

De meest voorkomende problemen met de Citroen C6 hebben te maken met diverse uitrustingsproblemen, motorproblemen, problemen met de ophanging, problemen met de versnellingsbak en elektrische problemen. Sommige van deze problemen zijn echt ernstig en kunnen meer kosten om te repareren dan wat de auto nu waard is. Daarom is de C6 enorm in waarde gedaald, omdat niet veel mensen de moed hebben hem te kopen.

Toch is de C6 onder al die problemen eigenlijk een heel interessant blikje, want hij ziet er van binnen en van buiten interessant uit en is een heel comfortabele auto. Al met al zou je er een tweedehands kunnen kopen, maar dan moet je wel op z’n minst een inspectie voor de aankoop doen.

Citroen C6 – Uitrustingsgerelateerde problemen

De meest voorkomende problemen met de uitrusting van de Citroen C6 hebben te maken met het binnendringen van water in de cabine en kofferruimte van de auto. Veel eigenaars meldden dat het kofferdeksel van de C6 vanaf de fabriek verkeerd is uitgelijnd, waardoor er water in de kofferruimte lekt. Ook het zonnedak lekte nogal eens, vooral als u niet tijdig alle afvoerkanalen reinigde.

  Is de Citroën C4 Cactus een goede auto?

Dit alles kan leiden tot corrosieproblemen die uiterst moeilijk en tijdrovend te verhelpen zijn. Het kofferdeksel is niet de enige plaats waar de C6 de neiging heeft om roest te verzamelen, maar ook rond de achterruiten. Als u dit niet vroeg genoeg aanpakt, zal de corrosie zich uitbreiden en uiteindelijk de auto helemaal met pensioen sturen.

Citroen C6 – Motorproblemen

De Citroen C6 kent nogal wat relatief ernstige motor-gerelateerde problemen. Het meest voorkomende motor-gerelateerde probleem is gekoppeld aan de EGR, die de neiging heeft een paar keer defect te raken tijdens de levensduur van de C6. Als u merkt dat uw C6 stroef stationair draait, of u voelt een aanzienlijk gebrek aan vermogen, is de kans groot dat de EGR-klep de reden is.

Doorgebrande gloeibougies kunnen de motor extreem luid maken en zo de algehele luxe-ervaring die de C6 doorgaans biedt, verpesten. Ten slotte moeten we het ook hebben over de turbochargers, die ook gevoelig zijn voor defecten. Als deze het begeven, zijn ze ook niet de goedkoopste om te repareren.

Citroen C6 – Onderstelproblemen

De Citroen C6 is geen bijzonder lichte auto, wat betekent dat de C6 ophanging vaak niet in staat is om de auto goed te ondersteunen. Als u over een verkeersdrempel gaat of over een grotere glooiing op de weg, is de kans groot dat uw sway en anti-roll bars het op enig moment begeven.

  Veelvoorkomende problemen met de Citroën C3 Picasso

Als u plofgeluiden hoort, is dit de waarschijnlijke oorzaak. Het verhelpen van deze problemen is niet al te moeilijk, maar het kost ook een behoorlijke som geld, wat de C6 nog minder gewild maakt als 2e hands auto. De veren en schokdempers kunnen het soms ook begeven, maar deze problemen komen niet zo vaak voor.

Citroen C6 – Versnellingsbak problemen

De automatische versnellingsbak van de Citroen C6 is relatief soepel en plezierig, maar heeft ook te kampen met diverse problemen. Allereerst kan het schakelen van de 2e naar de 3e versnelling erg stroef verlopen, zoals veel eigenaren melden. Deze problemen zijn te wijten aan ofwel vervuilde transmissievloeistof of problemen met de koppelomvormer.

Eigenaars meldden ook dat de auto soms helemaal niet in de achteruit wil schakelen, wat erg vervelend kan zijn, afhankelijk van waar en hoe u de auto parkeert.

Citroen C6 – Elektrische problemen

De Citroen C6 is ook vatbaar voor een heleboel elektrische problemen, waarvan sommige erger zijn dan andere. Om te beginnen staan veel accessoires in de auto die verband houden met het infotainmentsysteem en de airconditioning erom bekend dat ze vaak defect raken. De koplampen van de auto zijn gevoelig voor condensatie en uiteindelijk defecten. De elektrische ramen hebben de neiging het te begeven, net als de elektrische sloten.

FAQ Sectie

Moet ik een Citroën C6 kopen?

De Citroën C6 is een moeilijke auto om aan te bevelen vanwege de diverse betrouwbaarheidsproblemen die de auto gemakkelijk aan de kant kunnen zetten. Andere redenen waarom de C6 een slechte auto is, hebben te maken met de hoge gebruikskosten van de auto, zeker voor een Citroën. Deze gebruikskosten worden als logisch beschouwd voor veel gevestigde luxemerken, maar Citroën is daar niet één van.

  Is de Citroën DS3 een goede auto?

Aan de andere kant is de C6 een van de meest interessante auto’s die Citroën ooit heeft gemaakt en hij biedt een heleboel functies voor niet al te veel geld. Als u weet hoe u een auto moet kopen en onderhouden, kan de C6 een goede aankoop zijn.

Is de Citroën C6 een luxe auto?

De Citroën C6 is wel en geen luxe auto tegelijk. De reden waarom ik niet echt geloof dat het een luxe auto is, is omdat hij niet tot een luxe merk behoort en omdat hij niet zo gepolijst is als zijn concurrenten die al tientallen jaren luxe auto’s maken.

Aan de andere kant is de C6 wel uitgerust met een heleboel luxevoorzieningen die de rijervaring zeker naar een luxueus niveau tillen.

Waarom is Citroën gestopt met de C6?

De reden waarom Citroën gestopt is met de C6 is dat de verkoop nooit goed genoeg was om de C6 te blijven maken. Hoge aankoopprijzen, maar geen luxe badge zijn een bekend recept voor een ramp. Ook al wordt de C6 door velen beschouwd als een echt coole en goed uitziende auto, niet-ingewijden zien gewoon een auto met een Citroën badge.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts