2022 Mercedes GT vs Porsche 911

De Mercedes AMG GT nadert het einde van zijn levensduur, want binnenkort wordt hij vervangen door de gloednieuwe Mercedes SL. Dat betekent echter niet dat de AMG GT geen hypermoderne supercar is die het niet kan opnemen tegen de Porsche 911, integendeel, want deze twee zijn elkaars concurrenten als het op Duitse sportwagens aankomt.

Ook al proberen ze dezelfde klanten tevreden te stellen, toch doen ze dat heel verschillend. De AMG GT is een BiTurbo V8 met middenmotor die uitsluitend achterwielaandrijving heeft. De 911 daarentegen is een achterin geplaatste platte 6-turbosportwagen die zowel in AWD als achterwielaandrijving verkrijgbaar is en zelfs met handgeschakelde versnellingsbak.

Qua design is het een spannende strijd, want ze zien er allebei prachtig uit. De 911 maakt deel uit van een 70 jaar oud erfgoed dat een klassiek 911-silhouet behoudt, terwijl de AMG GT onmiskenbaar ruikt naar old-school hot rod sportwagens vermengd met de onmiskenbare essentie van de Mercedes 300SL.

De 911 wordt geleverd met een set achterzetels die min of meer nutteloos zijn voor iedereen met een paar benen. Qua waarde behouden ze allebei hun waarde goed. Wat de prestaties betreft, is de 911 Turbo S de snelste in een rechte lijn, terwijl de felle AMG GT Black Series en de 911 GT2 RS MR de twee snelste auto’s zijn op het legendarische Duitse circuit van de Nürburgring.

Mercedes AMG GT – Een hot rod racer

De Mercedes AMG GT is verkrijgbaar in een aantal verschillende varianten. Hij is verkrijgbaar als vierdeurs luxueuze sportcoupé of als tweedeurs supercar. De tweedeurs GT is verkrijgbaar als “instap” AMG GT, maar u kunt ook kiezen voor de krachtigere AMG GT S, AMG GT R, AMG GT R PRO of de topversie, de AMG GT Black Series.

  Welke Mercedes modellen zijn coupes?

Voor de meeste tweedeurs AMG GT-varianten is ook een cabrioletversie beschikbaar. Deze zijn allemaal voorzien van een variant van de AMG 4.0L BiTurbo V8 met maximaal 730 pk in de Black Series. Een snel schakelende automaat met dubbele koppeling is de enige optie voor alle AMG GT-varianten, inclusief de coupé en de cabriovarianten.

De Black Series is de snelste en duurste van het stel, want hij begint bij een belachelijke 325.000 dollar. De vierdeurs luxe coupé biedt een perfecte mix van AMG hooliganisme en genoeg ruimte voor maximaal 4 passagiers.

Op het gebied van luxe is de AMG GT een betere auto dan de 911 omdat hij meer ruimte biedt, comfortabeler rijdt en ook nog eens meer laadruimte heeft. De AMG GT klinkt ook aantoonbaar beter dan de meeste 911 modellen, met uitzondering van de 911 GT modellen.

Porsche 911 – Een sportwagen icoon

De Porsche 911 is een sportwagenicoon en de nieuwste 992 911-generatie behoudt diezelfde essentie. Hij is verkrijgbaar als coupé, cabriolet, speedster of als Targa. Alle 911-modellen zijn uitgerust met de legendarische 911 zescilindermotor, terwijl de GT3, GT3 RS en Speedster zijn uitgerust met een glorieuze N/A-motor die beter is dan alle motoren die in de AMG GT worden aangeboden.

Een groot voordeel van de 911 ten opzichte van de AMG GT is de beschikbaarheid van een handgeschakelde versnellingsbak en de meeste mensen die een 911 GT kopen zijn meer geïnteresseerd in racen dan alleen maar stijl en drama. Zoals gezegd, de 911 wordt geleverd met een paar achterstoelen, maar deze kunnen alleen worden gebruikt voor boodschappentassen of iets dergelijks.

De Porsche PDK-versnellingsbak met dubbele koppeling is de standaard in de sector, omdat hij de snelste schakeltijden biedt zonder schokkerig te zijn, zowel in de stad als op het circuit. Wat de bouwmaterialen betreft, is de 911 de koning, want geen enkele andere Duitse fabrikant biedt bouwmaterialen van een vergelijkbare hoge kwaliteit.

  Beste fietsdrager voor een Porsche Boxster

Al met al is de 911 meer een prestatieauto omdat alle 911-varianten de 911-race-essentie delen die bij geen enkele andere sportauto op de planeet te zien is, zeker niet bij de belachelijke GT2 RS MR van 645.000 dollar.

Conclusie – Het is een complete gelijkspel

De 911 en de AMG GT zijn in staat om stoten uit te wisselen in bijna elke categorie. De AMG GT is beter als het gaat om dagelijkse bruikbaarheid, omdat hij beschikbaar is als vierdeurs luxe sedan. Hij ziet er ook aantoonbaar iets spannender uit, vooral de matgroene AMG GT R.

De 911 is een van de meest iconische sportwagens die er bestaan en de 911 is verkrijgbaar met een atmosferische motor, een handgeschakelde versnellingsbak en vierwielaandrijving. Als zodanig biedt de 911 u wellicht meer op het gebied van prestaties, want de 911 is al decennialang dé performance auto bij uitstek.

De AMG GT R is de rechtstreekse concurrent van de GT3, maar de GT3 is de beste dankzij een atmosferische 6-cilinder en een handgeschakelde versnellingsbak.

FAQ Sectie

Is de Mercedes AMG GT voordeliger dan de Porsche 911?

Als u op zoek bent naar prestaties, maar geen exorbitante bedragen wilt uitgeven, dan is de 100.000 dollar kostende “instap” 911 de juiste keuze, omdat hij perfect in balans is en gezien het vermogen geweldige prestaties levert.

De AMG GT begint bij 154.550 dollar en biedt weliswaar meer vermogen, maar voelt lang niet zo evenwichtig en zeker aan als de 911. De duurdere AMG GT-modellen zijn inderdaad beter dan de meeste niet-GT 911’s, maar ze kosten ook allemaal een stuk meer.

  Wat is de goedkoopste Porsche?

Houdt de Porsche 911 zijn waarde beter dan de AMG GT?

Aangezien alle in dit artikel genoemde auto’s meer dan 100.000 dollar kosten, is het belangrijk dat u een auto koopt die u geen geld kost. De instapmodellen van de 911 en de AMG GT zijn al behoorlijk in waarde gedaald en zijn niet de auto’s die je moet kopen als je ze uit de fabriek koopt.

De Porsche 911 GT3 en de 911 Speedster zijn de twee beste 911-modellen om te kopen als u ze een paar jaar wilt gebruiken en dan verkopen, omdat ze hun waarde beter behouden dan elk ander AMG GT-model behalve het beest uit de Black Series.

Is de Porsche 911 GT2 RS MR sneller dan de AMG GT Black Series?

Bovenaan de lijst van beste circuitauto’s staan de AMG GT Black Series en de 911 GT2 RS. Beide auto’s kosten belachelijk veel geld en zijn ontworpen en gebouwd om het grootste deel van hun leven op het beroemde Duitse circuit van de Nürburgring door te brengen.

Van de twee is de GT2 RS MR de snellere auto, maar de AMG GT BS ligt niet ver daarachter. De 911 biedt gewoon meer vermogen, zowel qua snelheid op rechte stukken als topsnelheid en de meeste ronderecords.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts