Alles over de 2023 BMW XM

2023 BMW XM

BMW is populair voor het maken van enkele van de beste high-performance auto’s op de markt. De 2023 BMW XM zal niet alleen uitstekend presteren, maar ook zeer geavanceerd zijn met veel luxe voorzieningen. Hij zal concurreren met Lamborghini Urus en Ferrari Purosangue.

Geschiedenis

De BMW XM is een plug-in hybride-elektrische full-size crossover SUV gemaakt door BMW onder de BMW M dochteronderneming. BMW start de productie van deze auto eind 2022 in de fabriek van BMW US Manufacturing Company in Greer, South Carolina.

De BMW XM is de tweede auto die volledig door BMW M wordt gemaakt na de BMW M1 in 1978. Ook deze auto zal 5-deurs zijn en een frontmotor met vierwielaandrijving hebben. Merk op dat hij gebaseerd is op het Cluster Architecture platform.

Kenmerken

Uiterlijk

Ondanks zijn krachtige motor en uitstekende rijeigenschappen ziet de BMW XM er niet zo aantrekkelijk uit. Toch zullen mensen hem kopen omdat hij meer biedt dan alleen uiterlijk. Bovendien heeft hij een aantal fascinerende uiterlijke kenmerken, zoals een oversized grille, adaptieve LED-koplampen en een groot panoramisch zonnedak.

Het interieur is luxueus en heeft kenmerken als merinoleder, een gebogen display, Alcantara sculpturale hemelbekleding, nappaleder en fiberoptische lichtgeleiders met 100 LED’s. De 2023 BMW XM heeft een wielbasis van 122,2 inch, een lengte van 201,2 inch, een breedte van 87,0 inch en een hoogte van 69,1 inch.

Prestaties

Met een turbocharged 4,4-liter V8 gasmotor en een elektromotor produceert deze auto 483 pk en werkt hij samen met een 194 pk sterke elektromotor. Het basismodel levert maximaal 644 pk en 590 lb-ft koppel. Het topmodel (XM Label Red) levert daarentegen maximaal 735 pk en 735 lb-ft koppel.

De 2023 BMW XM kan ook in slechts 3,5 seconden van 0 naar 60 mph accelereren en heeft een topsnelheid van 168 mph.

  Wat is het BMW M sportpakket?

Comfort en laadruimte

Het interieur van de BMW XM straalt luxe en comfort uit. In tegenstelling tot zijn naaste broer zal de BMW XM echter geen zevenzitter hebben, maar een vierzitter. Dit om ervoor te zorgen dat de inzittenden genieten van veel comfort. Hij krijgt ook een verfijnd interieur met luxe voorzieningen.

Bij het schrijven van dit artikel werd nog niets gezegd over de grootte van de laadruimte. Toch zou deze auto praktisch moeten zijn met een behoorlijke laadruimte.

Veiligheid

Zoals gebruikelijk zal de BMW XM voorzien zijn van hoogwaardige veiligheidsvoorzieningen die normaal met BMW’s worden geassocieerd. Enkele van de basisveiligheidsvoorzieningen zijn waarschuwingen voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook, hulp bij het aanhouden van de rijstrook, automatische noodstop met voetgangersdetectie en adaptieve cruise control.

Actieradius en levensduur van de batterij

Hoewel de BMW XM een PHEV is, heeft hij geen uitstekende actieradius. Er wordt gezegd dat het 25,7 kWh batterijpakket van de BMW XM slechts 30 mijl elektriciteit levert per lading. Bovendien kan de ingebouwde lader van de XM de batterij tot 7,4 kW opladen en zou de batterij binnen 3 uur volledig moeten zijn opgeladen.

Brandstofefficiëntie

Op dit moment heeft de EPA de schattingen voor de 2023 BMW XM nog niet vrijgegeven. We mogen echter verwachten dat hij dicht bij de Lamborghini Urus en Audi RS Q8 zal liggen. Lamborghini Urus wordt geleverd met een EPA rating van 14 mpg in de stad en 19 mpg op de snelweg. De Audi RS Q8 daarentegen scoort 13 km/u in de stad en 19 km/u op de snelweg.

Prijs

Zoals verwacht is de BMW XM niet zo goedkoop. De basisversie kost 159.995 dollar, terwijl de topversie rond 185.995 dollar kost. Dat betekent dat hij goedkoper is dan de Lamborghini Urus, die rond de 230.000 dollar kost, maar duurder dan de Audi RS Q8, die rond de 123.995 dollar kost.

  BMW X7 - alles wat u moet weten

Garantie

BMW biedt een goede beperkte garantie en aandrijflijngarantie die wordt ondersteund door bovengemiddeld gratis gepland onderhoud. Deze omvatten een beperkte garantie die 50.000 mijl of 4 jaar dekt, een aandrijflijngarantie die 50.000 mijl of 4 jaar dekt en gratis onderhoud dat gedekt is voor 36.000 mijl of 3 jaar.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de 2023 BMW XM?

De 2023 BMW XM is een full-size luxe crossover SUV. Enkele van zijn naaste concurrenten zijn de Lamborghini Urus, Audi RS Q8 en de Mercedes-AMG G 63. Qua vermogen en prestaties komt de AMG G 63 het dichtst in de buurt van de BMW XM.

Voordelen:

  • Krachtige motor
  • Veel luxueuze uitrusting
  • Uitstekende snelheid
  • Zeer geavanceerd

Nadelen:

  • Het zal prijzig zijn
  • Ziet er niet zo goed uit

FAQ

Is de BMW XM 2023 betrouwbaar?

Hoewel de BMW XM nog niet is uitgebracht, is het heel moeilijk te geloven dat het een van de meest betrouwbare auto’s in zijn klasse zal zijn. Dat komt omdat BMW als merk slecht presteert op het vlak van betrouwbaarheid. Geïnteresseerde kopers moeten dus niet verwachten dat deze auto erg betrouwbaar is dan de meeste van zijn rivalen.

Hoe snel is de 2023 BMW XM?

Uitgerust met een twin-turbocharged 4,4-liter V8-motor zal de 2023 BMW XM een van de snelste zijn. Naar schatting zal deze luxueuze SUV een topsnelheid van 168 mph halen en duurt het 3,5 seconden om van 0 naar 60 mph te accelereren. Hij zal dus gunstig concurreren met de Lamborghini Urus en de Porsche Cayenne Turbo S.E-Hybrid.

  Kan BMW de Tesla Supercharger gebruiken?

Wat zijn de gebruikelijke problemen met de 2023 BMW XM?

Zoals elke auto zal ook de 2023 BMW XM problemen hebben. En de beste manier om daarmee om te gaan is te weten welke problemen de eigenaars waarschijnlijk zullen tegenkomen. Aangezien de BMW XM nauw verwant is aan de BMW X7, zal hij waarschijnlijk soortgelijke problemen hebben. Enkele daarvan zijn transmissieproblemen, problemen met de ophanging en elektrische problemen.

Is het duur om de 2023 BMW XM te onderhouden?

Ja, het onderhoud van de 2023 BMW XM zal duur zijn. Net als andere high-end BMW SUV’s, zoals de X6 en X7, zal de BMW XM veel kosten om te onderhouden. Behalve dat het een luxe SUV is, zullen ook de reserveonderdelen van de BMW XM duur zijn, iets waar BMW-eigenaars aan gewend zijn.

Hoe lang gaat de BMW XM van 2023 mee?

Zoals de meeste BMW SUV’s moeten eigenaars van de BMW XM verwachten dat hun auto minstens 150.000 mijl meegaat. Maar daarvoor is een goede verzorging en onderhoud nodig. Bovendien moet de eigenaar goede rijgewoonten aanhouden en de door de fabrikant aanbevolen periodieke onderhoudsbeurt volgen.

Conclusie

De BMW XM wordt één van de mooiste BMW SUV’s die ooit zijn geproduceerd. Dankzij zijn uitzonderlijke en krachtige prestaties, geavanceerde techniek, luxueuze voorzieningen en uitzonderlijk comfort. Toch zal de aanschaf van deze auto veel kosten, en ook het onderhoud zal niet goedkoop zijn. Hij zal ook slechts maximaal vier personen vervoeren om een uitstekend comfort te bieden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts