Beste jaar voor Audi TT

Is Audi TT een goede auto?

De Audi TT is een compacte 2-zits sportwagen gemaakt voor wie wil genieten van een premium ervaring in een compacte vorm. De TT bestaat nu al een hele tijd, hij is misschien niet meer zo populair als vroeger, maar de tweedehandsmarkt staat nog steeds vol met gebruikte TT-modellen die wachten op een nieuwe eigenaar.

Het is veilig om te zeggen dat de TT een heel moeilijk leven heeft gehad, want niet alle TT-modellen zijn gelijk. Sommige zijn aanzienlijk slechter dan andere als gevolg van diverse terugroepacties, klachten en lage klanttevredenheidsresultaten. De beste Audi TT die u tweedehands kunt kopen is het 2015-model, omdat het een nieuwer TT-model is, hij echt betrouwbaar is en hij de nieuwste TT-modellen in prijs onderbiedt.

Het op één na beste Audi TT-model dat u kunt kopen is het modeljaar 2014, omdat het min of meer hetzelfde is als het 2015-model. De 2014 lijkt iets minder betrouwbaar te zijn, maar niet veel. Tot slot moet je ook overwegen om de 2020 Audi TT te kopen, want het 2020-model kreeg een flinke opfrisbeurt zonder iets te verliezen in de afdeling betrouwbaarheid.

Voor welke TT u ook kiest, u moet in gedachten houden dat deze auto’s complex zijn en tijdig en grondig onderhoud vereisen. Zorg er daarom voor dat u altijd een inspectie vóór de aankoop uitvoert, want dat is van vitaal belang bij de aankoop van een tweedehands auto.

Beste Audi TT jaar

1. 2015 Audi TT

De 2015 Audi TT behoort tot de 2e generatie van het TT-model en is het allerlaatste 2e generatie TT-modeljaar. De reden waarom de 2015 de beste Audi TT is om te kopen is vanwege zijn prijs en zijn betrouwbaarheid. Zowel de 2014 als de 2015 TT’s zijn nooit teruggeroepen omdat ze rechtstreeks vanuit de fabriek goed zijn gemaakt.

  Veel voorkomende problemen met Audi TT

Dit betekent dat de algemene klanttevredenheid resultaten er twee hebben is meer dan bevredigend. Wat betrouwbaarheid betreft, heeft de TT niet te veel problemen, maar wel een paar, wat begrijpelijk is voor elke auto, vooral een die 7 jaar oud is. De auto is echter behoorlijk in waarde gedaald sinds hij uitkwam, wat betekent dat je er een kunt kopen voor een heel haalbare prijs.

Het 2015-model heeft alles wat je nodig hebt van een luxueuze sportwagen, behalve de allernieuwste Audi-technologie, die voor de meeste mensen niet echt noodzakelijk is.

2. 2014 Audi TT

De 2014 Audi TT is min of meer hetzelfde als het 2015 model met uitzondering van iets meer problemen. Dit is niet iets om je zorgen over te maken, want deze kunnen gemakkelijk te wijten zijn aan slechter onderhoud in vergelijking met het 2015 model. Je moet er ook rekening mee houden dat het 2014 model nog goedkoper is dan het 2015 model.

Het 2014 model is ook nooit teruggeroepen en het krijgt fatsoenlijke klanttevredenheidsresultaten want de meeste mensen die de 2014 TT van nieuw kochten zijn/waren blij met de auto. Het ontwerp van de auto veroudert zowel van binnen als van buiten behoorlijk, maar de 2014 mist wel de nieuwste Audi technologie.

De belangrijkste reden waarom men zou moeten overwegen de 2014 Audi TT te kopen is de prijs, want je krijgt echt veel voor je geld. Hij is bijna 50% goedkoper dan de nieuwste Audi TT-modellen en dat is een enorme besparing die beter kan worden besteed aan exemplaren met weinig kilometers en een goede uitrusting.

  Is Audi S5 een goede auto?

3. 2020 Audi TT

De 2020 Audi TT is het gefacelifte model dat vrijwel alles krijgt wat u van een premium Audi product verlangt. Dat betekent dat het 2020-model Audi’s glorieuze Virtual Cockpit-display krijgt, dat nog steeds vrijwel ongeëvenaard is door elke andere auto uit dat segment.

De 2020 ziet er ook veel agressiever en betekenisvoller uit waardoor de TT wat meer het gevoel van een racer krijgt in plaats van een kappersauto. Het interieur is goed ingericht met alles wat je nodig hebt, en de betrouwbaarheid lijkt goed stand te houden.

De prijs is misschien niet zo verleidelijk als bij de modellen van 2014 en 2015, maar je krijgt nog steeds veel waar voor je geld. De 2020 Audi TT is een echte state-of-the-art Audi 2-zits sportwagen die rijplezier, luxe en stijl beter biedt dan de modellen van 2014 en 2015.

FAQ

Moet ik de Audi TT kopen?

Als u geïnteresseerd bent in 2-zits sportwagens die ook luxueus, stijlvol en relatief comfortabel zijn, zou de Audi TT op uw radar moeten staan. Andere auto’s uit dit segment zijn de BMW 2-Serie, de Porsche 718 Cayman en de Mercedes SLC Roadster. De 2-Serie is de meer op de bestuurder gerichte auto, maar is niet zo luxueus als de TT.

De Porsche 718 Cayman S is de spannendste om in te rijden, maar kost veel meer geld dan de TT. De SLC tenslotte is de goedkoopste van het stel, maar de meeste mensen beschouwen de SLC als een auto die simpelweg niet op hetzelfde niveau staat als deze drie andere auto’s. De TT heeft dus zeker zijn plaats hier, en is misschien wel de beste van allemaal.

  Is de Audi RS7 een goede auto?

Welk Audi TT-model is het beste?

Als u een TT-model wilt dat opwindend is, maar toch relatief volgzaam, dan is het model met 40 TFSI 200 pk de juiste keuze, omdat hij efficiëntie, raffinement en prestaties goed in evenwicht houdt. Je kunt er echter niet omheen dat de TT RS de onbetwiste kampioen van het hele TT-gamma is, omdat hij een glorieuze vijfcilindermotor heeft.

De TT RS klinkt als een baby-Audi R8 en is degene die waarschijnlijk zijn waarde ongelooflijk goed zal behouden.

Waarom stopt Audi met de TT?

Volgens de laatste berichten dumpt Audi de TT volledig, wat betekent dat de TT na meer dan 20 jaar onafgebroken productie verdwijnt. De reden waarom Audi de TT dumpt, is dat ze een andere auto hebben die waarschijnlijk zijn plaats zal innemen.

De realiteit is dat auto’s als de TT niet meer zo populair zijn als vroeger, omdat SUV’s en crossovers de markt beheersen. Als je dat koppelt aan het feit dat EV’s ook aan een opmars bezig zijn, is er simpelweg geen plaats meer voor auto’s als de TT.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts