Veel voorkomende problemen met Audi S5

Audi S5 problemen

De Audi S5 is gemaakt voor mensen die zowel stijl als inhoud prefereren, omdat hij slank, stijlvol, maar ook dynamisch en snel is. De S5 is een echte luxe auto en hij slaagt erin om de kloof tussen de relatief ingetogen Audi A5 en de overdreven agressieve Audi RS5 te overbruggen. De S5 kan zowel pretentieloos luxueus cruisen als snelle acceleratietijden van 0-100 km/u aan, wat hem tot een echt goed pakket maakt.

Als het op betrouwbaarheid aankomt, lijkt de S5 zich aardig staande te houden, althans de nieuwere modellen doen dat. Eerdere modellen zijn nu meer dan 15 jaar oud, wat betekent dat als ze niet adequaat werden onderhouden, ze gaan lijden. Dat is de reden waarom veel van deze op de 2e hands markt zijn sterk afgeschreven.

De meest voorkomende Audi S5 problemen worden geassocieerd met de motor, transmissie, de snelheidssensor van het voertuig, de apparatuur, en soms zelfs de elektronica. Sommige van deze problemen, zoals elektrische problemen kunnen gemakkelijk worden verholpen via een software-update, terwijl anderen, zoals de problemen in verband met de motor zijn een beetje moeilijker te verhelpen.

Al met al is de Audi S5 een behoorlijk betrouwbare auto, maar alleen als je hem onderhoudt. Nieuwere Audi S5 modellen zijn veel betrouwbaarder, maar u kunt ook genieten van een oudere S5 als je erin slaagt om een te vinden in fatsoenlijke staat.

Audi S5 – Motor problemen

Oudere Audi S5 modellen die gebruik maken van de 4.2L atmosferische V8 motor hebben last van koolaanslag. Koolstofafzettingen vormen zich bovenop het inlaatspruitstuk en moeten af en toe worden schoongemaakt, anders heeft de motor er last van. Nieuwere S5-modellen die gebruik maken van de 3.0L turbo V6 staan erom bekend dat ze last hebben van problemen met de bobines.

  Audi vs Tesla betrouwbaarheid - Wat is beter

Dit komt niet als een verrassing, omdat veel VAG Audi motoren zijn bekend om te lijden aan bobine-gerelateerde problemen. Dit betekent dat bougie problemen ook zou kunnen ontstaan uiteindelijk. De eenvoudigste manier om beide op te lossen is om alle defecte onderdelen te vervangen door nieuwe, omdat dat de neiging om het probleem op te lossen op de lange termijn.

Audi S5 – Transmissieproblemen

Oudere S5-modellen zijn verkrijgbaar met een automatische of zelfs een handgeschakelde transmissie, maar de meeste mensen kozen voor de automaat. De nieuwere S5-modellen worden uitsluitend geleverd met Audi’s betrouwbare S-Tronic versnellingsbak, maar het lijkt erop dat de S-Tronic in combinatie met de V6 meer last heeft van problemen dan gewoonlijk.

De meeste problemen met de transmissie zijn echter niet al te ernstig, wat betekent dat ze meer invloed hebben op de kwaliteit van de rijervaring dan op de mechanica. Dit betekent dat u waarschijnlijk gaat voelen de transmissie wordt lui, aarzelend, jittery, of soms zelfs traag om te reageren.

Audi S5 – Problemen met de snelheidssensor

Problemen met betrekking tot geavanceerde actieve rijhulpsystemen zijn relatief gebruikelijk bij de S5 en sommige van hen zijn erger dan anderen. Veel eigenaren hebben geklaagd over het feit dat de S5 lijdt aan te opdringerige lane keep assist systemen die de neiging hebben om je in de rijstrook te duwen in plaats van je op een veiligere en voorspelbare manier te begeleiden.

Een paar eigenaren hebben zelfs geklaagd dat de auto obstakels registreert die er gewoon niet waren, terwijl de auto dacht dat ze er wel waren. Dit resulteerde in een aantal van deze willekeurig remmen zonder enige waarschuwing.

  Audi vs Hyundai betrouwbaarheid - Wat is beter

Audi S5 – Uitrustingsproblemen

De Audi S5 is een auto boordevol technologie en functies, maar sommige van die functies zijn meer vatbaar voor defecten dan andere. Bijvoorbeeld, het zonnedak gevonden op moderne S5 en A5 modellen is bekend om vast te zitten, en sommige eigenaren hebben zelfs geklaagd over het zonnedak versplinteren tijdens het rijden.

Bovendien is de S5 ook verkrijgbaar als cabriolet, en iedereen weet dat een soft-top cabrioletkap van tijd tot tijd kapot gaat. Andere problemen met de uitrusting zijn kraken in het interieur en mogelijke rammels, zelfs bij auto’s met lage kilometerstanden.

Audi S5 – Elektrische problemen

Het meest voorkomende elektrische probleem van de Audi S5 heeft te maken met het infotainmentsysteem dat soms hapert of zichzelf uitschakelt. De achteruitrijcamera valt soms ook uit, wat betekent dat een herstart het probleem zou moeten oplossen.

Welk softwareprobleem het ook is, het beste wat u kunt doen is de auto opnieuw opstarten of indien mogelijk zelfs resetten. Als dit het probleem niet oplost, kunt u proberen het te updaten. Als dit het probleem niet oplost, is het waarschijnlijk te wijten aan hardwaregerelateerde problemen.

FAQ Sectie

Is de Audi S5 een sportwagen?

De Audi S5 kan als sportwagen worden beschouwd, maar het is in de eerste plaats een luxewagen en dat merk je zodra je erin stapt. De S5 Coupé voelt waarschijnlijk aan als het sportiefste S5-model dat je kunt krijgen, terwijl de Sportback vierdeurs versie vergelijkbaar aanvoelt, maar niet zo gefocust.

  Porsche vs. Audi betrouwbaarheid - Wat is beter?

De cabriolet S5 voelt ook sportief, maar in een soft-top-cruiser soort manier. Als u iemand bent die nog nooit in een echte sportwagen heeft gereden, zal de S5 aanvoelen als de sportiefste auto waarin u ooit heeft gereden. Bent u echter gewend om in een sportwagen te rijden, dan zal de S5 aanvoelen als een comfortabele luxe wagen met een sportief randje.

Welke Audi S5 is de beste?

De beste Audi S5 is het nieuwste 2022 model en dat ligt voor de hand want hij ziet er beter uit dan de pre-facelift 2nd gen S5 en is ook betrouwbaarder. Oudere 4.2L V8 S5 modellen zijn de gekste S5 modellen tot nu toe, maar ze zijn een beetje te oud en zijn echt onzuinig met brandstof.

Alle S5 modellen zijn geweldig, maar het nieuwste 2022 model is veruit de beste tot nu toe.

Is de Audi S5 een goede gezinsauto?

De Audi S5 is eigenlijk een geweldige gezinsauto omdat hij ruim, comfortabel en veilig is. De S5 heeft een niet te agressief sportief randje, waardoor hij zowel een luxueuze cruiser als een sportwagen is.

De Sportback vierdeurs versie van de S5 is ongetwijfeld de beste versie die je kunt krijgen, terwijl de coupé en cabriolet modellen zijn ook goed als je familie heeft tot twee baby’s tops.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts