Veel voorkomende problemen met Audi TT

Audi TT problemen

De Audi TT is een luxueuze 2-deurs coupé gemaakt voor diegenen die willen genieten van een premium Audi ervaring met een vleugje sportiviteit en stijl. Sommigen beschouwen de TT als een vrouwenauto of een kappersauto, maar dat is ver bezijden de waarheid, want de TT is over het algemeen een heel goede auto. Hij wordt geleverd met geweldige motor keuzes, waaronder een snelle 5-cilinder motor, AWD, en vele luxe functies in het geheel.

Als het op betrouwbaarheid aankomt, is de TT min of meer zoals elke andere Audi die er is. Dit betekent dat het nogal wat geld kost om hem te onderhouden, maar als je hem onderhoudt, gaat hij lang mee. Als u uw auto niet regelmatig onderhoudt, zal de auto problemen krijgen die mogelijk de hele eigendomservaring kunnen verpesten.

De meest voorkomende Audi TT problemen hebben te maken met de stuurinrichting, de elektronica, de motor, de ophanging en de remmen. De meeste van deze problemen zijn gerelateerd aan gebrekkig onderhoud, maar sommige zullen zich waarschijnlijk voordoen, zelfs als u de auto adequaat onderhoudt.

Dit komt met het grondgebied als auto’s als deze zijn verpakt met tal van functies die helaas vervangbaar zijn. Hoe dan ook, dit betekent niet dat de Audi TT een slechte auto is, integendeel, de TT kan een perfecte auto zijn als u op zoek bent naar een 2-deurs stijlvolle coupé.

Audi TT – Problemen met de stuurinrichting

Volgens diverse Audi specialisten heeft de TT soms last van problemen met de stuurinrichting, zoals het horen van diverse klopgeluiden. Dit kloppende geluid wordt meestal versterkt tijdens het nemen van bochten, en hoe scherper u draait, hoe opvallender het wordt.

  Beste Audi gezinsauto met 7 zitplaatsen

Als u een van die mensen bent die dit hebben ervaren, weet u waarschijnlijk dat uw bussen versleten zijn. Soms moet u ook uw controle-armen, arm bussen, en stabilisatoren controleren als ze kunnen deze problemen ook veroorzaken. Gelukkig, dit is een gemakkelijke fix en alle Audi specialisten moeten in staat zijn om het te doen in een mum van tijd.

Audi TT – Elektrische problemen

We hebben al gezegd dat de Audi TT is volgepakt met tal van luxe functies. Dit betekent dat uw dagelijkse rijervaring comfortabel, veilig en echt vermakelijk is. Deze functies zijn echter niet gemaakt om eeuwig mee te gaan, wat betekent dat de TT vaak verschillende software en hardware problemen ondervindt.

De ruiten kunnen stoppen met werken, het infotainmentsysteem kan haperen of bevriezen, het instrumentenpaneel kan u verkeerde informatie geven en de telefoonconnectiviteit kan volledig uitvallen. Om deze te verhelpen, moet u meestal een software-update uitvoeren, een reset uitvoeren of soms zelfs een hardwarecomponent vervangen.

Audi TT – Motorproblemen

De Audi TT is verkrijgbaar met een aantal verschillende motoren en de twee meest populaire zijn de 2.0L 4-cilinder motor en de 5-cilinder turbo. Deze motoren kunnen soms last hebben van ontstekingsfouten, die meestal te maken hebben met de bobines. De VAG staat bekend om zijn motoren die vaak last hebben van bobine problemen die vervangen moeten worden.

Andere motor-gerelateerde problemen worden geassocieerd met de luchtmeters die ook zal moeten worden vervangen op een bepaald punt. Al met al zijn deze motoren relatief betrouwbaar maar niet geheel vrij van gebreken.

Audi TT – problemen met de ophanging

De Audi TT staat erom bekend vaak problemen te hebben met de anti-roll bussen, en de makkelijkste manier om dit te merken is door over steile hobbels te gaan en kloppende geluiden te horen. De enige manier om dit te verhelpen is door de bussen volledig te vervangen en dat zou het probleem voor een lange tijd moeten oplossen.

  2022 Mercedes GLE vs Audi Q7

Als u liever rijden in een dynamische manier, bent u waarschijnlijk gaat problemen met de ophanging tegenkomen, omdat dynamisch rijden oefent heel wat stress op de ophanging componenten. Dit is het geval met veel prestatiegerichte auto’s omdat ze niet gemaakt zijn om eeuwig mee te gaan.

Audi TT – Problemen met de remmen

Volgens veel Audi TT eigenaren kunnen de remmen van de TT gaan piepen, vooral als ze koud zijn. Dit heeft niet noodzakelijk invloed op de remprestaties, maar het belemmert het comfort wel behoorlijk. Het is niet het meest plezierige ter wereld om door de stad te rijden en je remmen als een gek te horen piepen.
De eenvoudigste manier om dit te verhelpen is door de remblokken tijdig te vervangen, aangezien deze zich meestal voordoen wanneer de remblokken het einde van hun levensduur naderen.

FAQ Sectie

Is de Audi TT een goede koop?

De Audi TT is een goede koop als u een liefhebber bent van tweedeurs compacte coupes. De Audi TT RS is ongelooflijk leuk om te rijden omdat hij een opwindende 5-cilinder turbomotor krijgt waardoor de TT RS aanvoelt als een baby Audi R8. Hij is snel, opwindend, stijlvol en zit boordevol luxueuze voorzieningen.

Als u echter niet het type man bent dat van dit soort auto’s houdt, zal de TT niet de moeite van het kopen waard zijn. Als u een lange bestuurder bent, zult u ook niet van de TT houden omdat hij compact is en relatief weinig ruimte biedt.

  Is de Audi RS e-Tron GT een goede auto?

Gaat Audi stoppen met de Audi TT?

Audi heeft officieel bevestigd dat de TT in 2023 uit productie wordt genomen. Audi zegt dat de TT gewoon niet meer is wat een moderne koper wil en dat ze hem gaan vervangen door iets emotionelers en groters, eventueel met vier deuren.

De TT zal altijd de marmite auto uit het gamma van Audi blijven omdat mensen er ofwel van houden of hem haten. Maar niemand kan ontkennen dat de TT RS niet echt een coole auto is en dat de rijervaring niet opwindend is.

Is de Audi TT een meisjesauto?

Veel mensen zeggen hardop dat auto’s als de Audi TT, de VW Kever en de Fiat 500 auto’s zijn die voor vrouwen gemaakt zijn. Dat komt een beetje als een verrassing, want de TT RS is verkrijgbaar met een baby Audi R8 motor die meer dan 400pk levert en 0-60mph doet in minder dan 4 seconden.

Dat wil niet zeggen dat vrouwen niet van sportwagens houden, maar de Audi TT een meisjesauto noemen is iets wat alleen mensen die nooit in de TT gereden hebben, plegen te zeggen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts