Welke oudere auto’s hebben vierwielaandrijving?

Moderne auto’s lijken zo ouderwets dat velen geloven dat ze het vermogen hebben verloren om contact te maken met de bestuurder. Hoewel auto’s van vandaag de dag je het gevoel kunnen geven dat je uiterst comfortabel bent en volledig geïsoleerd van de basisprincipes van het autorijden, geloven velen dat dit precies het tegenovergestelde is van wat een goede auto voor de bestuurder maakt.

Als zodanig neigen ze naar wat oudere auto’s die nog steeds alle noodzakelijke apparatuur bieden, maar zonder de gevoelloosheid van moderne auto’s. Deze auto’s worden ook niet meer zo snel afgeschreven, waardoor ze uitstekende dagelijkse bestuurders zijn.

De 2010-2014 Subaru Outback is een compacte all-wheel drive SUV met een gebruikte sticker prijs van minder dan $ 10k, waardoor het een geweldige deal, hetzelfde verhaal geldt voor de 2012-2016 Subaru Impreza compacte sedan. Als u wilt dat een $ 10k all-wheel drive full-size SUV met superieure betrouwbaarheid en ruimte, moet u zeker kijken naar de 2011-2013 Toyota Highlander.

Als u bereid bent om een beetje meer uit te geven, kunt u de 2016 BMW X1 compacte all-wheel drive SUV krijgen voor ongeveer $ 20-25k, wat min of meer hetzelfde bedrag is dat u zult moeten betalen voor een all-wheel drive 2015 Lexus GS. Als u een sportievere sedan wilt, kijk dan eens naar de 2015 BMW 3-serie xDrive die ook rond de $23k kost.

2010-2014 Subaru Outback

Wanneer we het hebben over betaalbare vierwielaangedreven auto’s, beginnen we de lijst meestal met een goede oude Subaru. Omdat dit merk zijn stempel heeft gedrukt met een “standaard geleverd” Subaru Symmetrical all-wheel drive systeem dat aantoonbaar een van de allerbeste all-wheel drive systemen op de markt is, is het niet meer dan terecht om dit te doen met de Subaru Outback.

  Zijn hybrides goed voor de lange afstand?

De 2010-2014 modeljaren van de Outback zijn net zo goed als alle andere moderne Subaru-modellen zijn. De Outback combineert de benaderbaarheid van een sedan met de praktische bruikbaarheid van een SUV/stationwagon, wat de Outback tot een geweldige dagelijkse bestuurder maakt. Bovendien is de Outback betrouwbaar en redelijk betaalbaar.

2012-2016 Subaru Impreza

Goedkope vierwielaangedreven auto’s zijn Subaru’s specialiteit, maar op een goede manier, want de meeste van hen zijn geweldig in wat ze doen. Zeker, een 10 jaar oude Subaru is misschien niet de meest opwindende auto op de markt, maar voor ongeveer $ 10k, is het zeker geld goed besteed.

Het Impreza platform is altijd al betrouwbaar geweest, als je dat optelt met de verhoogde bruikbaarheid die meestal gepaard gaat met vierwielaandrijving, kan deze Subaru altijd en overal naartoe. Hoewel een vergelijkbaar geprijsde Honda Civic of Toyota Corolla misschien een paar voordelen hebben ten opzichte van de Impreza, kan geen van hen de Subaru raken als het gaat om vierwielaandrijving.

2011-2013 Toyota Highlander

Als u op zoek bent naar een geweldige all-around full-size SUV die comfortabel plaats biedt aan maximaal 7 personen en in relatief comfort en sereniteit over besneeuwd en ruw terrein gaat, kijk dan eens naar de 2011-2013 Toyota Highlander. Deze grote full-size SUV biedt een overvloed aan familie-vriendelijke functies, zoals opbergruimtes, bekerhouders, en een fatsoenlijke veiligheid kit.

Wat betrouwbaarheid betreft, de 2011-2013 Toyota Highlander generaties zijn de allerlaatste van de 2e gen Highlander, wat betekent dat ze in staat moeten zijn om de tand des tijds te doorstaan. Als u bereid bent om een paar mille extra uit te geven, kunt u zelfs de bijgewerkte 2013+ Highlander krijgen.

  Wat is de meest betrouwbare auto met vierwielaandrijving?

2016 BMW X1 xDrive

Compacte SUV/Crossovers zijn waarschijnlijk de meest populaire auto’s op dit moment, wat betekent dat er veel van deze uit en over, en de X1 xDrive is een van de allerbeste. De 2016 BMW X1 ziet er nog steeds vrij eigentijds, wat niet kan worden gezegd over de vele van zijn rivalen, zoals de VW Tiguan uit die tijd.

Het X1 platform is redelijk betrouwbaar met 4,5 van 5 sterren volgens J.D. Power wat bovengemiddeld is voor de meeste gebruikte BMW’s. Het interieur is goed gebouwd met veel hoogwaardige materialen waardoor de X1 veel nieuwer aanvoelt dan wat het is.

2015 Lexus GS

Ook al wordt een 4,5 van de 5 sterren als indrukwekkend beschouwd, een 5 van de 5 sterren is het allerbeste wat een auto kan krijgen, en dat is het verhaal bij de 2015 Lexus GS. Als u ook bedenkt dat deze Lexus generatie vaak wordt geprezen als de meest betrouwbare Lexus generatie ooit, betekent dit zeker dat de ’15 GS een geweldige tweedehands auto optie is.

De GS wordt geleverd met een pittige 3.5L V6 motor die fatsoenlijke brandstofefficiëntie biedt terwijl de prestaties meer verwant zijn aan een sportsedan. Veiligheid is ook klasse-leidend voor de 2015 GS en dat geldt ook voor de luxe en ruimtelijk aanvoelende cabine. Het enige wat de GS in de steek laat, is het ietwat onbruikbare infotainmentsysteem.

FAQ Sectie

Is tweedehands auto’s kopen beter dan nieuwe auto’s kopen?

Er zijn veel voordelen aan het kopen van een gebruikte auto ten opzichte van een nieuwe, en het meest voor de hand liggende is de prijs. Gebruikte auto’s hebben al de meeste waardevermindering ondergaan, wat betekent dat de waardepropositie in het voordeel van gebruikte auto’s is. Maar omdat auto’s mettertijd steeds beter worden, zijn nieuwe auto’s bijna altijd beter.

  Beste auto voor de jacht

Hoe dan ook, nieuwere auto’s worden ook geleverd met verschillende soorten garanties en servicepakketten die de hele eigendomservaring een beetje aangenamer en stressvrij maken. Bovendien kunt u, als u een financiering of leasing overweegt, zelfs voor vrij dure auto’s een goede deal krijgen.

Zijn oudere wagens betrouwbaarder?

Het lijkt misschien dat oudere auto’s betrouwbaarder zijn dan nieuwere, maar dat is gewoon niet het geval. Sommige merken zoals Mercedes boden auto’s aan die betrouwbaarder waren dan sommige nieuwere Mercedes modellen, maar dat veranderde allemaal in de jaren 2000.

In de meeste gevallen zijn moderne auto’s beter en betrouwbaarder dan oudere auto’s, en de statistieken zijn er om het allemaal te ondersteunen. Als u Kia als voorbeeld neemt, nieuwere Kia modellen zijn met sprongen betrouwbaarder dan oudere Kia modellen.

Zijn oudere all-wheel drive systemen slecht?

Automatische versnellingsbakken, luchtvering, vierwielaandrijving… Als u enkele decennia geleden voor een van die dingen zou kiezen, dan zou u dat beschouwen als kiezen voor een riskante extra uitrusting die op termijn wel eens stuk zou kunnen gaan, en dat was lang geleden zo, maar de laatste 10-15 jaar niet meer.

auto’s met vierwielaandrijving zijn inderdaad exponentieel complexer dan auto’s met FWD/RWD, waardoor ze meer kans hebben om problemen te veroorzaken. Hoewel de meeste oudere all-wheel drive systemen niet zo geavanceerd zijn als de nieuwere, zijn ze toch goed genoeg om niet als slecht te worden beschouwd.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts