Wat is de langzaamste auto ter wereld?

Topsnelheid, vermogen en acceleratie zijn enkele van de belangrijkste aspecten bij de aankoop van een supercar of een sportwagen. Vermogen op zich is belangrijk, ongeacht het type auto dat je koopt, omdat het je veel vertelt over hoe efficiënt de auto zal zijn op snelwegsnelheden.

Aan de andere kant van het spectrum, niemand wil kopen een ernstig underpowered auto als het geen zin heeft in een dag-tot-dag scenario. Als u een van die individuen die eigenlijk willen de langzaamste auto mogelijk, wees gerust, er zijn een paar opties.

Mensen denken dat supercars de echte nekkendraaiers zijn, maar iets als een Peel P50 zal zeker de aandacht trekken, zelfs meer dan een Porsche 911 bijvoorbeeld. Naast de piepkleine P50 zijn ook de Azonic Aixam Coupé en de Tata Nano tergend langzaam.

EV’s worden meestal geprezen om hun acceleratietijden, maar de Renault Twizy is misschien wel de traagste EV op de markt. Als je van klassieke auto’s houdt, moet je zeker de 1973 Beetle Convertible bekijken, maar verwacht niet dat deze auto ooit 60mph zal halen in de praktijk, net als elke andere auto op deze lijst.

Peel P50

De Peel P50 is een baanbrekende auto, en dat geldt ook voor de Bugatti Veyron, Koenigsegg Agera RS en de McLaren F1. Alle vier zijn het record auto’s officieel erkend door het Guinness book of records, maar slechts drie van deze worden geassocieerd met 250mph + topsnelheden, en de P50 is niet een van hen.

De P50 heeft zelfs het wereldrecord voor de kleinste productieauto ter wereld verdiend, met slechts 41 inch in lengte en 51 inch in breedte. Je zou dus verwachten dat de P50 een snelle kleine go-kart zou zijn dankzij zijn lichtgewicht body, maar nee, de topsnelheid van de P50 haalt amper de 35mph.

  Wat kan een automotor ruïneren?

Azonic Aixam

De Azonic Axiam ziet er snel en aantrekkelijk uit dankzij een sportief design, een tweekleurige laklaag en een belachelijk overdreven 5,6 pk. Aixam is een bedrijf dat erin slaagt auto’s aan te bieden die gebouwd zijn met het rijden in de stad in het achterhoofd, en verwacht niet dat je een van hun auto’s op een snelweg zult zien.

De Aixam Coupe Evo is ongelooflijk traag, zo traag dat de P50 ernaast een Ferrari lijkt. In een drag race, zou de P50 roken de sportief ogende Aixam Evo, omdat de topsnelheid van de Aixam Evo is slechts geschat op 27mph. De Aixam Coupe is zo langzaam dat je niet eens een rijbewijs nodig hebt om er in te rijden.

Tata Nano

De Tata Nano is de kleinste populaire Indiase auto op de markt. De Nano is redelijk vergelijkbaar met de eerder genoemde Aixam Coupe als het gaat om styling en snelheid. Daarnaast heb je ook geen rijbewijs nodig om dit vierwielige monster van een auto te besturen.

De Nano wordt aangedreven door een 38pk 624cc twee-cilinder motor die in staat is om uiteindelijk 60mph te halen. Tata geeft echter aan dat het ongeveer 30 seconden duurt om 60 km/u te halen, maar als je op een helling rijdt, zul je nooit 60 km/u halen.

Renault Twizy

Het is vrij duidelijk dat alle hier genoemde auto’s, behalve de P50, echt nuttig zijn in een stedelijke omgeving dankzij een compact ontwerp, goed zicht, en goedkope brandstof- en onderhoudskosten. De Renault Twizy daarentegen is een vrij populair vervoermiddel in Frankrijk, vooral in Monaco.

  Beste SUV's voor een eerste auto

De Twizy wordt aangedreven door een 17pk motor die een topsnelheid haalt van rond de 50mph. Dergelijke prestaties zijn nogal mager voor elk soort rijscenario behalve in kleine en drukke stadsstraten. Voordat je met je Twizy op stap gaat, moet je wel even het weerbericht checken, want deze auto heeft geen deuren.

VW Kever Cabriolet 1974

De VW Beetle werd gemaakt voor het volk, door het volk. Het belangrijkste doel van de VW Beetle was dan ook betrouwbaarheid en betaalbaarheid. Toen de Beetle werd geïntroduceerd, was 30mph ongelooflijk snel, en het ontwerp van de Beetle was nooit bedoeld om verder te gaan dan zulke verbazingwekkende snelheden.

Een 0-60 mph tijd van 23,7 seconden is ronduit deprimerend voor een auto van dit kaliber, maar de topsnelheid is met 70-80 mph een stuk geruststellender. Hoe traag de Beetle ook is, je kunt gewoon niet haten op zo’n mooi ogende auto.

FAQ Sectie

Wat is de snelste auto ter wereld?

Momenteel is de snelste auto ter wereld de SSC Tuatara, maar neem deze topsnelheid van 316 km/u met een korreltje zout, want de controverse rond deze auto en de recordpoging is nogal intens. De op één na snelste auto ter wereld is de Bugatti Chiron Super Sport 300 met een topsnelheid van 304 km/u.

De Koenigsegg Agera RS haalt een topsnelheid van 278 km/u, de Hennessey Venom haalt een topsnelheid van 270 km/u en de legendarische Bugatti Veyron haalt een topsnelheid van 268 km/u. Van sommige auto’s zoals de Koenigsegg Jesko of de Hennessey F5 wordt verwacht dat ze in de niet al te verre toekomst vergelijkbare snelheden zullen halen of zelfs overtreffen.

  Welke auto gaat 20 jaar mee?

Wat is de snelste 0-60mph auto in de wereld?

Een topsnelheid van 200 mph+ is verbazingwekkend, maar slechts een klein percentage van de auto’s die 200 mph+ kunnen halen, halen ooit zo’n snelheid. Aan de andere kant zijn tijden van minder dan 3 seconden van 0-60 mph makkelijk te halen, alles wat je nodig hebt is een beetje weg en een goed launch control systeem.

De snelste productieauto op dit moment is de Rimac Nevera met een 0-60mph-tijd van 1,85, wat absoluut krankzinnig is. De op één na snelste auto is de Tesla Model S Plain Edition, die in 1,99 seconden naar 100 km/u kan rijden. De snelste auto met verbrandingsmotor is de 992 Porsche Turbo S met een 0-60mph tijd van 2,3 seconden.

Wat is de snelste auto ter wereld op de kwartmijl?

In de wereld van de dragraces wordt een wagen van minder dan 10 seconden op de kwartmijl als krankzinnig beschouwd. Er zijn heel wat auto’s die een kwartmijl van minder dan 10 seconden kunnen rijden, maar een auto met een kwartmijl van minder dan 9 seconden zie je niet elke dag.

De Bugatti Chiron Sports is een luxe hypercar van 3,7 miljoen dollar met een kwartmijltijd van 9,4 seconden. Auto’s als de SSC Tuatara, Koenigsegg Agera RS, Porsche 918 Spyder zijn ook 9 seconden auto’s. De snelste in serie geproduceerde auto met kwartmijltijd is de RImac Nevera met een verbluffende kwartmijltijd van 8,6 seconden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts