Veel voorkomende problemen met Audi RS7

Audi RS7 problemen

De Audi RS7 is de snelste Audi vierdeurs sedan die voor geld te koop is, omdat de RS6 alleen een stationcar is en de S8 ongeveer 100 pk minder levert in vergelijking met de RS7. We kunnen zeggen dat de RS7 het prestatievlaggenschip van Audi is en dat hij het allerhoogste niveau vertegenwoordigt van wat een Audi 4-deurs sedan kan doen als het gaat om acceleratie, snelheid en weggedrag.

De RS7 is echter niet perfect, net als elke andere auto. Hij heeft problemen die soms zelfs de rijeigenschappen van de auto volledig kunnen ruïneren. Hoewel de meeste RS7 problemen ontstaan door gebrek aan onderhoud, zullen sommige problemen de RS7 waarschijnlijk teisteren, ongeacht hoe goed u hem onderhoudt.

De meest voorkomende RS7 problemen zijn gerelateerd aan de transmissie, rem- en bandenslijtage, de motor, elektrische problemen, en problemen met de ophanging. De RS7 maakte ook deel uit van een aantal terugroepacties die voornamelijk betrekking hadden op deze onderdelen, dus ze zijn het vermelden waard.

Al met al kan de RS7 een zeer betrouwbare auto zijn, maar je moet hem wel zo goed mogelijk onderhouden. 600pk+ performance sedans staan bekend als kwetsbaar en behoeftig, maar dat komt met het territorium, aangezien alle auto’s die concurreren met de RS7 min of meer hetzelfde zijn.

Audi RS7 – Transmissie problemen

Volgens verschillende online bronnen lijken problemen met de transmissie vaak voor te komen bij de RS7. De meest voorkomende problemen met de RS7 transmissie zijn slippende koppelingen, vastzittende versnellingen, lekkende transmissievloeistof en zelfs problemen met de koppelomvormer. Problemen met de koppelomvormer komen misschien niet zo vaak voor, maar zijn waarschijnlijk wel een van de ergste problemen met de transmissie in de RS7.

De meeste van deze problemen zijn te wijten aan hoe u de auto rijdt en hoe goed u de transmissie onderhoudt. Auto’s met een hogere kilometerstand zijn gevoeliger voor transmissieproblemen, vooral auto’s die op racecircuits in elkaar zijn geslagen. Het gebruik van de launch control functie speelt ook een rol in hoe afhankelijk een transmissie kan krijgen, dus zorg ervoor dat u het niet te vaak te gebruiken.

  Audi A4 B8 - alles wat u moet weten

Audi RS7 – Problemen met remmen en bandenslijtage

De Audi RS7 is een echte prestatieauto met een enorme motor, 22-inch wielen en enorme remmen. Veel mensen die met de RS7 op een circuit hebben gereden, zeiden echter dat de auto geneigd is zijn remvermogen te verliezen als gevolg van gare remmen. Hierdoor slijten de remmen ook sneller en kunnen de rotors zelfs kromtrekken.

Om deze problemen op te lossen, moet u koelrondjes in uw routine inbouwen wanneer u met uw RS7 naar het circuit gaat. Bovendien zijn de banden breed en hebben ze een laag profiel. Als je dat combineert met een 600pk+ zware auto, kunnen de banden niet lang genoeg meegaan.

Audi RS7 – Elektrische problemen

Elektrische problemen komen vaak voor bij premium Duitse luxe auto’s omdat ze zijn uitgerust met allerlei elektrische tovenarij om je zowel veilig te houden als je te vermaken. Veel geavanceerde hulpsystemen voor de bestuurder, zoals automatisch remmen, kunnen het laten afweten, net als het start/stop-systeem.

Andere elektrische problemen zijn navigatieproblemen, connectiviteitsproblemen en diverse problemen met interieursnufjes. De meeste van deze problemen kunnen worden opgelost door software updates en resets, maar soms moet u een sensor/module vervangen om deze problemen voorgoed te verhelpen.

Audi RS7 – Motorproblemen

De Audi RS7 wordt geleverd met een grote 4.0L twin-turbocharged V8 met 603pk. Zo’n grote motor staat erom bekend dat hij veel olie ververst en veel brandstof verbruikt. Als het op olie aankomt, verbranden veel Audi-modellen hun olie in een alarmerend tempo en een motor zo groot als die in de RS7 is daar het perfecte voorbeeld van.

  Veelvoorkomende problemen met Audi Q5

Sommigen zeggen dat deze motoren tot een kwart olie kunnen verbranden elke 1.500-2.000 mijl, wat zeker een probleem is. Bovendien waren oudere RS7-modellen gevoelig voor problemen met het inlaatspruitstuk als gevolg van koolstofophoping die moet worden gereinigd wanneer dat gebeurt.

Audi RS7 – problemen met de ophanging

De Audi RS7 is verkrijgbaar met een high-end luchtveringssysteem dat is ontworpen om hobbels op te vangen en de auto bij hogere snelheden in de bochten op de weg te houden. Veel eigenaars hebben echter geklaagd dat het systeem lucht lekt en de auto doet doorhangen. Een eigenaar zei dat schokdempers een relatief vaak voorkomend probleem zijn en dat de enige manier om dit te verhelpen het vervangen van de schokdemper is.
Repareren van deze kan een nachtmerrie zijn, omdat luchtvering systemen zijn bekend dat ze veel geld kosten. Daarom, zorg ervoor dat het systeem te onderhouden wanneer je kunt, anders is het waarschijnlijk gaat falen.

FAQ Sectie

Is de Audi RS7 het waard?

De Audi RS7 is het vlaggenschip van de Audi Sport 4-deurs sedan en er zijn geen andere Audi sedans zoals hij. Het dichtst bij een RS7 komt de RS6 Avant, maar als u niet van stationwagens houdt, is er echt niets vergelijkbaars. Als je dat combineert met een indrukwekkende styling en alles wat je ooit van een auto zou willen, is de RS7 inderdaad de moeite waard.

Het is altijd moeilijk te verantwoorden dat je meer dan 115.000 dollar betaalt voor een auto die niet zeldzaam is en die net als elke andere auto wordt afgeschreven. De RS7 biedt echter een ervaring die u in geen enkele andere Audi vindt, en als u van zo’n ervaring houdt, dan is de RS7 de auto die u moet hebben.

  Het beste Audi-model voor een gezin

Hoeveel kost het onderhoud van een Audi RS7?

De RS7 is inderdaad een dure auto om te onderhouden, want eigenaars betalen regelmatig meer dan $140 alleen al voor een olieverversing. Reparatiekosten variëren tussen $90 en $2.000, maar de gemiddelde betaalde reparatiekosten liggen ergens rond de $100 mark.

U zou $10.000 opzij moeten zetten voor de eerste 10 jaar van uw bezit, want dat is waarschijnlijk wat u gaat betalen om de RS7 in goede staat te houden. Dat klinkt veel, maar het hoort erbij, want alle auto’s waarmee de RS7 concurreert, zijn min of meer hetzelfde.

Is de Audi RS7 beter dan de Audi RS6?

Schoonheid is in de ogen van de toeschouwer, maar ik geef de voorkeur aan het uiterlijk van de RS6 omdat het er unieker uitziet. Ik ben me er echter van bewust dat de meeste mensen vinden dat de RS7 er beter uitziet en het is gemakkelijk te zien waarom. De RS6 is een stationwagon, terwijl de RS7 een coupé is en dat is van nature de carrosseriestijl die er beter uitziet.

De RS7 kost slechts 2.000 dollar meer, wat betekent dat deze twee bijna identiek zijn als het op de prijs aankomt. De RS6 is de meest praktische auto, maar de RS7 is degene die waarschijnlijk meer aandacht zal trekken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts