Welke luxe auto’s worden geleverd met dakdragers?

Als u op zoek bent naar een luxe auto uitgerust met dakdragers, is de kans groot dat u op zoek bent naar een SUV, omdat bijna alle SUV’s kan worden gehad met dakdragers uit de fabriek. Als zodanig zijn er tal van grote opties om uit te kiezen, afhankelijk van de grootte van de SUV en de marktpositionering.

Als u vooral geïnteresseerd bent in meer compacte luxe SUV’s, zijn de Alfa Romeo Stelvio en de Porsche Macan de twee meest dynamische opties van het stel. Als u een meer conservatieve, op comfort gerichte SUV wilt, is de Volvo XC60 een uitstekende keuze.

Maar misschien wilt u geen compacte SUV omdat een compacte SUV niet zo “SUV-achtig” is. Een dergelijke, de beste luxe mid-size SUV die niet breken de bank is zeker de nieuwe Kia Telluride, en de beste algemene mid-size SUV is de Mercedes Benz GLE.

Wat full-size SUV’s betreft, is de BMW X7 de allerbeste full-size SUV op de markt. Als u helemaal geen SUV wilt, maar toch dakdragers en extra praktische mogelijkheden en off-road capaciteiten wilt, zijn de Audi A6 Allroad en de Volvo V60 Cross Country de beste op de markt.

Compacte SUV’s met dakdragers

De laatste jaren is het segment van de compacte SUV’s uitgegroeid tot een van de populairste auto’s op de markt dankzij de perfecte combinatie van het praktische nut van een SUV en de rijeigenschappen die meestal met kleinere auto’s worden geassocieerd.

De Alfa Romeo Stelvio is dan ook de meest dynamische SUV op de markt. Naast de rijeigenschappen biedt de Stelvio ook een zee aan ruimte en een hele reeks motoropties. De Stelvio is ook een van de mooiste SUV’s die er zijn, zeker na de recente opfrisbeurt. Dat gezegd hebbende, kan de Stelvio af fabriek worden uitgerust met een dakdrager.

  Is Volvo een luxemerk?

Als u wel een dynamische luxe SUV, maar je wilt een meer betrouwbare platform en nog belangrijker een betere waarde, de Porsche Macan is de weg te gaan. De Macan is verkrijgbaar in vele verschillende uitvoeringen en motoropties en is ook leverbaar met een af fabriek gemonteerde dakdrager.

Als de Porsche Macan en de Alfa Romeo Stelvio allebei een beetje te brutaal voor u zijn, en u gewoon een meer koele, comfortabele en veilige SUV wilt, is de Volvo XC60 een perfecte optie. De XC60 kan ook worden geleverd met een in de fabriek geïnstalleerd dakdragersysteem, waarmee u zoveel lading kunt vervoeren als u ooit zou willen.

Luxe middelgrote SUV’s met dakdragers

Voor sommigen is een compacte SUV niet echt een SUV vanwege de afmetingen, de relatief geringe bodemvrijheid en het ontbreken van een vierwielaandrijving in veel gevallen. Als je een van die mensen bent, ben je beter af met het zoeken naar een middelgrote luxe SUV. En zowat elke middelgrote SUV die er is, is gemakkelijk verkrijgbaar met in de fabriek gemonteerde dakdragers.

En een van de beste die er op dit moment zijn is de Kia Telluride dankzij een relatief betaalbare prijs, maar een echt goed uitziend interieur en exterieur design. Kia is de laatste jaren op een missie geweest om de perceptie van Kia volledig te veranderen, en de nieuwe Kia-modellen zijn het overwegen waard.

  Wat is de luxe versie van BMW?

Als u op zoek bent naar de absolute top van middelgrote luxe SUV’s die ook imperialen bieden, dan is de Mercedes Benz GLE de enige echte kampioen in het segment. En dat is omdat de GLE is in feite een meer compacte versie van een GLS, die is een goede zaak als je overweegt de GLE, en niet de GLS.

Luxe full-size SUV’s en stationwagens met dakdragers

Als u de beste luxe full-size SUV wilt die er te koop is, is er geen betere optie dan de BMW X7, vooral als u kiest voor de nog comfortabelere Alpina XB7-variant. De X7 is in feite een BMW 7-serie op stelten, en daarmee is de X7 het neusje van de zalm op SUV-gebied, zonder in het Rolls Royce-territorium te stappen.

Zowel de X7 als de XB7 kunnen worden uitgerust met dakdragers die groot genoeg zijn om een hoop lading te dragen zonder een veiligheidsrisico te vormen. Naast de XB7 zou u ook eens naar de Ford Expedition kunnen kijken als u een meer benaderbare ”luxe” prijscategorie zoekt.

Als u helemaal geen SUV wilt, maar wel imperialen en tot op zekere hoogte off-road wilt, zijn de Audi A6 Allroad en de Volvo V60 Cross Country allebei geweldige opties om te overwegen. De A6 biedt een meer off-road-vriendelijke benadering, maar verder is hij hetzelfde als elke andere A6 Avant.

Hetzelfde verhaal geldt voor de Volvo V60 Cross Country. Naast deze twee, zou u ook de Mercedes Benz E-Klasse All-Terrain moeten overwegen.

FAQ Sectie

Hoeveel kosten dakdragers?

Als u een nieuwe SUV koopt, zijn de meeste standaard uitgerust met dakdragers. Als dat niet het geval is, komt er nog eens een paar honderd dollar bovenop de normale prijs. Als u een tweedehands auto koopt, is het prijsverschil tussen een tweedehands auto met dakdragers en een tweedehands auto zonder dakdragers vrijwel identiek.

  Wat is de meest luxueuze pick-uptruck?

Maar als u in de markt van het kopen van een set van dakdragers, bent u op zoek naar een prijsklasse van ongeveer $ 150 of zo voor een lagere rang gebruikte dakdragersysteem. Als u meer dan een paar honderd dollar uitgeeft, kunt u een mooi gloednieuw aerodynamisch exemplaar krijgen.

Kunt u op elke auto een dakdrager monteren?

Technisch gezien kan dat, want er zijn verschillende manieren om een dakdrager te monteren. Maar de hamvraag is: heeft uw auto een af fabriek gemonteerde positie? Zo ja, dan moet u juist die bevestigingsmogelijkheid gebruiken om de dakdrager vast te zetten.

Als uw auto alleen een kaal dak heeft zonder speciale montageplaatsen voor dakdragers, kunt u de dakdrager bevestigen met behulp van speciale klemmechanismen die aan de binnenkant van uw deurjukken worden geklemd.

Schaden dakdragers uw auto?

Indien correct gemonteerd en uitgevoerd, zou een dakdrager geen schade aan uw auto mogen toebrengen. Maar als het montageproces gebrekkig was of het rek zelf op zijn zachtst gezegd twijfelachtig is, kunnen de gevolgen vrij rampzalig zijn.

Bij de montage van een imperiaal, je moet ervoor zorgen dat het goed gedaan als slechte installatie kan gemakkelijk eindigen kost je obsceen veel geld. Dit komt omdat je niet alleen jezelf en je auto in gevaar brengen, maar je bent ook het risico het welzijn van iedereen om je heen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts